Δωρεάν εφαρμογές
6,697 προβολες

Οι καλύτερες εφαρμογές ύπνου για Android και iOS

δωρεάν εφαρμογές ύπνου για android και ios

Το κινητό σου τηλέφωνο σε συνοδεύει κάθε στιγμή της ημέρας, ωστόσο όταν πρόκειται για τις ώρες του ύπνου, μπορεί να σου δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Το μπλε φως που εκπέμπει το τηλέφωνό σου μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο σου σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο αντί  να επιβαρύνεις τον ύπνο σου με το κινητό σου τηλέφωνο, μπορείς να το αξιοποιήσεις ώστε να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Για να το επιτύχεις αυτό, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες εφαρμογές ύπνου για Android και iOS που θα σε βοηθήσουν να παρακολουθήσεις τον ύπνο σου ή να βάλεις κάποιον λευκό ήχο για να κοιμηθείς πιο βαθιά.

Λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές ύπνου

Η έλλειψη ύπνου ή ο λανθασμένος ύπνος μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία, θέματα συγκέντρωσης και μνήμης καθώς και γενικές δυσκολίες στην καθημερινότητά σου. Τα καλά νέα είναι ότι στα καταστήματα εφαρμογών Play Store και Apple Store μπορείς να βρεις αρκετές εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ξεκουραστείς καλύτερα και να μετατρέψεις τον ύπνο σου σε ποιοτικό. Αν μάλιστα διαθέτεις ένα κινητό iPhone με λογισμικό iOS 13, τότε έχει ήδη μια εφαρμογή για τον ύπνο με την ονομασία Apple Health. Αν όμως δεν έχεις μιας συσκευή με προ εγκατεστημένη την συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις παρακάτω:

Sleep Cycle

sleep cycle - δωρεάν εφαρμογές ύπνου

Η εφαρμογή Sleep Cycle ακολουθεί την επιστημονική προσέγγιση σύμφωνα με την οποία είναι καλό να ξυπνάς μετά από μια ξεκούραστη νύχτα. Χρησιμοποιώντας διαφόρους αισθητήρες του κινητού σου τηλεφώνου, χρησιμοποιεί τη θεωρία για τον κύκλο του ύπνου ώστε να σε ξυπνήσει την κατάλληλη στιγμή, διασφαλίζοντας ότι θα έχεις τη βέλτιστη ξεκούραση. Εκτός από την λειτουργία έξυπνου ξυπνητηριού,  το Sleep Cycle καταγράφει τις συνήθειες του ύπνου σου ώστε να παρακολουθεί την ποιότητά του με την πάροδο του χρόνου.

Κατέβασε το Sleep Cycle για Android

Κατέβασε το Sleep Cycle για iOS

Samsung Health

Samsung Health android ios

Η εφαρμογή Samsung Health διατίθεται εγκατεστημένη στις συσκευές της Samsung, αλλά είναι επίσης διαθέσιμη για τις υπόλοιπες συσκευές Android και iOS. Το Samsung Health είναι κυρίως μια εφαρμογή παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, αλλά έχει και κάποιες δυνατότητες παρακολούθησης ύπνου. Αν και η συγκεκριμένη εφαρμογή της Samsung δεν είναι καθαρά για την ρύθμιση του ύπνου, διαθέτει μερικές πολύ χρήσιμες δυνατότητες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις έναν καλύτερο ύπνο.

Κατέβασε το Samsung Health για Android

Κατέβασε το Samsung Health για iOS

Calm: Meditation

calm meditation app

Το Calm: Meditation αποτελεί επίσης μία από τις καλύτερες εφαρμογές ύπνου η οποία θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πριν κοιμηθείς. Εάν και δεν επικεντρώνεται καθαρά στην διαδικασία του ύπνου, ο διαλογισμός και η χαλάρωση θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος και να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ.  Αν και ορισμένα μαθήματα απαιτούν συνδρομή, θα βρεις αρκετά από αυτά εντελώς δωρεάν που σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

Κατέβασε το Calm: Meditation  για Android

Κατέβασε το Calm: Meditation  για iOS

Sleep Time+

Sleep time plus sleep app free

Το Sleep Time + της εταιρείας Azumio είναι μια επίσημια από τις καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου και έξυπνου ξυπνητηριού. Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου σου για να μετρήσει την ποιότητα του ύπνου σου  και να σας ξυπνήσει στην καλύτερη στιγμή. Εκτός από τις λεπτομερείς μετρήσεις και τις λειτουργίες έξυπνης αφύπνισης, το Sleep Time + διαθέτει διάφορους ήχους που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα καθώς και ένα ενσωματώσετε HealthKit για χρήστες κινητών iOS.

Κατέβασε το Sleep Time+ για Android

Κατέβασε το Sleep Time+ για iOS

Rain Rain Sleep Sounds

Rain Rain Sleep Sounds sleep apps

Τελευταία στην λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές ύπνου είναι το Rain Rain Sleep Sounds. Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει μια πληθώρα από φυσικούς ήχους που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα. Σίγουρα θα έχουν τύχει φορές που ο ήχος της βροχής σου προκάλεσε μια όμορφη χαλάρωση και κοιμήθηκες αμέσως. Σε αυτό βασίζεται και η εφαρμογή Rain Rain Sleep Sounds η οποία διαθέτει περισσότερους από 25 φυσικούς ήχους για να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς. Ο ήχος της βροχής, μιας μακρινής καταιγίδας, το κύμα της θάλασσας και πολλά ακόμα. Μάλιστα, μπορείς να συνδυάσεις και ήχους μεταξύ τους ώστε να βρεις τον κατάλληλο για εσένα. Τέλος, η εφαρμογή διαθέτει και χρονοδιακόπτη ο οποίος θα απενεργοποιήσει την εφαρμογή μετά από το χρονικό διάστημα που θα ορίσεις.

Κατέβασε το Rain Rain Sleep Sounds για Android

Κατέβασε το Rain Rain Sleep Sounds για iOS

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: