Best of & ToolsWeb
2,963 προβολες

Τα πλεονεκτήματα του Opera: Είναι τελικά ο πιο υποτιμημένος browser;

Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα περιήγησης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Οι περισσότεροι ως γνωστόν χρησιμοποιούν το Google Chrome. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι browsers οι οποίοι είναι απίστευτα αξιόλογοι αν όχι καλύτεροι. Μεταξύ αυτών είναι και το Opera. Το Opera παρά τις τόσες δυνατότητες που παρέχει, είναι υποτιμημένο. Και για να μιλάμε και με νούμερα, το Opera το χρησιμοποιούν μόνο 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δεις τα πλεονεκτήματα του Opera. Ίσως σε πείσουν να κάνεις μια αλλαγή!

1. Αποκλεισμός διαφημίσεων

Όλοι γνωρίζουμε πόσο κουραστικές είναι οι διαφημίσεις. Το Opera μπορεί να σου δώσει τη λύση και να σε απαλλάξει από αυτές. Συγκεκριμένα, διαθέτει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων παντός τύπου. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεσαι έξτρα προγράμματα η άλλου είδους επεκτάσεις για να αποκλείσεις τις εκνευριστικές διαφημίσεις. Ο ίδιος ο browser υποστηρίζει ότι με τη δυνατότητα αυτή που παρέχει, προσφέρει 90% μεγαλύτερη ταχύτητα αναφορικά με τη φόρτωση της κάθε ιστοσελίδας.

2. Το Opera φροντίζει για την μπαταρία σου

Το Opera μεταξύ άλλων λειτουργιών διαθέτει και το “Battery Saver” mode. Η λειτουργία εξοικονόμησης αυτή μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή σου έως και 50%. Μέσα από ρυθμίσεις τις οποίες επιλέγεις χειροκίνητα το Opera καθίσταται πιο ελαφρύ με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει τόσο πολύ την απόδοση της μπαταρίας σου.

3. VPN: Ίσως το κορυφαίο από τα πλεονεκτήματα του Opera

Το Opera διαθέτει ένα ενσωματωμένο δωρεάν VPN χωρίς περιορισμούς που μπορείς να χρησιμοποιείς με το πάτημα ενός κουμπιού. Για να ενεργοποιήσεις λοιπόν το Opera VPN, πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις και μετά στην ενότητα “Απόρρητο και ασφάλεια”. Εκεί, επιλέγεις “Ενεργοποίηση VPN” και είναι έτοιμο.

Ο browser θα προσθέσει ένα κουμπί “VPN” στην αρχή της γραμμής διευθύνσεών σου στο οποίο μπορείς να κάνεις κλικ για να το ενεργοποιήσεις και να το απενεργοποιήσεις όποτε θέλεις. Μπορείς να επιλέξεις από πέντε εικονικές τοποθεσίες: ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδάς, Σιγκαπούρη και Ολλανδία. Το VPN λειτουργεί εξαιρετικά και δεν εμφανίζει διαφημίσεις ούτε μειώνει την ταχύτητα.

4. Επεκτάσεις του Chrome

Το Opera έχει περιορισμένες επιλογές όσον αφορά τις επεκτάσεις. Ευτυχώς, το Chrome και το Opera βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα (chromium). Ως εκ τούτου, το Opera μπορεί εύκολα να εκτελέσει τις περισσότερες επεκτάσεις του Chrome. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις την επέκταση του Chrome για το Opera. Αφού εγκαταστήσεις αυτήν την επέκταση στο Opera, θα δεις ότι το κουμπί “Προσθήκη στο Chrome” έχει αντικατασταθεί με “Προσθήκη στο Opera”.

Διάβασε επίσης: Διαφημίσεις τέλος: Πώς να δεις βίντεο στο Youtube χωρίς διαφημίσεις

5. Συμπίεση δεδομένων

Το Opera διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα συμπίεσης δεδομένων που ονομάζεται Opera Turbo. Όταν το Opera Turbo είναι ενεργοποιημένο, θα ληφθούν λιγότερα δεδομένα που οδηγούν σε λιγότερη χρήση δεδομένων Διαδικτύου. Επιπλέον, η ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων θα αυξηθεί.

Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι η συμπίεση λειτουργεί μόνο σε μη κρυπτογραφημένες σελίδες (http). Το Opera δεν μπορεί να υποκλέψει δεδομένα από κρυπτογραφημένες σελίδες (https).

6. News: Κι όμως οι ειδήσεις αποτελούν ένα τα πλεονεκτήματα του Opera

Το Opera προσφέρει μια επιμελημένη ανασκόπηση ειδήσεων με βάση το ενδιαφέρον σου από τη λίστα ειδήσεων που έχεις επιλέξει. Κάνε κλικ στο κύριο μενού του Opera και επίλεξε “Ειδήσεις”. Εκεί μπορείς να “πεις” στο Opera για ποια γλώσσα και χώρα θα προσφέρει επιμελημένες ειδήσεις. Μάλιστα, οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές.

7. Βίντεο σε αναδυόμενα παράθυρα: Το πιο χρήσιμο από τα πλεονεκτήματα του Opera

Στο YouTube και σε άλλες σελίδες τα βίντεο είναι ορατά μόνο εφόσον παραμένεις στη σελίδα του. Εάν πας για παράδειγμα στα σχόλια η αναπαραγωγή του βίντεο θα σταματήσει. Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί με το Opera. Το Opera προσθέτει ένα μικροσκοπικό κουμπί αναδυόμενου βίντεο στην κορυφή των βίντεο.

Τώρα μπορείς να κάνεις κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και το βίντεο θα συνεχίσει να παίζει. Το καλύτερο από όλα, ακόμα κι αν φύγεις από τη σελίδα, το βίντεο θα παίζει ακόμη στο αναδυόμενο παράθυρο Αυτό είναι τέλειο εάν πρέπει να ακολουθήσεις οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων, διότι σου επιτρέπει να βλέπεις παράλληλα το tutorial.

8. Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Αν είσαι φαν των συντομεύσεων πληκτρολογίων αλλά δε σου αρέσουν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που έχει ο browser σου, τότε το Opera θα σου φανεί τέλειο. Το Opera σου επιτρέπει να επιλέξεις τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που εσύ θέλεις πάρα πολύ εύκολα.

Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις στην ενότητα “πρόγραμμα περιήγησης” και πας κάτω εκεί που λέει “συντομεύσεις”. Κάνεις κλικ στο κουμπί που λέει “διαμόρφωση συντομεύσεων” και βλέπεις τη λίστα με όλες τις υποστηριζόμενες συντομεύσεις πληκτρολογίου. Εκεί μπορείς να επιλέξεις όποια θέλεις και να την αντικαταστήσεις με κάποια άλλη.

Συμπέρασμα: Το Opera όντως είναι υποτιμημένο

Με βάση τα πλεονεκτήματα του Opera που είδαμε παραπάνω, είναι σαφές πως ο συγκεκριμένος browser είναι κάπως υποτιμημένος. Προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες και μπορεί να κάνει την εμπειρία σου στο ίντερνετ εύκολη και ευχάριστη. Σίγουρα, τα μέσα και η διαφήμιση παίζουν τον ρόλο τους σε ότι αφορά τη δημοτικότητα ενός προγράμματος περιήγησης. Μένει να δούμε στο μέλλον αν θα αλλάξει κάτι. Ποιός ξέρει;! Μπορεί σε λίγο καιρό όλοι μας να χρησιμοποιούμε Opera.

Διάβασε επίσης: 20 πράγματα που δεν ήξερες για το Netflix: Αύτη είναι η πλατφόρμα που έχει αλλάξει τις ζωές μας

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: