Mobile
13,585 προβολες

Τι είναι το RCS; Πως το ενεργοποιείς; Έρχεται το μέλλον των μηνυμάτων SMS

Τι είναι το RCS;

Σε αντίθεση με την μορφή κειμένου SMS (υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων), το RCS χρησιμοποιεί μια σύνδεση δεδομένων αντί μιας κυψελοειδούς σύνδεσης για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα μπορούν να αποσταλούν και να ληφθούν μέσω Wi-Fi. Με το RCS, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα  έως 8.000 χαρακτήρων αντί του ορίου των 160 χαρακτήρων που έχει το SMS(κείμενο). Επιπλέον, μπορούν να αποσταλούν φωτογραφίες και αρχεία βίντεο υψηλότερης ποιότητας. Τότε, οι χρήστες λαμβάνουν μια ένδειξη ανάγνωσης και ακόμη μπορούν να λάβουν ομαδικά μηνύματα με έως και 100 συμμετέχοντες. Ενώ τα μηνύματα RCS είναι κρυπτογραφημένα από τον αποστολέα καθ ‘οδόν προς τον παραλήπτη, υπάρχει μια επιβολή νόμου που επιτρέπει την λήψη αντιγράφου αυτών. Επομένως, στο ερώτημα “Τι είναι το RCS;”, η απάντηση είναι πως πρόκειται για ένα εξελιγμένο τύπο γραπτών μηνυμάτων σε συσκευές.

Ο Drew Rowny, υπεύθυνος της Google για το Android Messages, λέει: “Από την άποψη της διατήρησης δεδομένων, διαγράφουμε το μήνυμα από την υπηρεσία υποστήριξης του RCS τη στιγμή που την παραδίδουμε σε έναν τελικό χρήστη, όταν αυτό το πρόσωπο είναι online.” Σου λύθηκε η απορία για το “Τι είναι το RCS;” Πάμε παρακάτω…

Πλεονεκτήματα RCS έναντι των SMS/MMS

Ουσιαστικά, πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι την σύνδεση στο Internet.

Επιπλέον, με το μεγάλο όριο χαρακτήρων, σού επιτρέπεται πέρα από γραπτό κείμενο να στείλεις περισσότερες πληροφορίες όπως φωτογραφίες, βίντεο, κ.ά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Γαλλία και μέσω δύο παρόχων στην Ελλάδα, η Google  επέτρεψε στους χρήστες Android να συμμετάσχουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής συνομιλίας RCS.

Πως μπορούν οι χρήστες του Android να ενεργοποιήσουν το RCS στο τηλέφωνό τους μέσα σε λίγα λεπτά;

Ακολουθούν οι οδηγίες που σας δείχνουν πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το RCS στο Android τηλέφωνό σας.Αυτές οι οδηγίες θα σας επιτρέψουν να συμμετέχετε και εσείς στην νέα πλατφόρμα RCS και ο οδηγός αυτός απευθύνεται τόσο σε χρήστες των ΗΠΑ όσο και σε πολίτες μερικών Ευρωπαϊκών χωρών (συμπεριλαμβανομένης και της χώρα μας), ωστόσο σύντομα θα επεκταθεί η λειτουργία του συστήματος και σε άλλες περιοχές. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να έχεις την τελευταία έκδοση beta της εφαρμογής Android Messages. Μπορείς να δοκιμάσεις την εφαρμογή beta με ένα κλικ εδώ. Επίσης, πρέπει να εγκαταστήσεις την εφαρμογή εκκίνησης δραστηριοτήτων τρίτου από το Google Play Store.

Μπορείς να το κάνεις από εδώ. Απενεργοποίησε το Wi-Fi. Αυτό πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας μια mobile σύνδεση.

Άνοιξε το Activity Launcher app

Τώρα ανοίγεις την εφαρμογή “Activity Launcher app/Εκκίνηση δραστηριοτήτων”. Στο επάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού και εκεί αγγίζεις το “All activities”/Όλες οι δραστηριότητες”. Μετακινήσου με κύλιση προς τα κάτω στα Messages/Μηνύματα όπου και πατάς πάνω σε αυτό. Από το “Sub-Menu/Yπο-Μενού, επιλέγεις το Set RCS Flags”. Θα ανοίξει μια νέα οθόνη. Πατάς στο αναπτυσσόμενο μενού με τίτλο “ACS Url” και επιλέγεις “http://rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com” και πατάς “Apply/Εφαρμογή”.

Τι είναι το RCS
credit @ playstore

Tώρα, όμως, πρέπει αναγκαστικά να σταματήσεις την εφαρμογή “Android Messages”. Αυτό μπορείς να το κάνεις σε κινητά με Android 10 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και  έπειτα στις Ειδοποιήσεις> Δείτε όλες τις εφαρμογές> Μηνύματα> Force Stop. Έπειτα, ανοίγεις εκ νέου τα μηνύματα και θα δεις ένα banner στο κάτω μέρος της οθόνης, που θα σε ενημερώνει με μερικά από τα χαρακτηριστικά του RCS με μερικές προτάσεις για την καλύτερη δυνατή του χρήση. Τέλος, πατάς “Update Now/Ενημέρωση τώρα”. Ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη και περιμένεις.

Τι είναι το RCS
credit @playstore

Μετά από τρία λεπτά, μπορείς να ελέγξεις αν όλα κύλησαν ομαλά πατώντας πάνω στα Μηνύματα, πατώντας το μενού με τις τρεις τελίτσες στην επάνω δεξιά γωνία και πατώντας Ρυθμίσεις> Λειτουργίες συνομιλίας. Εάν όλα είναι έτοιμα, θα δείτε τη λέξη που είναι συνδεδεμένη με πράσινο δίπλα στο Status. Αν είναι συμβατή η χώρα σου, τότε εισάγεις τον αριθμό του κινητού σου και η διαδικασία ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Τελειώνοντας κάνε το εξής

Κάνε την εκκαθάριση των δεδομένων στην εφαρμογή “Υπηρεσίες παρόχων” και “Force Stop” για να διακόψεις εκ νέου την εφαρμογή Android Messages. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνεις τα ίδια βήματα έως και το πάτημα του κουμπιού “Set RCS Flags” στην εφαρμογή “Activity Launcher”. Αυτή τη φορά επίλεξε το μοτίβο OTP και στο μενού κάνε κλικ στο στοιχείο (Your  Messenger \ verification \ code \ is \ G” 6). Ανοίγεις την εφαρμογή μηνυμάτων και θυμήσου να περιμένεις τρία λεπτά.

Πρέπει να εκτελέσεις τη διαδικασία περίπου τρεις φορές πριν συνδεθείς.

Στην Ελλάδα άρχισαν οι δοκιμές με πρωταγωνιστές την Cosmote και Vodafone.

Επί ευκαιρίας, τσέκαρε και το άρθρο μας για έλεγχο SMS μέσω της εφαρμογής Your Phone στο PC σου.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: