Web
3,802 προβολες

Τοπ 10 Google Chrome συμβουλές για αύξηση της παραγωγικότητας σου!

Google Chrome tips

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να ξοδεύει αμέτρητα λεπτά σε σύντομες εργασίες. Κοινώς να χάνει το χρόνο του. Στο ερώτημα, τι μας φταίει, η απάντηση είναι πολύπλοκη και σίγουρα συμπεριλαμβάνει και ψυχοδυναμικές παραμέτρους. Υπάρχουν όμως και κάποια εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Ακολουθώντας το Τοπ 10 Google Chrome tips παραγωγικότητας θα αντιμετωπίσεις τον δαίμονα της αναβλητικότητας με μεγαλύτερη παρρησία την επόμενη φορά!

Σμίκρυνση Καρτέλας

Συμβαίνει σε όλους να έχουν πολλές καρτέλες ανοιχτές στο Chrome.  Υπάρχει μια επιλογή που μπορείς να τακτοποιήσεις αυτές τις καρτέλες έτσι ώστε όλα να φαίνονται πιο καθαρά και τακτοποιημένα. Πατάς δεξί κλικ επάνω στην καρτέλα και Καρφίτσωμα.

Το εξαιρετικό με αυτό τον τρόπο είναι πως δεν έχεις κλείσιμο καρτέλας ( Χ ) , έτσι ώστε να το πατήσεις καταλάθος και να την χάσεις.

Ανώνυμη περιήγηση

Όπως όλοι ξέρουμε η Google μας βοηθάει απίστευτα με όλες τις παροχές της και έχει αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο.  Αυτό που δεν ξέρουμε ίσως είναι πως η χρήση αυτή αφήνει ένα ισχυρό αποτύπωμα της δράσης μας. Σε περίπτωση που θέλουμε να μειώσουμε αυτό το αποτύπωμα μια καλή επιλογή είναι η  Ανώνυμη περιήγηση όπου δεν κρατάει ιστορικό.

3 τρόποι ενεργοποίησης

  1. Ctrl+shift+N
  2. Με την επέκταση New Incognito Window
  3. Από το μενού επιλογών (επάνω δεξιά ) απλά επιλέγεις Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης

Αποθήσευση ιστοσελίδας με μορφή PDF

Τυχαίνει πολλές φορές να πέσουμε πάνω σε μια σελίδα με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο για εμάς αλλά να ξεχάσουμε να την αποθηκεύσουμε στους σελιδοδείκτες.Ευτυχώς η λύση γι’αυτό είναι πιο απλή από όσο νομίζεις. Control +P και αυτομάτως η σελίδα αποθηκεύεται σαν αρχείο PDF για να είναι για πάντα διαθέσιμη.

Επαναφορά καρτελών που έκλεισαν πρόσφατα

Σε περίπτωση που παγώσει ο browser και ότι καρτέλα έχεις χαθεί υπάρχου δύο τρόποι  επαναφοράς.

Ο γρήγορος

  • Ctrl +Shift+T.

Και ο αργός

  • Πηγαίνεις στο ιστορικό και κάνεις αναζήτηση!

Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων

Η γραμμή αναζήτησης του chrome δεν είναι μόνο για να αναζητάς πληροφορίες! Μπορείς επίσης να κάνεις μαθηματικές πράξεις.  Άπλα γράφεις την πράξη που θέλεις να κάνεις και πατάς enter.

Για παράδειγμα εάν θέλεις να μάθεις το 20% ενός ποσού γράφεις : 20%* ΠΟΣΟ και θα σου βγάλει την απάντηση.

Αναπαραγωγή αρχείου Media

Σε περίπτωση που θέλεις να δεις ένα video η μια φώτο ή ακόμα και ένα αρχείο word ή pdf και δεν διαθέτεις το κατάλληλο πρόγραμμα μην ανησυχείς. Άπλα σύρε το αρχείο που σε ενδιαφέρει στη μπάρα αναζήτησης και το chrome θα κάνει τα υπόλοιπα.

Εναλλαγή μεταξύ καρτελών

Πατώντας  Ctrl+Tab μπορείς εύκολα να αλλάζεις καρτέλες  στο chrome. Ένα επιπλέον κόλπο είναι ότι με την επιλογή Ctrl-1, Ctrl-2 κλπ μπορείς να πας αμέσως σε όποια καρτέλα θέλεις εσύ. Αν από την άλλη έχεις ανοίξει πάρα πολλές, με το Ctrl-9 πας κατευθείαν στην τελευταία!

Μείνε συγκεντρωμένος

Το να δουλεύεις με το Pc ανοιχτό και όλους αυτούς τους αντιπερισπασμούς που υπάρχουν μπορεί κάποιες φορές να είναι πρόκληση. Το θέμα είναι να μπορείς να έχεις ένα σχετικό έλεγχο (όσο αυτό είναι εφικτό)

Η επέκταση StayFocusd είναι ένα φοβερά χρήσιμο εργαλείο που σου επιτρέπει να παρακολουθείς το χρόνο που περνάς σε κάθε site. Επιπλέον μπορείς να  καθορίζεις εσύ ποια site θέλεις να κλειδώσεις και για πόσο χρόνο. Με αυτό το τρόπο αναπτύσσεις μια μέθοδο αυτοελέγχου κατά τη διάρκεια της εργασίας σου!

Loom

Υπάρχουν φορές που ένα mail η ένα chat δεν επαρκούν για να εξηγήσουν κάτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει εφαρμογή το ρητό

μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις

Όπου εικόνα βλέπε Video. Mε το  Loom μπορείς γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσεις και να στείλεις μικρά video από την επιφάνεια εργασίας σου. Είναι ιδανικό για να δημιουργήσεις επεξηγήσεις για συναδέλφους  ή φίλους σου ή ακόμα και για να κάνεις how to video στο You tube!

Ημερολόγιο Google

Ανεξαρτήτως εργασίας , όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις και προθεσμίες που πρέπει να θυμόμαστε. Η οργάνωση είναι τρόπος ζωής είτε αφορά την εργασία είτε τα προσωπικά μας. Με την επέκταση του google calendar  θα είσαι σε θέση να έχεις τον πλήρη έλεγχο όλων των σημαντικών ημερομηνιών. Bonus ότι μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλο σου το πρόγραμμα χωρίς να φεύγεις από τη σελίδα που κοιτάς εκείνη τη στιγμή.

Τελικό συμπέρασμα

Το chrome είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο. Αν το αξιοποιήσεις σωστά μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε εργασιακό. Θα προτείναμε να δοκιμάσεις μερικά από  αυτά τα  Τοπ 10 Google Chrome tips παραγωγικότητας έστω και  αν δεν νομίζεις ότι τα χρειάζεσαι τόσο. Θα διαπιστώσεις σύντομα ότι θα σε διευκολύνουν αφάνταστα.

Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το chrome και αναζητάς εναλλακτικές διάβασε εδώ

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: