Διάφορα
2,345 προβολες

Τι είναι το Skiff Mail; Είναι τελικά καλύτερο από το Gmail;

Τι είναι το Skiff Mail; Είναι τελικά καλύτερο από το Gmail;

Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάθε μία από τις οποίες υπόσχεται περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Άλλα ESP (email service providers) είναι δωρεάν και άλλα επί πληρωμή. Ο καθένας διαλέγει αυτό που του ταιριάζει και θεωρεί πιο εύχρηστο. Οι περισσότεροι από εμάς βέβαια χρησιμοποιούμε είτε το Gmail είτε το Outlook. Όμως, υπάρχουν πολλές αξιόλογες εταιρείες. Μία από αυτές είναι και η Skiff. Τι είναι όμως το Skiff Mail, ποιά τα πλεονεκτήματά του και γιατί κάποιοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο από το Gmail;

Τι είναι το Skiff Mail;

Το Skiff Mail αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη της ομώνυμης εταιρείας. Είναι ουσιαστικά μία υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπόσχεται ταχύτητα και ευκολία στη χρήση.

Το συγκεκριμένο mail παρέχει και δωρεάν και επί πληρωμή πακέτο προσφέροντας διαφορετικές δυνατότητες. Όπως μπορείς να δεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Skiff Mail, είναι διαθέσιμα τα πακέτα “Personal” και “Pro”. Στο πρώτο πακέτο σου παρέχονται δωρεάν οι βασικές λειτουργίες, ενώ στο δεύτερο κοστίζει 8 δολάρια τον μήνα για την ετήσια συνδρομή.

Μπορείς να αναζητήσεις την αλληλογραφία σου, να τη συγχρονίσεις μεταξύ συσκευών και να χρησιμοποιήσεις ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες του δωρεάν προγράμματος λαμβάνουν 10 GB αποθηκευτικού χώρου και του πακέτου Pro 100 GB.

Τι είναι το Skiff Mail; Είναι τελικά καλύτερο από το Gmail;

Η έμφαση στο Απόρρητο

Παρά το ότι υπόσχεται ευκολία στη χρήση και άψογη διεπαφή αναφορικά με τις βασικές δυνατότητες, που παρέχουν σχεδόν όλα τα ESP, το Skiff Mail δίνει έμφαση στο Απόρρητο.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους παρόχους υπηρεσιών email, η Skiff προστατεύει όλα τα δεδομένα σου με end-to-end κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει ότι κανείς στο Skiff δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα email σου ή σε άλλα δεδομένα (όπως στο πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων), ακόμα κι αν το θέλει.

Διάβασε επίσης: Πώς να βρεις τη διεύθυνση email κάποιου online

Αντίθετα, στο Gmail, η υπηρεσία διαβάζει το email σου για να σου προβάλλει σχετικές διαφημίσεις. Επιπλέον, αλλά τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται μεταξύ των χρηστών του Skiff παραμένουν κρυπτογραφημένα καθ’ όλη τη διάρκεια του “ταξιδιού” τους.

Ωστόσο, αυτό το μοντέλο κρυπτογράφησης σε προστατεύει μόνο μέσα στο Skiff. Εάν στείλεις δηλαδή ένα μήνυμα Skiff σε κάποιον εκτός του Skiff, αυτό το email δε θα είναι το ίδιο ασφαλές. Εάν θέλεις να στείλεις απόλυτα κρυπτογραφημένα μηνύματα email, τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης πρέπει να εφαρμόσουν ένα πρωτόκολλο κρυπτογράφησης μόνο για μηνύματα μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο Skiff σύμφωνα με την εταιρεία.

Τι είναι το Skiff Mail; Είναι τελικά καλύτερο από το Gmail;

Αξίζει μια ευκαιρία;

Το Skiff Mail αποτελεί τρόπον τινά κάτι “φρέσκο”. Ωστόσο, η πολλά υποσχόμενη αυτή υπηρεσία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα με σιγουριά αν κάνει πράξη όλα όσα υποστηρίζει. Πρέπει να δοκιμάσουμε και να δούμε αν τελικά αξίζει.

Συν το ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει στα πιο γνωστά ESP, δηλαδή το Gmail, το Outlook ίσως και το Yahoo. Επομένως, μας είναι δύσκολο να “ξεβολευτούμε”. Γνωρίζουμε ποια είναι τα καλά και ποια είναι τα στραβά των συγκεκριμένων υπηρεσιών και πορεύομαστε, τουλάχιστον για την ώρα, με αυτές.

Ίσως όμως αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία και στο Skiff. Μπορεί εν τέλει να είναι υπεράνω προσδοκιών και να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο σε ό,τι αφορά το απόρρητο και την ιδιωτικότητά μας στον ψηφιακό ιντερνετικό κόσμο.

Διάβασε επίσης: Οριστικό τέλος για τα McDonald’s στη Ρωσία: Ποιός τα αγοράζει και τι θα γίνει με τους εργαζομένους;

Tags: , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: