Online Tools
2,890 προβολες

Τα καλύτερα Chrome Extensions για ασφάλεια της περιήγησής σας

τα καλύτερα chrome extensions για ασφάλεια

Το Webstore αποτελεί μια πηγή όπου μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα Chrome Extensions για ασφάλεια σε κάθε σας περιήγηση. Σίγουρα η πληθώρα των διαθέσιμων επεκτάσεων είναι τεράστια και αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς να αναζητήσετε μπορεί να χαθείτε μέσα σε αυτή. Ωστόσο η ασφάλεια κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα βασικότερα που θα πρέπει να προσέξετε. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε σας βήμα.

Προκειμένου λοιπόν να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα καλύτερα Chrome Extensions για ασφάλεια, ετοιμάσαμε ένα πλήρη οδηγό με τις πιο δημοφιλείς επεκτάσεις. Αν γνωρίζετε και εσείς κάποια που πιθανόν να παραλείψαμε, μπορείτε να την αναφέρετε στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Τα καλύτερα chrome extensions για την ασφάλεια του υπολογιστή σας

1. Click&Clean

Μοιράζεστε τον υπολογιστή σας και με άλλους χρήστες; Φοβάστε ότι κάποιες ιστοσελίδες μπορεί να παρακολουθούν τις κινήσεις σας και να αποθηκεύουν ανεπιθύμητα cookies στον υπολογιστή σας; Το Click & Clean αποτελεί μια εύχρηστη και κυρίως χρήσιμη εφαρμογή για την ασφάλειά σας, αφού σάς επιτρέπει να διαγράψετε τις διευθύνσεις URL, την προσωρινή μνήμη, να αφαιρέσετε τα cookies και να καθαρίσετε το ιστορικό λήψης  και περιήγησης, με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Έτσι, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι τα δεδομένα σας καθαρίζονται κάθε φορά που κλείνετε το chrome.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Click&Clean εδώ

2. Web of Trust

WOT chrome extension security

Ανάμεσα στα καλύτερα chrome extensions για ασφάλεια, θα κατατάσσαμε φυσικά και την επέκταση του Web Of Trust. Το συγκεκριμένο πρόσθετο αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο βασίζεται σε αξιολογήσεις των χρηστών του διαδικτύου, βάση της αξιοπιστίας των ιστοσελίδων. Μέσα από το Web Of Trust μπορείτε να ενημερωθείτε αν η ιστοσελίδα που επισκέπτεστε είναι ασφαλής τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας, αν είναι γνωστό ότι ο ιστότοπος είναι επικίνδυνος ή επιβλαβής κλπ.

Ωστόσο όπως προαναφέραμε το συγκεκριμένο εργαλείο βασίζεται στις αξιολογήσεις των χρηστών, οπότε πιθανόν να μην είναι 100% ακριβές. Ειδικότερα, για αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες δεν είναι τόσο γνωστές, δύσκολα θα βρείτε κάποια αξιολόγηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο extension του chrome δεν είναι χρήσιμο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Web Of Trust Εδώ

3. HTTPS Everywhere

https everywhere chorme extension

Όπως άλλωστε προδίδει και η ονομασία του, το HTTPS Everywhere αποτελεί ένα πρόσθετο το οποίο σας βοηθάει να κρατήσετε την περιήγησή σας ασφαλή, με την υποχρεωτική χρήση του πιστοποιητικού SSL όπου είναι εφικτό. Αποτελεί ένα αξιόπιστο Chrome Extension αφού πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Tor Project και του Electronic Frontier Foundation.

Μπορείτε να κατεβάσετε το HTTPS Everywhere εδώ

4. ScriptSafe

scriptsafe - τα καλύτερα extensions ασφαλείας για το chrome

Επίσης γνωστό ως ScriptNo, το ScriptSafe αποτελεί ένα extension του Chrome το οποίο απαιτεί κάποιες πιο εξειδικευμένες γνώσεις και σύμφωνα με πολλούς κατατάσσεται στα καλύτερα chrome extensions για ασφάλεια στην περιήγηση του χρήστη. Το συγκεκριμένο εργαλείο σας επιτρέπει να επιλέξετε τι σενάριο θα επιτρέψετε σε μια ιστοσελίδα να φορτώσει.

Μερικά από τα βασικότερα σενάριο που μπορείτε να φιλτράρεται είναι τα βίντεο, τα iframes, αρχεία μουσικής, εικόνες καθώς επίσης και διάφορα objects και scripts. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο εάν δεν θέλετε οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε να φορτώνουν περιττά σενάρια.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ScriptSafe εδώ

5. LastPass

Τελευταίο στην λίστα μας αλλά εξίσου σημαντικό, αφήσαμε το LastPass. Ένα πρόσθετο που θα σας βοηθήσει με την αποθήκευση των κωδικών σας ώστε να συνδέεστε εύκολα με ένα κλικ. Το συγκεκριμένο εργαλείο, θα κρυπτογραφήσει τους κωδικούς σας και θα τους αποθηκεύσει στον server της εταιρείας ώστε να είναι πλήρως ασφαλείς από κάποια ενδεχόμενη επίθεση στον υπολογιστή σας. Αντί λοιπόν να αποθηκεύετε απλά τους κωδικού σας στο browser, το οποίο κρύβει αρκετούς κινδύνους, μπορείτε να το κάνετε μέσω του αξιόπιστου αυτού προσθέτου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το LastPass εδώ

Όπως προαναφέραμε σίγουρα η λίστα με τα καλύτερα chrome extensions για ασφάλεια είναι πολύ μεγαλύτερη. Αν γνωρίζετε και εσείς κάποιο μπορείτε να το αναφέρετε στα σχόλια παρακάτω. Ωστόσο τα προαναφερόμενα Chrome Extensions είναι δοκιμασμένα και αρκετά αξιόπιστα.

Είστε Youtuber; Βρείτε τις καλύτερες δωρεάν Google Chrome επεκτάσεις για YouTubers

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: