MobileΔωρεάν εφαρμογές
2,472 προβολες

Τα YouTube Shorts διαθέσιμα από 14 Ιουλίου και στην Ελλάδα

Τα YouTube Shorts διαθέσιμα από 14 Ιουλίου και στην Ελλάδα

Τα YouTube Shorts θα είναι διαθέσιμα από 14 Ιουλίου και στην Ελλάδα!!! Μετά από κάποιες δοκιμές σε ΗΠΑ και Ινδία, η YouTube ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση του πολυαναμενόμενου YouTube Shorts, σε πολλές ακόμα χώρες μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Μέχρι τώρα ο καθένας μπορούσε να δει ένα Short, και μόνο σε μερικές χώρες ήταν διαθέσιμα τα εργαλεία για τη δημιουργία και επεξεργασία των Shorts. Από αύριο και μετά όλα τα εργαλεία θα είναι ευρέως διαθέσιμα και πολλά Shorts θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η YouTube διαθέτει ένα ολοκαίνουριο χώρο δημιουργικότητας με πολλές λειτουργίες. Τα shorts είναι μια εμπειρία βίντεο μικρής διάρκειας, κατά την οποία όποιος θέλει μπορεί να δημιουργήσει μικρά, συναρπαστικά βίντεο μέσα από το κινητό του.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου

Η δημιουργία βρίσκεται στον πυρήνα των βίντεο μικρής διάρκειας, με την ετοιμασία και ανάρτηση Shorts να γίνεται εύκολα και γρήγορα. Παρόλο που τα μικρής διάρκειας βίντεο είναι ήδη διαθέσιμα για προβολή μέσα από την πλατφόρμα του YouTube, οι χρήστες θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πρόσβαση στα εργαλεία δημιουργίας των Shorts, όπως:

  • κάμερα πολλαπλών τμημάτων για την συρραφή διαφόρων βίντεο μαζί
  • δυνατότητα ηχογράφησης με μουσική υπόκρουση
  • έλεγχο της ταχύτητας αναπαραγωγής

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ηχητικά αποσπάσματα από τα δισεκατομμύρια βίντεο που είναι διαθέσιμα στο YouTube. Έτσι θα ανοίγεται ένας χώρο ςδιασκέδασης και δημιουργικότητας χωρίς προηγούμενο. Οι δημιουργοί θα έχουν τον έλεγχο και θα μπορούν να επιλέγουν αν τα κανονικής διάρκειας βίντεο τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παραλλαγές, στην νέα υπηρεσία.

Επιπλέον η YouTube ανακοινώνει “Ταυτόχρονα με τη διεθνή επέκταση του προϊόντος, το YouTube φέρνει μια νέα σειρά από λειτουργίες, διαθέσιμες σε όλες τις αγορές, όπως:

  • Προσθήκη κειμένου σε συγκεκριμένα σημεία στο βίντεο
  • Audio sampling από άλλα Shorts και προσθήκη στα δικό σας Shorts
  • Αυτόματη προσθήκη υποτίτλων στα Shorts σας
  • Μαγνητοσκόπηση έως και 60 δευτερολέπτων με την κάμερα του YouTube Shorts
  • Προσθήκη video clips από την μνήμη του κινητού σας σε βίντεο που δημιουργήθηκε μέσα από τη κάμερα του YouTube Shorts
  • Προσθήκη βασικών φίλτρων (filters) για χρωματική διόρθωση των Shorts, με περισσότερα εφέ να προστίθενται σύντομα

Συνεργαστήκαμε στενά με τους μουσικούς συνεργάτες μας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη για χρήση στα Shorts τους. Καθώς η BETA έκδοση διατίθεται παγκοσμίως, εκατομμύρια τραγούδια και μουσικές λίστες πάνω από 250 δισκογραφικών και εκδοτικών εταιρειών από όλο το κόσμο. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Universal Music, Sony Music Entertainment, Sony Music Publishing, Warner Music Group, Warner Chappell Music, Believe, Merlin, Because Music, Beggars και Kobalt.”

Μια αδιάλειπτη εμπειρία θέασης σε όλο το YouTube παρέχεται παγκοσμίως

Ξέρουμε ότι η δημιουργία αποτελεί ένα μόνο μέρος της εμπειρίας των Shorts. Θέλουμε να βοηθήσουμε το κόσμο να βρουν τα Shorts που τους ενδιαφέρουν και να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να προβάλλονται. Για το λόγο αυτό, προσθέσαμε μια σειρά στην αρχική σελίδα του YouTube ειδικά για τα Shorts. Λανσάραμε  μια νέα εμπειρία θέασης που σας επιτρέπει να κάνετε swipe up για να αλλάζετε εύκολα  βίντεο και προσθέσαμε μια ειδική καρτέλα στην εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα Shorts με μια κίνηση.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για ανώνυμο σερφάρισμα

Στηρίζοντας τους δημιουργούς

Το YouTube έχει βοηθήσει μια ολόκληρη γενιά δημιουργών να μετατρέψουν τη δημιουργικότητα τους σε επιχειρηματική δραστηριότητα και να γίνουν οι ίδιοι, οι εταιρείες media της επόμενης γενιάς. Τα τελευταία τρία χρόνια,έχουμε καταβάλει πάνω από 30 δις δολάρια σε δημιουργούς, καλλιτέχνες και εταιρείες μέσων.

Τα Shorts είναι ένας νέος τρόπος να βλέπουμε και να δημιουργούμε στο YouTube. Γι’ αυτό και διερευνούμε διάφορους τρόπους για την εμπορική αξιοποίησή τους και την ανταμοιβή των δημιουργών για το υλικό τους. Έχουμε δεσμευτεί στην στήριξη της νέας γενιάς δημιουργών των Shorts και εργαζόμαστε συνεχώς ώστε να βρίσκουμε νέους τρόπους εμπορικής αξιοποίησης για το μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: Clubhouse: Διαθέσιμη παγκοσμίως η εφαρμογή και σε Android

Εμείς απλά δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μια μόλις μέρα για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή για τα πιο απίθανα shorts. Στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε έναν αναλυτικό οδηγό για την νέα αυτή σούπερ εφαρμογή!

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: