Τεχνολογία
2,585 προβολες

Hotspot 2.0 Wi-Fi – Μεγαλύτερη ασφάλεια στα δημόσια δίκτυα

Hotspot 2.0 Wi-Fi - Μεγαλύτερη ασφάλεια στα δημόσια δίκτυα

Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε τι είναι το καινούργιο Hotspot 2.0 Wi-Fi και πως τα δίκτυα γίνονται ασφαλέστερα με αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη.

Το Hotspot 2.0 Wi-Fi (HS2) είναι ένα νέο πρότυπο δικτύωσης που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη διαδικασία σύνδεσης σε δημόσια ασύρματα Hotspots δίκτυα πιο εύκολη και ασφαλή χρησιμοποιώντας απρόσκοπτο έλεγχο ταυτότητας και κρυπτογράφηση ανάμεσα στην συσκευή σου και την πρόσβαση σου σε κάποιο δημόσιο δίκτυο.

Επίσης γνωστό και ως “Passpoint” ή “Next Generation Hotspot”, η νέα αυτή προσέγγιση βασίζεται στο πρότυπο IEEE 802.11u και βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο ανιχνεύει μια συσκευή για δημόσια δίκτυα και συνδέεται με αυτά.

Διάβασε επίσης: Πως να απενεργοποιήσεις όλες τις διαφημίσεις στα Windows 10

Αν βρίσκεσαι σε χώρους όπως αεροδρόμια, καφετέριες ή ξενοδοχεία, το πιο πιθανό είναι να βρεις ένα σωρό ελεύθερα Wi-Fi δίκτυα – και δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσεις ποια είναι αρκετά ασφαλή. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να συνδεθείς σε ένα δημόσιο δίκτυο με κακόβουλους χρήστες που προσπαθούν να δουν την online δραστηριότητα σου.

Τα Hotspot 2.0 Wi-Fi δίκτυα χρησιμοποιούν το WPA2-Enterprise για τον έλεγχο ταυτότητας και την κρυπτογράφηση μεταξύ των συσκευών και των δικτύων. Ως εκ τούτου, δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείς για τα ασφαλές δίκτυα αφού τα Windows 10 θα αναλαμβάνουν για εσένα όλη τη διαδικασία.

Πως να δεις αν ο υπολογιστής ή το laptop σου υποστηρίζουν το Hotspot 2.0

Το Hotspot 2.0 είναι σχετικά καινούργιο και διατίθεται με κάθε νέα Windows 10 συσκευή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο σταθερός σου υπολογιστής ή το laptop σου υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία.

Μπορείς εύκολα και γρήγορα να αλέγξεις για το αν η συσκευή σου υποστηρίζει το Hotspot 2.0 Wi-Fi ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Άνοιξε την Έναρξη (Star menu).
  2. Αναζήτησε τη λέξη “Command Prompt” ή “CMD” και πάτα enter.
  3. Μέσα στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, γράψε την παρακάτω εντολή και πάτα enter.
netsh wlan show wirelesscapabilities

Στα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν, ψάξε το αποτέλεσμα “ANQP Service Information Discovery“. Αν λέει Supported, τότε η συσκευή σου υποστηρίζει το χαρακτηριστικό Hotspot 2.0.

Πως να δεις αν ο υπολογιστής ή το laptop σου υποστηρίζουν το Hotspot 2.0

Πως να ενεργοποιήσεις το Hotspot 2.0 στα Windows 10

Εφόσον η συσκευή σου υποστηρίζει το Hotspot 2.0, έμεινε μόνο να το ενεργοποιήσεις. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη και ολοκληρώνεται μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows 10.

  1. Πάνε στις “Ρυθμίσεις“.
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή “Δίκτυο και Internet“.
  3. Πάνε στην καρτέλα “Wi-Fi” και ενεργοποίησε την επιλογή “Να έχω τη δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής εγγραφής για να συνδεθώ“.

Όταν η επιλογή ενεργοποιηθεί, κατευθείαν θα ξεκινήσουν τα Windows 10 να ανιχνεύουν για δίκτυα που χρησιμοποιούν Hotspot 2.0. Αυτά τα δίκτυα θα τα βλέπεις από τα διαθέσιμα Wi-Fi στη μπάρα των Windows.

Πως να ενεργοποιήσεις το Hotspot 2.0 στα Windows 10

Πως να συνδέεσαι σε Hotspot 2.0 Wi-Fi δίκτυα

Η διαδικασία για να συνδεθείς σε ένα Hotspot 2.0 Wi-Fi δίκτυο είναι πολύ απλή. Απλά πατάς το κουμπί που λέει “Σύνδεση” σε ένα Wi-Fi δίκτυο (όπως έκανες και προτού ενεργοποιήσεις την επιλογή), συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και είσαι good-to-go. Τα στοιχεία, όπως πάντοτε άλλοτε, τα συμπληρώνεις μόνο την πρώτη φορά.

Κάποιες εταιρείες (στο εξωτερικό προς το παρόν) παρέχουν ένα διαφορετικό παράθυρο για τα δίκτυα τους, αλλά η διαδικασία είναι πάνω-κάτω η ίδια και εξίσου εύκολη.

Εσύ ενεργοποίησες το Hotspot 2.0 στα Windows 10; Και αν ναι, συνδέθηκες σε κάποιο μέχρι στιγμής; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: