Νέα
781 προβολες

Τα κέρδη της Samsung μειώθηκαν στα μισά εξαιτίας των αργών πωλήσεων

Τα κέρδη της Samsung μειώθηκαν στα μισά εξαιτίας των αργών πωλήσεων

Η Samsung Electronics κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της, και δυστυχώς δεν είναι καθόλου καλά. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 56% σε ετήσια βάση με βάση τα 6.6 τρισεκατομμύρια κέρδη – τα χαμηλότερα από τότε που η εταιρεία αντιμετώπισε το πρόβλημα με τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν ορισμένες συσκευές της για κίνδυνο πυρκαγιάς, με άλλα λόγια, αναφερόμαστε κυρίως στο Galaxy Note 7 το οποίο κυκλοφόρησε το 2016. Τότε, τα κέρδη της είχαν πέσει στα 56.13 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Samsung θέτει τα προβλήματά της σε μεγάλο βαθμό κάτω από τις αδύναμες συνθήκες της αγοράς για τις πολύ σημαντικές επιχειρήσεις ημιαγωγών, παρά την ελαφρά αύξηση της ζήτησης για μνήμες και συσκευές. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί κάπως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και η Samsung προειδοποιεί για «εξωτερικές αβεβαιότητες», πιθανόν μια αναφορά στις επιπτώσεις διαφόρων διεθνών εμπορικών διαφορών.

Ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% για το τμήμα smartphones της Samsung, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 42% ετησίως. Η Samsung αναφέρει ότι οι συνολικές αποστολές των smartphones της αυξήθηκαν, με ισχυρές πωλήσεις για μοντέλα μεσαίας κατηγορίας όπως το Galaxy A50 και A70. Δυστυχώς, ωστόσο, η ναυαρχίδα της εταιρείας, το Galaxy S10, παρουσίασε «αδύναμη δυναμική πωλήσεων» κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η Samsung ελπίζει πως οι επερχόμενες εκδόσεις του Galaxy Fold και του Galaxy Note 10 θα βοηθήσουν στις πωλήσεις των premium συσκευών της εταιρείας, ενώ αυτή σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει το πιο “ανταγωνιστικό μοντέλο της σειράς Α” το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όσο για το τμήμα οθονών της εταιρείας, αναμένεται να υπάρξει βελτίωση στην απόδοση του με υψηλότερες αποστολές LED οθονών. Η Samsung πιστεύει ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα επιλέξουν λεπτότερα πάνελ για να μετριάσουν τους περιορισμούς σχεδίασης των 5G συσκευών.

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: