Νέα
2,024 προβολες

Xiaomi Smartphone πλήρους οθόνης με ενσωματωμένο ηλιακό πίνακα

Xiaomi Smartphone πλήρους οθόνης με ενσωματωμένο ηλιακό πίνακα

Η Xiaomi δήλωσε την πατέντα της στο Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) πέρυσι και φαίνεται πως εργάζεται πάνω σε ένα smartphone πλήρους οθόνης με ενσωματωμένο ηλιακό πίνακα. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται πως προέρχεται από το Ολλανδικό blog LetsGoDigital και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η παντέντα αυτή δηλώθηκε στις 27 Ιουλίου του 2018 και δείχνει μια full-screen οθόνη, χωρίς notch και με ενσωματωμένο ηλιακό πίνακα το οποίο θα μπορεί να φορτώνει την συσκευή.

Όπως μπορείς να δεις και από το παρακάτω σχέδιο που ακολουθεί, το smartphone δεν διαθέτει καμιά προφανή μπροστινή κάμερα, υποδηλώνοντας πως η Xiaomi μπορεί να έχει δικά της σχέδια για να χρησιμοποιήσει την under-screen (κάτω από την οθόνη) κάμερα της – κάτι το οποίο παρουσίασε η εταιρεία πριν από μερικές βδομάδες. Επίσης, δεν περιλαμβάνει κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό για δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο μπορεί κάλλιστα να σημαίνει πως η εταιρεία βρήκε ήδη τον τρόπο για να δημιουργήσει μια full-screen συσκευή που έχει όλα της τα χαρακτηριστικά κάτω από την οθόνη.

Xiaomi Smartphone πλήρους οθόνης με ενσωματωμένο ηλιακό πίνακα
Πηγή φωτογραφίας: Xiaomi / WIPO (via Let’s Go Digital)

Παρόλο που οι συγκεκριμένες συσκευές είναι φιλικές προς το περιβάλλον χάρη στους ενσωματωμένους ηλιακούς πίνακες, αυτό το χαρακτηριστικό είναι κάτι που έχουμε ξανά δει και στο παρελθόν. Η Samsung, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε όχι μια, αλλά δύο συσκευές με ενσωματωμένους ηλιακούς πίνακες πίσω στο 2009. Τα μοντέλα ήταν το Guru E1107 και το Blue Earth S7550. Την ίδια χρονιά, στη Νότια Κορέα η LG κυκλοφόρησε επίσης μια παρόμοια συσκευή η οποία ονομάζεται LG Pop GD510.

Διάβασε επίσης: Xiaomi Mi Notebook Air – Ένα laptop που στοχεύει σε κάθε χρήση

Για τις μεγαλύτερες και πιο αναπτυσσόμενες χώρες και πόλις όπου οι διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος) είναι συχνότερες, οι άνθρωποι με συσκευές που περιλάμβαναν ενσωματωμένους ηλιακούς πίνακες, αν τελείωνε η μπαταρία τους, σε περίπτωση ανάγκης είχαν μόλις 5-10 λεπτά ομιλίας. Τόσο άντεχε η συσκευή. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον λοιπόν αν βλέπαμε το νέο Xiaomi Smartphone πλήρους οθόνης με ενσωματωμένο ηλιακό πίνακα να μπορεί να κρατήσει αρκετά περισσότερο.

Πηγή featured φωτογραφίας: Let’sGoDigital

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: