Κινητά NewsΝέα
2,683 προβολες

Αποσπώμενη κάμερα για smartphones σχεδιάζει η OPPO

Αποσπώμενη κάμερα για smartphones σχεδιάζει η OPPO

Είναι αλήθεια πως την τελευταία περίπου 3-ετία, υπήρξε μεγάλη ποικιλία όσον αφορά την χρήση τεχνολογιών σχετικά με το ζήτημα περί ενσωμάτωσης εμπρόσθιων καμερών. Μεγάλοι κατασκευαστές πειραματίστηκαν κατά περιόδους με διάφορες μεθόδους, για παράδειγμα είδαμε πρώτα τις χαρακτηριστικές φαρδιές εγκοπές στις οθόνες, έπειτα κάποια ελάχιστα μοντέλα έφεραν τους pop-up μηχανισμούς, λίγο αργότερα προτιμήθηκαν οι μικρές διακριτικές οπές και στην συνέχεια μάθαμε για τοποθέτηση καμερών κάτω από την γυάλινη επιφάνεια της οθόνης. Τώρα είναι πλέον η στιγμή να εξοικειωθούμε και με τις αφαιρούμενες μονάδες πίσω κάμερας που διπλασιάζονται ως selfie shooters.

H Oppo έχει να προτείνει μια νέα καινοτόμα ιδέα

Σε σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Oppo, εξετάζεται η ιδέα για μια αποσπώμενη μονάδα κάμερας με δύο αισθητήρες και επιλογές σύνδεσης όπως USB-C, Wi-Fi και Bluetooth. Όταν ο χρήστης θελήσει να πραγματοποιήσει λήψεις selfies φωτογραφιών, απλά ξεκουμπώνει την μονάδα κάμερας από πίσω και την συνδέει στο εμπρός μέρος του τηλεφώνου.

Διαβάστε επίσης: Σκεφτείτε ένα νέο Samsung smartphone με κάμερα 600MP!

oppo

Η μονάδα κάμερας θα έχει τη δική της μπαταρία ιόντων λιθίου, οπότε ενεργειακά θα είναι ανεξάρτητη και σίγουρα αυτό είναι άλλο ένα θετικό στοιχείο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Oppo σκοπεύει να προχωρήσει με αυτήν την ιδέα και σίγουρα αυτό ακούγεται συναρπαστικό. Κάτω από τις οθόνες οι κάμερες έχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν αυτή τη στιγμή και οι πρώτες εμπορικές εκδόσεις πιθανότατα δεν θα ταυτίζονται με τα αποτελέσματα των συμβατικών φωτογραφικών selfie μηχανών.  Μια αφαιρούμενη μονάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα . Μια αρθρωτή σχεδίαση μπορεί επίσης να επιτρέψει την αναβάθμιση μόνο της μονάδας κάμερας αντί για ολόκληρο το τηλέφωνο. 

Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, θεωρούμε πως σε πρώτη φάση θα δούμε από αρχές του έτους πέρα του ZTE Axon 20 5G και άλλες συσκευές διαφόρων κατασκευαστούν που θα δοκιμάσουν την χρήση εμπρόσθιων καμερών κάτω από την οθόνη. Προσωπικά δεν μας φαίνεται τόσο κακή η ιδέα από άποψη σχεδιασμού, αλλά σίγουρα θα δείξει ο χρόνος τις πραγματικά αξίζει να επιλέξουμε τόσο εμείς όσο και οι κατασκευαστές.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: