Διάφορα
16,826 προβολες

Πόσα πληρώνει το Youtube για κάθε προβολή;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλει κανείς χρήματα από το διαδίκτυο. Το YouTube είναι μια πιθανή πηγή εισοδήματος για όσους θέλουν να έχουν έξτρα έσοδα. Όμως, παρά το ότι μοιάζει μία εύκολη λύση, μόνο ένα μικρό ποσοστό από youtubers καταφέρνει να έχει ένα καλό εισόδημα από αυτήν την πλατφόρμα. Η δημιουργία ενός επιτυχημένου καναλιού στο YouTube είναι μια πρόκληση και συνήθως πρέπει να δεσμευτείς να ανεβάζεις συνεχώς βίντεο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν το κανάλι σου απογειωθεί, μπορείς να βγάζεις ένα καλό εισόδημα. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε πόσα πληρώνει το YouTube για τις προβολές που συγκεντρώνει κάποιος.

Για να πληρωθείς από το YouTube, πρέπει πρώτα να πληροίς τα κριτήρια για τη δημιουργία εσόδων. Αυτό απαιτεί τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες παρακολούθησης. Όμως, δεν υπάρχει σταθερός μισθός για τους YouTubers. Κάθε κανάλι βγάζει διαφορετικό χρηματικό ποσό, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι και πόσους θεατές έχει. Ας δούμε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ποσό που πληρώνει το YouTube στους YouTubers. Στη συνέχεια θα δούμε κατά προσέγγιση πόσα πληρώνει το Youtube για κάθε προβολή.

Διαφημίσεις και views: ο ρόλος του CPM

Οι θεατές πρέπει να παραμείνουν και να παρακολουθήσουν τη διαφήμιση στο βίντεό σου για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα (ή τη μισή διαφήμιση, εάν η διαφήμιση είναι σύντομη) προκειμένου το κανάλι σου να πληρωθεί για αυτό. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά από αυτήν την άποψη, εκτός από το να ελπίζεις ότι το YouTube θα εμφανίσει διασκεδαστικές διαφημίσεις στο κοινό σου, ώστε να παρακολουθεί ένα μεγάλο μέρος τους.

Το YouTube έχει διαφορετικό CPM για διαφορετικά είδη κοινού. Το CPM αντιπροσωπεύει το ποσό που πληρώνει ένας “διαφημιστής” για κάθε 1.000 προβολές μιας διαφήμισης. Το CPM βασίζεται στην περιοχή και οι προβολές διαφημίσεων από διαφορετικές χώρες πληρώνουν διαφορετικά ποσά. Για παράδειγμα, χώρες με υψηλό CPM είναι η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ουσιαστικά, όσο περισσότερες προβολές έχεις, τόσο πιο πιθανό είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις διαφημίσεις στα βίντεό σου κι επομένως τόσο περισσότερα χρήματα θα βγάλεις από το YouTube. Έχοντας αυτά υπόψη, ας υπολογίσουμε πόσα πληρώνει το YouTube ανά προβολή κατά μέσο όρο.

Διάβασε επίσης: Τι είναι τελικά τα NFTs;

Πολλές προβολές = πολλά χρήματα

Το YouTube πληρώνει ένα σταθερό ποσό χρημάτων ανά προβολή, αλλά παρόλα αυτά δε βγάζουν όλοι οι Youtubers το ίδιο ποσό. Αυτό συμβαίνει επειδή το συνολικό ποσό που παίρνει ένας Youtuber μέσω της πλατφόρμας εξαρτάται από το πόσες προβολές έχει και από πού προέρχονται οι θεατές του.

Επομένως, το ακριβές ποσό πληρωμής ανά προβολή δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς οι θεατές προέρχονται από διαφορετικές χώρες και περιοχές. Ωστόσο, μια μέση εκτίμηση είναι ότι το YouTube πληρώνει 0,003 έως 0,005 $ ανά προβολή.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: