Κινητά News
3,291 προβολες

The OG App: Λέει όχι στο Instagram χωρίς διαφημίσεις η Apple

The OG App Λέει όχι στο Instagram χωρίς διαφημίσεις η Apple

Η δημοτικότητα του Instagram έχει οδηγήσει πολλούς developers εφαρμογών στο να αναπτύξουν apps τα οποία θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το δημοφιλές social. Ωστόσο, κάποιοι αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα “πιστό αντίγραφό” του Instagram χωρίς διαφημίσεις, το οποίο όμως απέρριψε η Apple.

Διάβασε επίσης: Το Netflix ανοίγει στούντιο παιχνιδιών επενδύοντας και άλλο στον κόσμο του gaming!

The OG App: Αφαιρείται από το App Store της Apple το Instagram χωρίς διαφημίσεις

Ο λόγος αφορά στο “The OG App” της Un1Feed, επί του οποίου η ομάδα δουλεύει εδώ και έναν χρόνο. Και τώρα έφτασε η στιγμή της κυκλοφορίας του.

Ειδικότερα, οι δημιουργοί φαντάζονταν ένα Instagram χωρίς διαφημίσεις, στο οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί να επιλέγει το περιεχόμενο που παρακολουθεί.

Η αντίδραση προφανώς της Meta, ήταν όπως περιμέναμε, κατηγορηματική με τη δικαιολογία πως η ανάπτυξη μίας τέτοιου είδους εφαρμογής αντιτίθεται στην πολιτική της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Ωστόσο, το περίεργο και σινάμα ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι η συμπεριφορά της Apple. Συγκεκριμένα, λίγο μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής, η Apple την κατήργησε από το App Store. Σύμφωνα με φήμες η κίνηση αυτή πηγάζει από κάποιο αίτημα της Meta. Το σημαντικό όμως είναι πως οι χρήστες iOS δεν έχουν πλέον καμία πρόσβαση στο The OG App.

https://twitter.com/TheOGapp_/status/1575217497011200001?cxt=HHwWgoCplff9pdwrAAAA

Σημειωτέον πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store και μπορούν όλοι οι χρήστες android να την κατεβάσουν δωρεάν. Πιθανόν να δούμε κι εκεί κάποια κίνηση βέβαια το επόμενο διάστημα.

Η αλήθεια είναι πως από τη μία η ανάπτυξη μιας πανομοιότυπης εφαρμογής δεν είναι και ό,τι καλύτερο από ηθικής άποψης. Παρόλα αυτά, είναι σαφές πως όλοι οι χρήστες των smartphone που χρησιμοποιούν social media έχουν ανάγκη από μία εφαρμογή που θα δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό στους ίδιους της τους χρήστες! Εν ολίγοις, η πρωτοβουλία είναι καλή, αλλά η εκτέλεση όχι και τόσο! Μένει μόνο να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια για αυτό το Instagram χωρίς διαφημίσεις…

Διάβασε επίσης: Πώς θα πραγματοποιήσεις κλήσεις μέσω Wi-Fi στο iPhone

Tags: , , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: