Κινητά NewsΝέα
1,402 προβολες

Το τελευταίο  concept τηλέφωνο της Xiaomi διαθέτει οθόνη waterfall και δεν διαθέτει θύρες

Η Xiaomi μπορεί να είναι πιο γνωστή για τα εξαιρετικά προσιτά smartphone της, αλλά λατρεύει επίσης την ευελιξία με μερικά πραγματικά φιλόδοξα σχέδια. (παράδειγμα: αυτό το πτυσσόμενο πρωτότυπο, ή αυτό που έχει σχεδόν 100% οθόνη.) Το τελευταίο τηλεφωνό της είναι και το πιο εντυπψσιακό και αυτό οφείλεται στην οθόνη της, ένας «τετράπλευρος καταρράκτης οθόνη “που απλώνεται και στις τέσσερις πλευρές του τηλεφώνου.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε μια ανάρτηση η δημιουργία της οθόνης τώρα θα μπορούσε να είναι αρκετά απλή μιας και τα folded πάνελ οθόνης έχουν γίνει πιο συνηθισμένα. Η πραγματική πρόκληση σημειώνει η Xiaomi, ήταν να «κατασκευάσει ένα τετράγωνο καμπύλο γυαλί 88 °» και να το συνδέσει με την υποκείμενη οθόνη. Λένε πως η διαδικασία σωστού σχηματισμού γυάλινων στρωμάτων όπως αυτή περιλάμβανε εξοπλισμό εσωτερικής επεξεργασίας, θερμότητα 800 βαθμών, πολλαπλά εργαλεία στίλβωσης και χιλιάδες προσπάθειες.

Με όλα αυτά υπήρχαν όρια σε αυτό που η Xiaomi κατάφερε να κάνει εδώ. Αν για παράδειγμα αναρωτιέστε πώς οι μηχανικοί της Xiaomi κατάφεραν να τεντώσουν και να λυγίσουν αυτό το γυαλί στις γωνίες του τηλεφώνου, η απάντηση είναι απλή: δεν το έκαναν. Τα σκοτεινά πλάνα της εταιρείας στα βίντεο κάνουν εξαιρετική δουλειά για να τα κρύψουν, αλλά υπάρχουν μικρές περικοπές σε κάθε γωνία.

Πέρα από όλη την ευφυΐα της οθόνης αυτό το concept είναι επίσης αξιοσημείωτο για την πλήρη έλλειψη φυσικών θυρών. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία στηρίχθηκε σε 46 από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της και στις ενσωματωμένες έξυπνες εναλλακτικές λύσεις, όπως αισθητήρες αφής ευαίσθητοι στην πίεση, αντί των κουμπιών και «ηχητική τεχνολογία ευέλικτης οθόνης» αντί ενός παραδοσιακού ηχείου. Η έλλειψη θύρας USB-C σημαίνει επίσης ασύρματη φόρτιση και ποιος ξέρει, ίσως προορίζεται να συνεργαστεί με μια άλλη από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Xiaomi, ένα απομακρυσμένο σύστημα ασύρματης φόρτισης που η εταιρεία ονομάζει “Mi Air Charge”.

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: