Νέα
1,686 προβολες

Διέρρευσε το νέο Start Menu των Windows 10 χωρίς live tiles – Windows 10 18947

Το νέο Μενού Έναρξης των Windows 10 χωρίς live tiles

Μια preview έκδοση των Windows 10 κυκλοφόρησε μετά από λάθος σε έναν μικρό αριθμό χρηστών που είχαν εγγραφεί στο Windows Insider Πρόγραμμα. Η νέα έκδοση δείχνει το μενού της έναρξης (start menu) φρεσκαρισμένο και χωρίς τα γνωστά και πολυαγαπημένα live tiles.

Η έκδοση, η οποία έρχεται με τον αριθμό 18947 και διέρρευσε από τις Canary εκδόσεις της εταιρείας, αφορά μόνο τις 32-bit εκδόσεις των Windows 10 και έγινε διαθέσιμη μέσω του Release Preview, του Slow και του Fast ring.

Αν και η εταιρεία διόρθωσε γρήγορα το πρόβλημα, ένας αριθμός από διάφορους testers κατάφερε να εγκαταστήσει τη νέα έκδοση (όπως και ο λογαριασμός @NTAAuthority στο Twitter), οι οποίοι είδαν και ανέφεραν όλες τις νέες αλλαγές που έφερε η νέα έκδοση, συμπεριλαμβανομένων και της αλλαγμένης έναρξης η οποία δεν περιλαμβάνει πλέον το γνωστό χαρακτηριστικό των Live Tiles.

Αν και η αλλαγή αυτή είναι αρκετά μεγάλη σε σύγκριση με το κλασικό σχεδιασμό που είχε τόσα χρόνια το μενού της έναρξης των Windows 10, φήμες ισχυρίζονται – και κατά πάσα περίπτωση είναι σωστές – πως ο νέος σχεδιασμός προορίζεται για το Windows Lite, ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα της Microsoft το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων μηνών.

Μαζί με τα νέα traditional εικονίδια (όπως υπάρχουν στο Linux, το macOS, το iOS και το Android), είναι επίσης ενδιαφέρον το νέο search box (πεδίο αναζήτησης) το οποίο έρχεται με εξίσου νέο σχεδιασμό και θυμίζει αρκετά το στυλ που είχαν τα Windows 7. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνει το ίδιο ή θα μείνει γενικά στις επερχόμενες εκδόσεις.

Τέλος, το Windows 10 build 18947 έρχεται επίσης με ένα νέο πίνακα για emoji το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στον σχεδιασμό, ένα καινούργιο πεδίο αναζήτησης και την δυνατότητα να ανεβάζεις GIF εικόνες.

Αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο για το τι σκοπεύει να κάνει η Microsoft με τις νέες αλλαγές στα Windows 10, το σίγουρο είναι πως ετοιμάζει ένα καινούργιο, γρήγορο και ελαφρύ Windows λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα φέρει νέες ριζικές αλλαγές και νέο σχεδιασμό για τους χρήστες που αναζητούν κάτι απλό και αποτελεσματικό.


Πηγή φωτογραφίας: NTAuthority στο Twitter

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: