WebΔιάφορα
2,410 προβολες

Ότι χρειάζεται να ξέρεις προτού νοικιάσεις ένα VPS server

VPS Server

VPS! Ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα θέματα που μπορείς να αναφέρεις σε έναν blogger. Οι hosting υπηρεσίες και οι VPS servers παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός blogger αφού είναι αυτοί που καθορίζουν τη ταχύτητα και τα downtimes ενός blog ή μιας ιστοσελίδας.

Αν ασχολείσαι χρόνια με τα blogs ή απλά είχες αποφασίσει στο παρελθόν να ανοίξεις ένα self-hosted blog, τότε έχεις σίγουρα τουλάχιστον μια άσχημη εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια φθηνή εταιρεία με καλό support και αξιόπιστους servers, τόσο δύσκολο μάλιστα που ο περισσότερος κόσμος μεταφέρεται τουλάχιστον 2-3 φορές σε κάποια άλλη.

Γι ‘αυτόν το λόγο και άλλους πολλούς, θα αναφερθούμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις προτού νοικιάσεις τον πρώτο σου VPS server και τι πρέπει να σου παρέχει μια εταιρεία με κάθε web hosting πακέτο που σου παρέχει.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός VPS server

Ένας VPS server είναι όπως ο σταθερός υπολογιστής στο σπίτι σου, όσο μεγαλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά έχει τόσο πιο γρήγορα τρέχει, με τη διαφορά πως κρατάει εκατοντάδες επισκέπτες απ ‘όλο τον κόσμο online στην ιστοσελίδα ή το blog σου.

Αν άνοιξες την ιστοσελίδα ή το blog σου τώρα, ένας διπύρηνος VPS server με μόλις 2GB RAM και έναν σκληρό δίσκο με περισσότερα από 20GB χωρητικότητας θα κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Αν, ωστόσο, έχεις μια ιστοσελίδα με χιλιάδες επισκέψεις ημερησίως, τότε θα χρειαστεί να κοιτάξεις για έναν μεγαλύτερο. Στη προκειμένη περίπτωση θα χρειαστεί να συζητήσεις με την hosting υπηρεσία ώστε να σου παρέχουν έναν server ο οποίος θα πληροί τις απαιτήσεις σου.

Σημαντικό ρόλο σε έναν server παίζει επίσης και ο σκληρός δίσκος. Αν νοικιάσεις κάποιον με SSD σκληρό τότε οι ταχύτητες της ιστοσελίδας σου θα είναι άκρως μεγαλύτερες αλλά θα έχεις μικρότερη χωρητικότητα.

Αν δεν γνωρίζεις από τεχνικά χαρακτηριστικά και δεν είσαι σίγουρος ποιος server είναι κατάλληλος για την ιστοσελίδα σου, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έρθεις σε επικοινωνία με την hosting εταιρεία για να σου απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση έχεις. Πες τους πόσο κόσμο έχει η ιστοσελίδα σου ημερησίως, αν τρέχει σε κάποια blogging πλατφόρμα (WordPress, Joomla, Drupal κ.τ.λ.) και τι ζητάς ως πελάτης από αυτήν.

Επιπρόσθετες επιλογές ενός VPS server

Ένας VPS server δεν έχει να κάνει μόνο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα χρειαστεί να δεις τι άλλα σου παρέχει το hosting πακέτο και πως αυτά θα σε διευκολύνουν με τη διαχείριση του server αλλά και της ιστοσελίδας σου. Για παράδειγμα, τι λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ο server; Θα έχεις cPanel, Plesk ή CWP; Σου παρέχονται Cloud χαρακτηριστικά (για όσους τα χρειάζονται);

  • Λειτουργικό σύστημα: Οι περισσότεροι VPS servers τρέχουν Linux διανομές (συχνά CentOS, Ubuntu, openSUSE και Debian Wheezy).
  • Το cPanel, το Plesk ή το CWP είναι ο «Πίνακας Ελέγχου» από τον οποίο θα διαχειρίζεσαι τα backup, θα κάνεις εγκατάσταση νέα blogs, θα περνάς νέα domain, θα βλέπεις το bandwidth και πολλά ακόμα. Το cPanel και το Plesk είναι τα πιο δημοφιλή.

Η εταιρεία θα πρέπει να σου παρέχει επίσης και αυτόματα backup στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή κάνεις κάποιο λάθος, ενώ καλό θα ήταν αν ενημέρωναν και αναβάθμιζαν τον server οι ίδιοι τους. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Plesk, μπορείς να ρυθμίσεις από μόνος σου κάθε πότε θέλεις να γίνεται αυτόματο backup ενώ θα ενημερώνεσαι για τυχόν ενημερώσεις ή αναβαθμίσεις.

Προσοχή στα δωρεάν hosting πακέτα

Αρκετές hosting εταιρείες παρέχουν δωρεάν web hosting server με την αγορά κάθε domain name. Οι συγκεκριμένοι δωρεάν servers παρέχουν συχνά μόλις 100MB με 150MB χωρητικότητας και δεν είναι για blogs και ιστοσελίδες. Αντίθετα, ένας τέτοιος server χρησιμοποιείται για να ανεβάσουμε μικρές HTML σελίδες οι οποίες είναι για συγκεκριμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, αν θέλεις να πουλήσεις το domain που αγόρασες, ανεβάζεις σε αυτόν το server μια μικρή σελίδα στην οποία αναφέρεις τα στοιχεία τα οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να χρησιμοποιήσει για να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου.

Η εταιρεία που χρησιμοποιούμε

Κλείνοντας το άρθρο εδώ και θέλοντας να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις τυχόν προβλήματα διαλέγοντας τη λάθος hosting εταιρεία, θα θέλαμε να αναφέρουμε για τους servers στους οποίους τρέχει το Tsouk.gr.

Με άριστη εξυπηρέτηση πελατών, αξιόπιστους και “ελκυστικά” φθηνούς servers, το Webtropia είναι πάροχος φιλοξενίας για dedicated servers, root servers και VPS servers και η βάση της βρίσκεται στο Ντίσελντορφ, Γερμανία. Έχοντας συνεργαστεί με τεράστιες εταιρείες όπως την HP, την Kingston, την Intel, την Odin (Plesk) και πολλές άλλες, το Webtropia είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν ένα αξιόπιστο hosting πακέτο με μια γκάμα επιλογών και εκπληκτική εξυπηρέτηση πελατών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version