ΔιάφοραΝέα
2,828 προβολες

Τι είναι τα ταξίδια εκδίκησης και τι σημαίνει αυτή η νέα τάση;

Τι είναι τα ταξίδια εκδίκησης και τι σημαίνει αυτή η νέα τάση;

Ο καθένας προσωπικά γνωρίζει πόσο του στοίχισε η καραντίνα λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε ότι η πανδημία είχε και έχει τεράστιες επιπτώσεις στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τόσο καιρό κλεισμένοι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να “βγουν” και να επιστρέψουν τρόπον τινά σε κανονικές ρυθμούς. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε μία νέα τάση: τα “ταξίδια εκδίκησης”. Τι ακριβώς όμως είναι και τι σχέση έχουν με την πανδημία;

Τι είναι τα ταξίδια εκδίκησης;

Γενικότερα, όπως είναι σαφές. μετά από όλη αυτήν την κατάσταση, τα κράτη αρχίζουν και ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους για να υποδεχτούν τουρίστες. Αυτό σημαίνει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα παίρνουν τη βαλίτσα τους και θα γυρνούν τον κόσμο. Γιατί όμως ονομάζουμε αυτήν τη νέα τάση Revenge Travel?

Τα ταξίδια λοιπόν εκδίκησης, εμφανίστηκαν ως φράση κατά τη διάρκεια του 2021. Αφορούν σε διάφορα είδη ταξιδιών. Αυτό σημαίνει ότι τα ταξίδια εκδίκησης μπορεί να αποτελούν αυθόρμητες και μικρής διάρκειας εξορμήσεις, αλλά και διακοπές πολλών ημερών ή και εβδομάδων.

Η αλήθεια είναι πως το να χρησιμοποιήσει κανείς τη φράση “ταξίδι μετά τον κορονοϊό ή την καραντίνα” δε θα μπορούσε να περιγράψει την αγανάκτηση που έχουμε βιώσει το τελευταίο μεγάλο διάστημα της ζωής μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο όλοι πλέον, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν και βλέπουν το ταξίδι αυτό ως αντίδραση σε όσα πέρασαν λόγω του εγκλεισμού, χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο. Είναι ουσιαστικά η λέξη “εκδίκηση” που περιγράφει την ανάγκη των ανθρώπων να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο. Ας δούμε όμως λίγο με περισσότερη προσοχή τη λέξη “εκδίκηση”.

Η λέξη εκδίκηση έχει αναμφίβολα μία αρνητική χροιά και γι’ αυτό πολλοί θεωρούν ότι δεν έπρεπε να συνδυαστεί με κάτι τόσο όμορφο, όπως τα ταξίδια. Όμως, αν το αναλύσουμε περαιτέρω, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η εκδίκηση είναι η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψει τη συσσωρευμένη ένταση που έχουμε όλοι μέσα μας λόγω της πανδημίας.

Συν τοις άλλοις, λόγω της καραντίνας και του γενικότερου εγκλεισμού, πολλά άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατάφεραν να κάνουν οικονομία. Αυτό, όπως είναι λογικό, δίνει τη δυνατότητα σε αυτά τα άτομα να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι και να περάσουν ξεχωριστές στιγμές μετά από μία τεράστια περίοδο αδράνειας και απουσίας δημιουργικότητας.

Βάσει λοιπόν των ταξιδίων εκδίκησης, αναμένεται ο τουρισμός φέτος και στη χώρα μας και στο εξωτερικό να σημειώσει τεράστια αύξηση. Αυτό από τη μία είναι καλό, αλλά από την άλλη σημαίνει πως πολλές εταιρείες θα προσπαθήσουν να “βγάλουν τα σπασμένα” ανεβάζοντας τις τιμές.

Διάβασε επίσης: Εισιτήρια στη Ryanair: Θα ανέβουν τελικά οι τιμές στα αεροπορικά ή θα πέσουν;

Tags: , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: