Games NewsΝέα
1,220 προβολες

Το FIFA αλλάζει όνομα: Τέλος στη συνεργασία μεταξύ FIFA και EA Sports μετά από 30 χρόνια!

Το FIFA αλλάζει όνομα Τέλος στη συνεργασία μεταξύ FIFA και EA Sports μετά από 30 χρόνια!

Όλοι γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχουν τα βιντεοπαιχνίδια στις μέρες μας. Όλοι γνωρίζουμε επίσης τον αντίκτυπο που έχει ο αθλητισμός στη ζωής μας γενικότερα. Αν λοιπόν κάποιος συνδέσει αυτά τα δύο, το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο FIFA. Το FIFA είναι ίσως το πιο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο. Θα αλλάξουν όμως κάποια πράγματα σχετικά με το όνομα του FIFA, καθώς λύνεται η συνεργασία μεταξύ μεταξύ EA Sports και FIFA.

Το FIFA αλλάζει όνομα: Πώς θα λέγεται από δω και στο εξής;

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση της EA Sports, η συνεργασία μεταξύ αυτής και της FIFA θα σταματήσει. Αυτό σημαίνει ότι η EA δε θα μπορεί να έχει ως τίτλο στο βιντεοπαιχνίδι της το όνομα του τεράστιου οργανισμού που αφορά στο ποδόσφαιρο. Το όνομα του παιχνιδιού θα αλλάξει και από δω και στο εξής θα είναι “EA SPORTS FC”.

Παρά το ότι το FIFA θα αλλάξει όνομα, η EA θα διατηρήσει τις περισσότερες ομοιότητες των ομάδων και των παικτών που έχουν κάνει το παιχνίδι της τόσο δημοφιλές, χάρη στις ξεχωριστές συμφωνίες άδειας με τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στην Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση της UEFA.

Το FIFA είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο franchise που έχει η EA Sports στο ενεργητικό της. Παρά το ότι προσφέρει και άλλα παιχνίδια που προσομοιάζουν αθλήματα, όπως το Formula 1, το FIFA είναι αυτό που της φέρνει τα περισσότερα έσοδα.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με αναφορές, πάρα την είδηση σχετικά με την αλλαγή του ονόματος και τη λύση της συνεργασίας, η μετοχή της EA δεν έχει πέσει ακόμα.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την EA Sports;

Είναι σαφές πως η FIFA, αφού διέκοψε τη συνεργασία της με την EA Sports μετά από 3 δεκαετίες, θα δώσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματός της σε άλλη εταιρεία. Μένει βέβαια να δούμε ποιά θα είναι αυτή η εταιρεία. Πιθανόν να είναι η KONAMI, αλλά αυτό αποτελεί μόνο μια εικασία, διότι δε γνωρίζουμε ακόμη τίποτα. Το σίγουρο είναι πως ο τίτλος βιντεοπαιχνιδιού FIFA 23, 24 κλπ θα συνεχίσει να υπάρχει.

Από την άλλη, αξίζει να δούμε το μέλλον της EA Sports, καθώς ο τίτλος σε ένα βιντεοπαιχνίδι είναι όπως το εξώφυλλο σε ένα βιβλίο. Η ίδια η εταιρεία έκανε αυτήν την κίνηση πιστεύοντας ότι ξεκινάει μία νέα εποχή, πιο παραγωγική.

Το καλό είναι ότι περαν της διατήρησης της συνεργασίας με την Premier League, τη La Liga κλπ, η EA Sports συνεχίζει κανονικά τη συνεργασία της με τον κολοσσό αθλητικών ειδών Nike.

Ας ελπίσουμε μόνο πως αυτή η λύση της συνεργασίας και η αλλαγή στο όνομα του FIFA της EA δε θα επηρεάσει καθόλου το gameplay του παιχνιδιού και θα συνεχίσει να μας χαρίζει μαγικές στιγμές…

Διάβασε επίσης: Τέλος εποχής για τα iPod: Σταματάει την παραγωγή τους η Apple!

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version