Κινητά News
1,470 προβολες

Τέλος εποχής για την LG από την κινητή τηλεφωνία

Τέλος εποχής για την LG από την κινητή τηλεφωνία

Τέλος εποχής για την LG από την κινητή τηλεφωνία! Επίσημα ανακοινώθηκε ότι η μεγάλη νοτιοκορεάτικη εταιρεία, θα διακόψει πλήρως τις τις παραγωγικές δραστηριότητες στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Μετά από αυτό, η LG θα γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που θα αποσυρθεί τελείως από αυτή την άκρως ανταγωνιστική αγορά διεθνώς.

Διαβάστε ακόμα: Οι δημοφιλέστερες δωρεάν Ελληνικές εφαρμογές για Android

Η LG διαθέτει πέντε μονάδες παραγωγής και αυτή της κινητής τηλεφωνίας ήταν η μικρότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Η μονάδα αυτή απέφερε εδώ και καιρό ένα κέρδος περίπου 7% σε σχέση με το συνολικό εισόδημα της εταιρείας. Η μονάδα αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος Ιουλίου. Όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics. Άλλωστε η εταιρία δήλωσε πως θα εστιάσει ακόμη περισσότερο την προσοχή της στον τομέα των νέας γενιάς «έξυπνων» ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών. Και όπως είναι γνωστό στον τομέα αυτό κατέχει ήδη ηγετική θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών για τους υπάρχοντες κατόχους κινητών τηλεφώνων. Αυτό βέβαια θα ισχύει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα είναι διαφορετικό για κάθε χώρα.

Ο ανταγωνισμός στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας είναι σκληρός και μεγάλος και οι εταιρείες πολλές. Πέρα από τις εταιρείες κολοσσούς, όπως είναι η Apple και η Samsung, πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει και νέες κινέζικες εταιρείες. Εταιρείες που παρέχουν υψηλής ποιότητας smart phones σε εκπληκτικά χαμηλό κόστος. Το σίγουρο είναι πως μετά από την απόφαση της LG να αποσυρθεί από την κινητή τηλεφωνία, όλες οι υπόλοιπες εταιρείες θα έχουν δυνατότητα να κερδίσουν έδαφος.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: