Διάφορα
6,006 προβολες

Τυφλό σύστημα: 9 συμβουλές για να πληκτρολογείς γρήγορα

Τυφλό σύστημα για να πληκτρολογείς γρήγορα

Γνωρίζεις πως το να πληκτρολογείς γρήγορα αυξάνει την παραγωγικότητά σου; Για την ακρίβεια μπορείς να κερδίσεις έως και 21 ημέρες το χρόνο! Αυξάνοντας την ταχύτητά σου κατά 20% με το να αναπτύξεις ένα τυφλό σύστημα ή απλά να ακολουθήσεις συμβουλές για να πληκτρολογείς γρήγορα!

Η πληκτρολόγηση, ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που αρέσκονται να εκφράζονται γραπτώς είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία. Είτε πληκτρολογείς γιατί εργάζεσαι ή γιατί κάνεις chat ή απλά γιατί γράφεις κάτι δημιουργικό, η αίσθηση της αφής των πλήκτρων είναι διασκεδαστική (εντάξει αν εργάζεσαι δεν είναι και τόσο…)

Πολλοί κοιτούν τους ανθρώπους που γνωρίζουν ήδη πως να πληκτρολογούν με τυφλό σύστημα και αποκαρδιώνονται. Μην ξεχνάς όμως πως όλοι ξεκίνησαν από το μηδέν. Επίσης δεν είναι και κάποια επιστήμη. Υπάρχουν συμβουλές και τρικ !

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να πληκτρολογείς γρήγορα και θα δεις αμέσως διαφορά!

1. Ο χώρος γύρω από το πληκτρολόγιο

Όσο οξύμωρο και αν ακουστεί, η αλήθεια είναι πως για να πληκτρολογείς γρήγορα δεν αρκεί απλά να…πληκτρολογείς γρήγορα ή να γνωρίζεις τυφλό σύστημα. Χρειάζεσαι έναν καθαρό, σωστά διαμορφωμένο και εργονομικό χώρο. Ένα γραφείο που να σε βολεύει, καλός εξαερισμός και καλός φωτισμός. Το να βάλεις το λάπτοπ στα πόδια σου και να να ξαπλώσεις στο κρεβάτι δεν είναι αποτελεσματικό!

2. Σωστή στάση σώματος

Πλάτη ίσια, καθισμένος στις 90 μοίρες, με τα πόδια σου να πατάνε καλά στο πάτωμα με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τα χέρια σου πρέπει να ακουμπούν άνετα στο πληκτρολόγιο και τα μάτια σου να κοιτάζουν σε ευθεία γραμμή την οθόνη χωρίς να καμπουριάζεις. Σημείο κλειδί είναι μια εργονομική καρέκλα που θα εξασφαλίσει τη σωστή στάση ΄σώματος. Το να πληκτρολογείς γρήγορα δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται μόνο με τα δάχτυλα. Μην ξεχνάς πως τα χέρια σου είναι μέρος του σώματός σου και αν το σώμα σου δεν έχει στέρεα βάση και θέση τότε και αυτά θα υπολειτουργούν.

3. Σωστή στάση σώματος (διατήρηση)

Η διατήρηση της σωστής στάσης είναι εξίσου σημαντική. Το να είσαι χαλαρός και όχι σφιγμένος είναι το σημείο κλειδί αλλά πρέπει να προσέξεις έτσι ώστε να μην καμπουριάσεις ή να χαλάσεις τη σωστή στάση . Η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή. Αν δεν διατηρήσεις σωστή στάση θα δημιουργήσεις ένταση και πόνο στους καρπούς και αυτό αναπόφευκτα θα μειώσει την ταχύτητά σου.

4. Τυφλό σύστημα

Ο πυρήνας της όλης διαδικασίας είναι το πληκτρολόγιο. Εξοικειώσου με αυτό! Υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος για το πως να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου κατά τον βέλτιστο τρόπο. Το να απομνημονεύσεις τη θέση κάθε γράμματος και σημείου στίξης θα απογειώσει πραγματικά την αποδοτικότητά σου.

Εδώ είναι ένα video που μπορείς να παρακολουθήσεις με απλές οδηγίες . Είναι στα αγγλικά αλλά τα ίδια ισχύουν για όλες τις γλώσσες.

5. Κλείσε τα μάτια σου και ονόμασε κάθε πλήκτρο που πατάς

Απλό και εύκολο στη εκτέλεση τρικ. Κοίτα την οθόνη και όχι το πληκτρολόγιο καθώς γράφεις. Ξεκίνα να πατάς (χωρίς να κοιτάς) και να ονομάζεις κάθε πλήκτρο. Στην αρχή θα σου φανεί Γολγοθάς αλλά όπως είπαμε κάθε πράγμα θέλει το χρόνο του. Αν εφαρμόσεις αυτή την άσκηση για μερικές ώρες θα δεις επίσης μεγάλη διαφορά καθώς ακόμα και λίγες θέσεις να απομνημονεύσεις θα είναι σημαντικό.

6. Μην κοιτάς το πληκτρολόγιο

Η ικανότητα να πληκτρολογείς γρήγορα δεν έρχεται γρήγορα! Ο αποτελεσματικότερος όμως τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να επενδύσεις χρόνο στο να γράφεις χωρία να κοιτάς το πληκτρολόγιο. Στη αρχή θα είναι βαρετά αργά και θα κάνεις πολλά λάθη και γράψε-σβήσε αλλά σύντομα θα βρεθείς να παίζεις πιάνο στο λαπτοπ!

7. Μην κοιτάς το πληκτρολόγιο vol.2

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην γράφεις ένα κείμενο με τυφλό σύστημα και τα υπόλοιπα κανονικά. Όπως όταν κάνεις μια διατροφή την κάνεις όλη την ώρα και όχι μια μέρα ναι και μια όχι. Θα πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσεις και στην αρχή θα σου φαίνεται ότι δεν ξέρεις τι κάνεις ( και όντως δεν θα ξέρεις! ) αλλά αν επενδύσεις σε αυτό , μαθηματικά θα το κατακτήσεις !

8. Εξάσκηση!

Στο υποθετικό σενάρια που έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα σωστά θα αναρωτηθείς τι σε χωρίζει από το να γίνεις ο βασιλιάς του πληκτρολογίου. Η απάντηση είναι η εξάσκηση. Αν γράφεις δέκα λέξεις την ημέρα, ε, τότε όσο σωστά και να κάνεις τα παραπάνω δεν θα δεις κάποιο αποτέλεσμα. Το παν είναι να εφαρμόσεις τη γνώση. Όπως με ένα μουσικό όργανο. Αν παίζεις 1 ώρα το μήνα δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να παίζεις καλά!

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ

9. Μετρονόμος

Αν θέλετε όντως να πάτε τη ταχύτητά σας σε άλλο επίπεδο και ταυτόχρονα να διασκεδάσετε υπάρχει τρόπος. Κατεβάστε ένα audio book,βάλτε το να παίζει και πληκτρολογήστε ότι ακούτε. Αυτό που θα πετύχεις, εκτός από ένα ωραίο παιχνίδι , είναι να προσαρμοστείς στην υπαγόρευση. Για όσους θέλουν όντως να μάθουν να πληκτρολογούν γρήγορα η όλη ουσία κρύβεται εδώ.

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: