ΔωρεάνΔωρεάν εφαρμογές
3,234 προβολες

Δωρεάν εφαρμογές για chat στο κινητό και στον υπολογιστή: Αυτές είναι οι καλύτερες

δωρεάν εφαρμογές για chat

Στη σύγχρονη εποχή τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με άλλους ανθρώπους έχουν σημειώσει τεράστια ανάπτυξη. Όλοι σήμερα μπορούμε μέσω μίας ηλεκτρονικής συσκευής να χρησιμοποιήσουμε μία εφαρμογή για να συνομιλήσουμε με κάποιον στην άλλη άκρη του κόσμου. Υπάρχουν βέβαια καλές και κακές εφαρμογές, ή καλύτερα περισσότερο εύχρηστες και λιγότερο εύχρηστες εφαρμογές. Άλλες επίσης είναι δωρεάν και άλλες επί πληρωμή. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δεις τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για chat στο κινητό και στον υπολογιστή.

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα Live Video-Chat Sites και Apps για κινητό

1. WhatsApp: Μία από τις πιο γνωστές δωρεάν εφαρμογές για chat στον κόσμο

Παρά την εξαγορά από το Facebook και τις ανησυχίες σχετικά με τη διαφήμιση, το WhatsApp παραμένει με κάποια απόσταση η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και η ανάπτυξη δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Κάποιες αξιοσημείωτες λειτουργίες του WhatsApp περιλαμβάνουν συνομιλία με φωνή και βίντεο, ομάδες με έως 256 άτομα και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλα τα μηνύματα.

Το WhatsApp έχει εφαρμογές τόσο στο Google Play Store όσο και στο Apple App Store. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή στο ίντερνετ (στην οποία πρέπει να έχεις έναν κωδικό QR για να συνδεθείς).

2. Telegram

Το Telegram αποτελεί τον καλύτερο πελάτη των Windows. Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά ελαφριά, γρήγορη και γεμάτη με όλες τις ίδιες δυνατότητες που έχεις στις εκδόσεις για κινητά. Και, σε αντίθεση με το WhatsApp, δεν χρειάζεσαι κωδικό QR για να συνδεθείς. Ο αριθμός του κινητού σου είναι αρκετός. Επίσης, δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου.

Το Telegram διαθέτει πρόγραμμα για macOS και εφαρμογές για Android και iOS. Είναι επίσης η πρώτη δωρεάν εφαρμογή συνομιλίας σε αυτήν τη λίστα που υποστηρίζει Linux.

Μερικές από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Telegram είναι η υποστήριξή του για αυτοκαταστροφικά μηνύματα, ομάδες με έως και 200.000 μέλη, ενσωμάτωση bot και δυνατότητα προγραμματισμού μηνυμάτων για το μέλλον.

3. Facebook Messenger: Η πιο δημοφιλής από τις δωρεάν εφαρμογές για chat στην Ελλάδα

Όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger επωφελείται από τη μεγάλη βάση χρηστών. Εξάλλου, οποιαδήποτε εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων είναι άχρηστη εάν τα άτομα με τα οποία θέλεις να συνομιλείς δεν έχουν επίσης εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Το Facebook Messenger διαθέτει εφαρμογές για Android και iOS. Έχει επίσης μια εφαρμογή για Windows, η οποία λειτουργεί παρόμοια με τις εκδόσεις για κινητά. Ωστόσο, το Facebook δεν έχει αναπτύξει μια εφαρμογή Messenger για υπολογιστές για Linux ή macOS.

4. Line

Το Line είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές για chat στην Ασία. Είναι ο ηγέτης της αγοράς στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Ταϊβάν. Εάν έχεις φίλους και συγγενείς σε αυτές τις τοποθεσίες, το Line είναι must.

Ευτυχώς, το Line διαθέτει επίσης εντυπωσιακή υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές Line για υπολογιστές, macOS, Android και iOS. Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις την επέκταση Line Chrome εάν θέλεις να στείλεις άμεσα μηνύματα απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σου.

Διάβασε επίσης: Live Video-Chat Sites και Apps για κινητό – Για Ελλάδα και όλον τον κόσμο

5. WeChat

Το WeChat είναι η τρίτη πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο πίσω από το WhatsApp και το Facebook Messenger. Εάν θέλεις μια δωρεάν εφαρμογή συνομιλίας για να μιλήσεις με άτομα στην Κίνα, αυτή είναι μια καλή λύση. Είναι η κορυφαία εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σε αυτήν τη χώρα.

Είναι επίσης μια άλλη δωρεάν εφαρμογή συνομιλίας με σταθερή υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών. Μπορείς να βρεις αυτόνομες εκδόσεις WeChat σε Android, iOS και επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, αν και το WeChat προσφέρει εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για Windows και macOS, δεν υπάρχει έκδοση Linux.

6. Viber: Δε θα μπορούσε να λείπει από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για chat

Η επόμενη εφαρμογή στη λίστα μας με τις δωρεάν εφαρμογές συνομιλίας είναι το Viber. Συχνά θεωρείται ως άμεσος ανταγωνιστής του WhatsApp. Ωστόσο, ενώ μοιράζονται ορισμένα παρόμοια χαρακτηριστικά (όπως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, ιδιωτικές ομαδικές συνομιλίες και ενσωμάτωση με το Google Assistant και τη Siri), υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές.

Για παράδειγμα, το Viber έχει μια δυνατότητα που ονομάζεται Viber Out. Είναι μια δυνατότητα VOIP που σου επιτρέπει να καλείς κινητά και σταθερά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις δημόσιους λογαριασμούς και συνομιλίες, να δημιουργήσεις κρυφές συνομιλίες, ακόμη και να παίξεις παιχνίδια.

Ανεξάρτητα από τις διαφορές, το Viber παραμένει μια δημοφιλής υπηρεσία άμεσης συνομιλίας. Διαθέτει υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών, με εφαρμογές διαθέσιμες σε Windows, Mac, Android και iOS. Όπως το WhatsApp, υπάρχει επίσης μια εφαρμογή στο ίντερνετ που απαιτεί έναν κωδικό QR για να συνδεθείς.

7. Signal: Είναι από τις δωρεάν εφαρμογές για chat που δίνουν έμφαση στο απόρρητο

Το Signal είναι μια από τις πιο ευέλικτες δωρεάν εφαρμογές συνομιλίας. εχει διαθέσιμες εκδόσεις για Windows, Mac, Linux, Android και iOS.

Με έμφαση στο απόρρητο, το Signal έχει κερδίσει μια πιστή ομάδα οπαδών όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί επικροτούν την ιδιωτικότητά, τη φύση του ανοιχτού κώδικα, τη χρηστικότητά και τη σταθερότητά του.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν απεριόριστα μεγέθη ομάδων, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και ένα εργαλείο “note to self”.

8. Wickr Me

Αν ψάχνεις ακόμη περισσότερη ασφάλεια από την εφαρμογή συνομιλίας σου, ρίξε μια ματιά στο Wickr Me. Είναι διάσημο για την προσφορά χαρακτηριστικών ασφαλείας που δεν υπάρχουν σε κανέναν από τους ανταγωνιστές του.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να βάλεις τον αριθμό τηλεφώνου σου ή πληροφορίες ταυτότητας για να ξεκινήσεις. Προσφέρει ένα ενσωματωμένο VPN, όλα τα μηνύματα αυτοκαταστρέφονται μετά από έξι ημέρες και υπάρχει μια λειτουργία “shredder” που αντικαθιστά αυτόματα τα διαγραμμένα μηνύματα.

Μπορείς να το κατεβάσεις και στο κινητό από το Google Play και από το App Store.

9. Tox

Το Tox είναι μια κατανεμημένη, peer-to-peer, εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι καμία μεμονωμένη οντότητα δεν ελέγχει τα δεδομένα ή τη διαθεσιμότητά τους.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν βιντεοκλήσεις και γνωριμίες με άτομα από Ελλάδα και όλον τον κόσμο

Το πρωτόκολλο του Tox φιλοξενεί όλες τις εγκαταστάσεις κρυπτογράφησης και συνομιλίας, αλλά οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές front-end. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα λειτουργικά συστήματα για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά έχουν διαθέσιμες εκδόσεις Tox.

Διάβασε επίσης: Οι 6 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές του Twitter για κινητά

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: