Νέα
1,017 προβολες

Το “Stop List” της Ρωσίας: Δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Ρωσία ο Mark Zuckenberg

Στο Stop List της Ρωσίας

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια ενός πολέμου θα υπάρξουν και κυρώσεις που στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα, όπως πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και επιστήμονες. Αυτό συμβαίνει και τώρα με τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρότι δεν αποτελούν μέρος της σύγκρουσης (τουλάχιστον ακόμα) ασκούν πιέσεις στη ρωσική πλευρά με τις κυρώσεις σε υψηλά ιστάμενους Ρώσους επιχειρηματίες, όπως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Roman Abramovich. Ως αντίποινα λοιπόν, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση βγάζοντας ένα stop list με πρόσωπα, στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα. Το Stop List της Ρωσίας αποτελεί ουσιαστικά μία λίστα, σύμφωνα με την οποία πολίτες των ΗΠΑ δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα.

Στο Stop List της Ρωσίας και ο Mark Zuckeberg

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τους Ρώσους πολίτες. Έχοντας ως βάση αυτό, εδώ και καιρό έχει βγάλει μία ανακοίνωση για τους Αμερικανούς που δεν έχουν άδεια εισόδου στη Ρωσία. Σε αυτά τα άτομα προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες και ο CEO της Meta, Mark Zuckenberg.

Η Ρωσία είχε ήδη θέσει σε αποκλεισμό τους κολοσσούς στον τομέα των μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ήδη από τις αρχές Μαρτίου η ρωσική πλευρά αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση στο facebook και το instagram. Η δικαιολογία ήταν ότι τα συγκεκριμένα social media προσπαθούσαν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη, διότι αφενός δεν επέτρεπαν τις αναρτήσεις από τα ρωσικά μέσα και αφετέρου ενθάρρυναν τις αναρτήσεις για άσκηση βίας κατά του ρωσικού στρατού.

Σε αυτό το κλίμα προφανώς συνέχισαν προσθέτοντας τον Mark Zuckenberg στη λίστα τονίζοντας ότι ο μεγάλος αυτός άνδρας δεν έχει δικαίωμα εισόδου στη Ρωσία.

Στο Stop List και ο CEO του Linkedin

Στο Stop List της Ρωσίας υπάρχουν συνολικά 29 Αμερικάνοι πολίτες. Μεταξύ αυτών είναι και ο Διευθύνων Σύμβουλος ενός άλλου πολύ δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Linkedin. Ειδικότερα, ο Ryan Roslansky έχει τοποθετηθεί σε αυτή τη λίστα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας λόγω της ανάρτησής του στο Linkedin. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση ο Roslansky πέραν της αναφοράς του στη συλλογή χρήματων για παροχή βοηθείας στους πληγέντες, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη και παράνομη δραστηριότητα των Ρώσων στο πλαίσιο της εισβολής τους στην Ουκρανία.

Τα 29 άτομα στο Stop List του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Σε αυτή τη λίστα, η οποία σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά μπορεί να μεγαλώσει στο εγγύς μέλλον, περιλαμβάνει 29 άτομα. Τα άτομα αυτά είναι:

 1. Kamala Devi Harris
 2. Kathleen Holland Hicks
 3. Christopher Watson Grady
 4. John Francis Kirby
 5. Ronald Klain
 6. Evan Maureen Ryan
 7. Margaret Goodlander
 8. Douglas Craig Emhoff
 9. Robert Kagan
 10. Edward Price
 11. Richard/Rachel Levine
 12. Brian Thomas Moynihan –
 13. Mark Zuckerberg (Mark Elliot Zuckerberg)
 14. Kathy Warden
 15. Phebe Novakovic
 16. Michael Petters
 17. William Brown
 18. Wahid Nawabi
 19. Roger Krone
 20. Horacio Rozanski
 21. Eilee Drake
 22. David Deptula
 23. Ryan Roslansky
 24. George Robert Stephanopoulos
 25. Matthew Kroenig
 26. David Ignatius
 27. Edward Acevedo .
 28. Kevin Rothrock
 29. Bianna Vitalievna Golodryga

Διάβασε επίσης: Διαφάνεια σχετικά με τους αλγορίθμους των μεγάλων εταιρειών απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: