Διάφορα
1,516 προβολες

Θέλεις καλύτερη αναζήτηση στο Netflix: Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τα secret codes της πλατφόρμας

αναζήτηση στο Netflix

Είσαι και εσύ ένας από εμάς που χρησιμοποιούμε το Netflix όλη μέρα; Τότε θα γνωρίζεις ότι παρά τα όσα προσφέρει η πλατφόρμα, η αναζήτηση του Netflix δεν μας βοηθά πάντα να βρούμε αυτό που θέλουμε. Όπως πολλά προγράμματα και πλατφόρμες, το Netflix χρησιμοποιεί και αυτό αλγορίθμους. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τα secret codes του Netflix για να βρίσκεις αυτά που θέλεις στην αναζήτηση.

Οι κατηγορίες του Netflix και τα secret codes

Το Netflix έχει χωρίσει το υλικό που προσφέρει σε κατηγορίες. Αυτές οι κατηγορίες είναι εκεί για να μας βοηθούν να βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε. Παρά ταύτα, δεν είναι πάντα αρκετό καλό και καταλήγουμε να αφιερώνουμε ώρες για να βρούμε κάτι καλό σε σειρά ή ταινία για να δούμε.

Το Netflix χρησιμοποιεί ένα σύστημα κωδικών για να κατακερματίσει το περιεχόμενο του σε κατηγορίες. Κάθε μία από τις 20 κατηγορίες του Netflix έχουν έναν κωδικό. Όμως, η κάθε ξεχωριστή υποκατηγορία έχει και αυτή τον δικό της κωδικό.

Για παράδειγμα, το είδος “Action & Adventure” του Netflix έχει κωδικό 1365, αλλά σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν 14 υποκατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των “Hijacking movies” (20541), “Spy action & adventure” (10702) και “Comic book and superhero movies» (10118). Συνολικά, υπάρχουν 267 μοναδικοί κωδικοί για χρήση. Όμως, πού μπορείς να τα βρεις και να τα χρησιμοποιήσεις αυτά τα secret codes;

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα secret codes και να έχεις καλύτερη αναζήτηση στο Netflix

Για να περιηγηθείς και στους 267 μυστικούς κωδικούς του Netflix, πρέπει να πας στο Netflix-Codes.com. Η σελίδα αυτή έχει όλους τους κωδικούς οργανωμένους ανά κατηγορία για να μπορείς να διαβάσεις ή να μεταβείς γρήγορα από κατηγορία σε κατηγορία από την πλαϊνή γραμμή.

Μόλις έχεις έναν κωδικό που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να επιστρέψεις στο Netflix. Δυστυχώς, ακόμα δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο Netdlix χρησιμοποιώντας τους κωδικούς, αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή για τα κινητά. Αυτοί οι κωδικοί λειτουργούν μόνο όταν παρακολουθείς Netflix από κάποιον browser στον υπολογιστή σου. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.

Μπορείς απλώς να εισάγεις τον κωδικό της επιλογής σου στη γραμμή αναζήτησης του Netflix ή να πας εκεί απευθείας από τον παρακάτω σύνδεσμο, αντικαθιστώντας το (xx) με τον κωδικό της επιλογής σου: https://netflix.com/browse/genre/xx.

Εάν δεν θέλεις να ανατρέχεις σε αυτήν τη σελίδα κάθε φορά που θέλεις να περιηγηθείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επέκταση του Chrome “Better Browse for Netfli“. Αυτή η επέκταση προσθέτει ένα αναπτυσσόμενο μενού στο παράθυρο του Netflix, δίνοντάς σου πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες και τις υποκατηγορίες. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να επωφεληθείς από το σύστημα κωδικών χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζεις κανέναν από τους κωδικούς εξαρχής.

Διάβασε επίσης: 20 πράγματα που δεν ήξερες για το Netflix: Αύτη είναι η πλατφόρμα που έχει αλλάξει τις ζωές μας

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: