Διάφορα
7,957 προβολες

Μου έκλεισαν το προφίλ στο Facebook – Τι να κάνω τώρα;

Μου κλείσανε το προφίλ στο Facebook – Τι να κάνω τώρα;

Τακτικά δεχόμαστε μηνύματα από επισκέπτες του Tsouk, για το τι μπορούν να κάνουν εφόσον τους έκλεισαν το προφίλ στο Facebook. Ψάξαμε και συλλέξαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Γιατί μου έκλεισαν το προφίλ στο Facebook;

Αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε σε πρώτη φάση είναι ο λόγος που σου έκλεισαν το Facebook και τι ακριβώς μήνυμα σου βγάζει όταν προσπαθείς να συνδεθείς. Όπως κάθε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και το Facebook, έχει θέσει κάποιους κανόνες προκειμένου να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του. Οι χρήστες πρέπει να τηρούν τους συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να μην κινδυνέψουν να μπλοκαριστούν. Αν και στο 100% δεν τηρούνται, καλό θα ήταν να ενημερωθείς για τους κανονισμούς αυτούς, προκειμένου να διαπιστώσεις εάν έχεις παραβεί κάποιον.

Πάτησε εδώ για να διαβάσεις τους κανονισμούς του Facebook

Οι πιθανότεροι λόγοι που το Facebook σου έκλεισε το προφίλ είναι οι εξής:

  1. Το προφίλ σου έκλεισε από λάθος.
  2. Αρκετοί χρήστες σου έχουν κάνει αναφορά (report) γιατί το προφίλ είναι ψεύτικο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
  3. Κλείσιμο προφίλ για λόγους ασφαλείας
  4. Έχεις παραβεί κάποιον σημαντικό κανονισμό του Facebook.

Τι να κάνεις για να ανοίξει πάλι ο λογαριασμός σου

Δεν είναι απίθανο να έχει γίνει κάποιο λάθος και το προφίλ σου να έκλεισε χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Έχουν γίνει αρκετές αναφορές από χρήστες του δικτύου ότι ο λογαριασμός τους έχει κλείσει από λάθος και φυσικά η διαδικασία για να ανοίξει πάλι ήταν αρκετά εύκολη. Αν και εσύ θεωρείς ότι δεν έχεις παραβεί κάποιο κανονισμό που να δικαιολογεί το κλείσιμο του προφίλ σου, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα επικοινωνίας «ο προσωπικός μου λογαριασμός απενεργοποιήθηκε» προκειμένου να ενημερώσεις την εταιρεία για το λάθος και να τον επαναφέρουν.  

Την ίδια φόρμα θα πρέπει να συμπληρώσεις και στην περίπτωση που έχουν γίνει αναφορές σε βάρος σου ότι το προφίλ σου είναι ψεύτικο ενώ δεν είναι. Στην ουσία και στην περίπτωση αυτή πάλι πρόκειται για ένα λάθος, οπότε η  επαναφορά του λογαριασμού σου δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αν πάλι σου έκλεισαν το προφίλ στο Facebook για λόγους ασφαλείας, όπως για παράδειγμα αν στο έχουν hack-άρει, τότε μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα «Αναφορά παραβιασμένου λογαριασμού» ώστε να τον ανακτήσεις.

Διάβασε επίσης: Επικοινωνία με το Facebook (ο απόλυτος οδηγός) και εδώ

Μου έκλεισαν το προφίλ στο Facebook γιατί δεν τήρησα κάποιον κανονισμό

Η συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς αποτελεί το χειρότερο σενάριο. Εάν όντως έχεις παραβεί κάποιον σημαντικό κανονισμό της εταιρείας και το διαπίστωσε, είτε έγιναν αναφορές από υπόλοιπους χρήστες με έγκυρους ισχυρισμούς (πχ. Αν όντως το προφίλ σου ήταν ψεύτικο), τότε δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις. Ο λογαριασμός σου έχει απενεργοποιηθεί και δεν έχεις την δυνατότητα να τον επαναφέρεις ότι και αν γίνει.

Αν ωστόσο θέλεις να το κυνηγήσεις περισσότερο είτε γιατί θέλεις να πάρεις κάποια αρχεία σου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μπορείς να προσλάβεις έναν δικηγόρο ώστε να απευθυνθεί στο νομικό τμήμα της εταιρείας.

Διάβασε επίσης: Απόκρυψη ή Αναφορά για προσβλητικά σχόλια στο Facebook

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version