ΔιάφοραΝέα
3,537 προβολες

Το supermarket Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα: Δες πού ανοίγει καταστήματα

Το supermarket Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα Δες πού ανοίγει καταστήματα

Στην Ελλάδα, ως γνωστόν έχουμε πάρα πολλά supermarket. Τόσο ελληνικές όσο και ξένες εταιρείες έχουν ανοίξει υποκαταστήματα σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, έχουμε δει και κάποιες αλυσίδες να αποχωρούν από την ελληνική αγορά. Όμως, μία πολύ μεγάλη και γνώριμη σε εμάς αλυσίδα supermarket επιστρέφει στην Ελλάδα. Η αλυσίδα αυτή που επιστρέφει είναι τα Carrefour. Που λοιπόν ανοίγει τα νέα καταστήματα;

Το Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα

Η τεράστια αυτή αλυσίδα supermarket επιστρέφει στη χώρα μας επιθυμώντας το επεκτείνει το δίκτυό της. Το δίκτυο αυτό θα αναπτύξει η εταιρεία Retail and more.

Ήδη η Carrefour έχει εγκαινιάσει μερικά από τα καταστήματά της και σκοπεύει να επεκταθεί και άλλο. Ειδικότερα, δίνοντας έμφαση στις τουριστικές περιοχές, η Carrefour έχει εγκαινιάσει συνολικά 5 καταστήματα, 3 στη Χαλκιδική και 2 στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, η εταιρεία έχει στόχο να επεκταθεί περαιτέρω με 7 ακόμη καταστήματα ξεκινώντας από τη μαγευτική Σαντορίνη αλλά και την Αθήνα. Μάλιστα, το υποκατάστημα στην πρωτεύουσα πιθανόν να είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Συνολικά, εντός του τρέχοντος έτους η Carrefour επιθυμεί να αναπτύξει ένα δίκτυο 25 supermarket στη χώρα μας. Τα 25 αυτά καταστήματα θα είναι σε 5 τύπους. Για παράδειγμα, ο ένας τύπος, που μάλιστα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι Carrefour Flash 10/10.

Διάβασε επίσης: 300€ “στο χέρι” για διακοπές στη Σάμο και 150€ για τη Βόρεια Εύβοια: Δες αν τα δικαιούσαι

Οι 5 τύποι των καταστημάτων Carrefour

Το supermarket Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα Δες πού ανοίγει καταστήματα

Σύμφωνα με αναφορές το Carrefour Flash 10/10 θα αποτελέσει μία καινοτόμα κίνηση για τη χώρα μας αναφορικά με τη λειτουργία των supermarket. Συγκεκριμένα το 10/10 αντιπροσωπεύει τους χρόνους εύρεσης και αγοράς των προϊόντων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η εταιρεία “υπόσχεται” ότι θα μας παίρνει μόνο 10 δευτερόλεπτα για να κάνουμε τα ψώνια μας και άλλα 10 για να πληρώσουμε.

Ο τύπος αυτός των Carrefour αφορά σε μία διαφορετική εμπειρία για τους πελάτης της αλυσίδας χωρίς ατελείωτες αναμονές στις ουρές και χωρίς την ύπαρξη ταμείων. Ο τύπος αυτός των καταστημάτων Carrefour θα αφορά κυρίως σε αστικά κέντρα της χώρας μας.

Παράλληλα με τα Carrefour Flash 10/10 θα υπάρξουν, όπως είπαμε, και άλλοι 4 τύποι καταστημάτων. Αυτοί οι 4 τύποι περιλαμβάνουν το Carrefour Market, το Carrefour Bio, το Carrefour Express και το SUPECO.

Ο ανταγωνισμός δε βλάπτει

Είναι καλό για τη χώρα μας το ότι επιστρέφει η γαλλική αλυσίδα supermarket Carrefour; Η απάντηση είναι “εξαρτάται”. Έχει να κάνει με την οπτική γωνία, από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Για κάποιους η επιστροφή των Carrefour θα είναι από αδιάφορη έως κακή διότι είναι “πιστοί” σε κάποια άλλη αλυσίδα supermarket.

Από την άλλη βέβαια, ο ανταγωνισμός δε βλάπτει. Αυτό σημαίνει ότι ένας ακόμη κολοσσός στον κλάδο των supermarket στη χώρα θα μας ωφελήσει έστω και σε μικρό βαθμό, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως όλες οι μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν χαμηλότερες τιμές σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα.

Πολύ πιθανόν σε λίγο καιρό να πηγαίνουμε σε 4 ή 5 supermarket τη φορά για να ολοκληρώσουμε τα ψώνια μας προσπαθώντας να κάνουμε τις πιο οικονομικές επιλογές….

Διάβασε επίσης: Αυξάνονται συνεχώς οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα! Για ποιόν λόγο συμβαίνει αυτό;

Tags: , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: