ΔιάφοραΝέα
3,034 προβολες

Πυραμίδα Wind Media: 10.000 θύματα αφήνει στην Ελλάδα

Πυραμίδα Wind Media 10.000 θύματα αφήνει στην Ελλάδα

Οι εταιρείες πυραμίδας γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι μπορεί να αποτελούν απάτες. Ωστόσο, λόγω του ότι “υπόσχονται” ένα μεγάλο παθητικό εισόδημα, πολύς κόσμος επηρεάζεται και δείχνει την εμπιστοσύνη του σε αυτές “επενδύοντας” τα χρήματά του. Σήμερα, όπως είναι λογικό, υπάρχουν και οι αντίστοιχες διαδικτυακές πυραμίδες. Το concept είναι πάνω κάτω το ίδιο, αλλά η απάτη ακόμα μεγαλύτερη. Με αφορμή αυτό στο παρακάτω άρθρο θα δεις τι συνέβη με την πυραμίδα Wind Media. Τι ήταν; Πώς είχε τόσο μεγάλη απήχηση και πώς άφησε 10.000 θύματα στη χώρα μας.

Διάβασε επίσης: Τι προβλέπει η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος των 600€ και ποιοί είναι οι δικαιούχοι;

Τι είναι η πυραμίδα Wind Media;

Η Wind Media είναι μία διαφημιστική εταιρεία πυραμίδας που ιδρύθηκε το 2020 με έδρα τη Σιγκαπούρη και έκτοτε δραστηριοποιείται σε πάρα πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ιαπωνία, το Βέλγιο και φυσικά η Ελλάδα.

Όπως και κάθε άλλη πυραμιδική εταιρεία, η Wind Media υποσχόταν μεγάλα κέρδη σε κάθε έναν που θα συμμετείχε στην πυραμίδα. Το concept είναι το εξής: κάθε νέο μέλος βάζει κάποια χρήματα για να συμμετέχει στην πυραμίδα, τα οποία “μοιράζονται” στα παλαιότερα μέλη.

Πυραμίδα Wind Media 10.000 θύματα αφήνει στην Ελλάδα

Η διαφορά της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν οι πληρωμές. Συγκεκριμένα, στην Wind Media η συμμετοχή σου θα έπρεπε να είναι σε κρυπτονομίσματα. Επίσης, η πληρωμή σου μετά από την είσοδο άλλων μελών θα έπρεπε και αυτή να είναι σε κρυπτονομίσματα. Η αλήθεια είναι ότι η χρήση των crypto θα έπρεπε να κάνει ορισμένους να σκεφτούν δύο φορές πριν αποφασίσουν να “επενδύσουν” στη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς με τα crypto καθίσταται δύσκολη η εύρεση της διαδρομής που ακολουθούν τα χρήματα.

Πώς λειτουργούσε η εταιρεία;

Πέραν της “εγγραφής” σου στην εταιρεία για εισόδημα μέσω του πυραμιδικού μοντέλου, η Wind Media υποσχόταν στους χρήστες οικονομικά κέρδη, τα οποία θα λάμβαναν αν παρακολουθούσαν βιντεάκια και διαφημίσεις αλλά και να κάνουν likes σε λογαριασμούς στα social media που υποδείκνυε η εταιρεία.

Για να καταφέρει να έχει απήχηση και να προσελκύσει περισσότερους χρήστες η Wind Media πλήρωνε χρήστες στα social, όπως το Tiktok, προκειμένου να διαφημίσουν ότι με τη συμμετοχή τους στην πυραμίδα Wind Media έχουν κερδίσει πάρα πολλά χρήματα εύκολα και ξεκούραστα.

Επίσης να πούμε πως το όλο concept για την προσέλκυση νέων χρηστών στην πυραμίδα Wind Media στηριζόταν στα VIP πακέτα που προσέφερε η εταιρεία.

Ειδικότερα, κάθε ένας χρήστης μπορούσε να δώσει ένα χρηματικό ποσό, δηλαδή 100, 300, 600 ευρώ κλπ προκειμένου να λάβει το αντίστοιχο πακέτο. Για παράδειγμα, κάποιος που θα αγόραζε το πακέτο των 600 ευρώ θα μπορούσε κάνοντας 15 likes την ημέρα να κερδίσει σχεδόν 800 ευρώ τον μήνα. Θα έπρεπε δηλαδή να παρακολουθήσει βίντεο πχ στο Youtube που υποδείκνυε η εταιρεία, να κάνει like και εγγραφή στο κανάλι για να μπορέσει να λάβει αυτά τα χρήματα. Για να αποδείξει όμως ότι έκανε τη δουλειά του, ο χρήστης έπρεπε να στείλει screenshot στην εταιρεία που να δείχνει ότι όντως παρακολούθησε το συγκεκριμένο βίντεο που του ανατέθηκε.

Συν τοις άλλοις, για κάθε νέο μέλος που θα προσκαλούσε στην εταιρεία, ο κάθε χρήστης θα έπαιρνε 15% μερίδιο από τα κέρδη του νέου χρήστη.

Η κατάρρευση και η απάτη

Πυραμίδα Wind Media 10.000 θύματα αφήνει στην Ελλάδα

Ένα τόσο πολλά υποσχόμενο project, φαίνεται εξαρχής ότι από κάπου “μπάζει”. Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα με τις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία έσπευσε να κατηγορήσει την αστάθεια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων για αυτά τα προβλήματα.

Ωστόσο, η πυραμίδα Wind Media είχε στόχο τον κέρδος. Πριν καταρρεύσει, δηλαδή κλείσει εντελώς, κατάφερε να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά αφήνοντας 10.000 χρήστες στην Ελλάδα με “άδειες τσέπες”. Ήδη έχουν γίνει κάποιες καταγγελίες στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε αν θα μπορέσουν να συλληφθούν οι δράστες της διαδικτυακής αυτής απάτης. Προς το παρόν φαίνεται να έχει πέσει η πλατφόρμα της ελληνικής Wind Media, την ίδια στιγμή που η ιστοσελίδα της εταιρείας στη Σιγκαπούρη λειτουργεί κανονικά.

Θέλει γενικότερα τεράστια προσοχή όταν επενδύουμε σε διαδικτυακές εταιρείες που δε γνωρίζουμε. Οι απάτες στον κυβερνοχώρο είναι πάρα πολλές!

Διάβασε επίσης: Εκσυγχρονίζεται η ΑΑΔΕ για να σταματήσει τη φοροδιαφυγή!

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: