Bitcoin
3,159 προβολες

Αυτά είναι τα καλύτερα Crypto Trading Bots για παθητικό εισόδημα

Αυτά είναι τα καλύτερα Crypto Trading Bots για παθητικό εισόδημα

Η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων (trading), είναι ένας τρόπος που μπορείς να κερδίσεις χρήματα σήμερα, ο οποίος ωστόσο εμπεριέχει ρίσκο. Η αγορά είναι πολύ ασταθής, ενώ οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι αργές και επίσης πολλές φορές οι άνθρωποι μπορεί να κατευθυνθούν από τα συναισθήματά τους. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων (crypto trading), είναι κάτι το οποίο δεν αξίζει να ασχοληθούν, καθώς ακόμα και επαγγελματίες του χώρου μπορεί να έχουν άσχημες μέρες με απώλεια χρημάτων.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα ή το εύρος των τιμών του κάθε token με ακρίβεια, κάτι το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους όταν σκέφτονται να ασχοληθούν με την αγορά κρυπτονομισμάτων. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει εικασίες και υποθέσεις,  με βάση γεγονότα, ιστορικά δεδομένα και μερικές φορές απλά και μόνο με την αίσθησή του. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι τον χρόνο για να κάνουν την απαραίτητη έρευνα για να γίνουν επιτυχημένοι Traders.

Τα Crypto trading bots, μπορούν να κάνουν trade ανά πάσα στιγμή, δεν έχουν αισθήματα για να τους επηρεάζουν, ενώ μπορούν να κάνουν υπολογισμούς που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει. Χρησιμοποιούν αλγόριθμους και προγράμματα για να αναλύσουν την αγορά και να βρουν ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις και να πουλήσεις το κάθε token (αυτή είναι μόνο μια στρατηγική φυσικά). Παρόλα αυτά δεν μπορούν όλα τα  Trading bots να έχουν κέρδος. Τα περισσότερα από αυτά έχουν απώλειες στην αγορά. Στο παρόν άρθρο θα σου παρουσιάσουμε τα καλύτερα trading bot της αγοράς, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σήμερα κιόλας.

Είναι το auto trading ασφαλές;

Εφόσον πρόκειται για τα λεφτά σου, είναι σημαντικό να κάνεις πάντα έρευνα, κάτι το οποίο κάναμε για σένα στο παρόν άρθρο. Έτσι, η απάντηση στην ερώτηση αν το auto trading είναι ασφαλές, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θετική. Οι πιθανότητες για αυτό αυξάνονται όταν υπάρχει άδεια από κρατικούς φορείς, όπως το FinCen, καθώς και όταν υπάρχει κάποια νομική πιστοποίηση και δεν πρόκειται απλά για μερικά δωρεάν bots από μια άγνωστη πηγή. Ένα αξιόπιστο bot, τις περισσότερες φορές θα έχει συνδρομή, κάτι το οποίο ωστόσο θα σε κάνει να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τι είναι τα crypto trading bots και πως δουλεύουν;

Χρησιμοποιώντας απλούς όρους, τα trading bots, είναι σενάρια ή πλατφόρμες που τρέχουν με συγκεκριμένους κανόνες που εσύ ορίζεις, για να μην κάνεις χειροκίνητα τις αγοραπωλησίες. Η βασική ιδέα είναι να αγοράζεις χαμηλά και να πουλάς ψηλά. Οι πλατφόρμες με trading bot, μπορούν να κάνουν πολύπλοκους υπολογισμούς για να βγάλουν κέρδος για τους χρήστες τους.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που τα trading bots μπορούν να χρησιμοποιήσουν, από κανονικούς ανθρώπους traders μέχρι αυτοματοποιημένα bots. Μερικές διαδεδομένες στρατηγικές είναι το Grid Trading και Arbitrage Trading.

Grid trading, σημαίνει να αγοράσεις όταν η τιμή είναι χαμηλή και να πουλήσεις όταν είναι υψηλή.  Arbitrage Trading, είναι όταν «παίζεις» με διαφορετικές τιμές στην αγορά. Για παράδειγμα, εάν μπορείς  να αγοράσεις BTC 1% φθηνότερα στο Marketplace A έναντι του Marketplace B, θα το αγοράσεις από όπου είναι φθηνότερο. Στη συνέχεια θα το πουλήσεις, όσο το δυνατόν υψηλότερα για ένα γρήγορο και μικρό κέρδος. Αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Στο παρόν άρθρο ωστόσο, σου παρουσιάζουμε μερικά από τα bot, τα οποία εφαρμόζουν αυτές τις στρατηγικές για εσένα. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο διαδεδομένα.

1. Cryptohopper

Το Cryptohopper είναι μια προγραμματιζόμενη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα για crypto trading. Μέσω αυτής, μπορείς να θέσεις συγκεκριμένους στόχους, για να πραγματοποιήσεις αυτοματοποιημένα trade. Για παράδειγμα, μπορείς να ρυθμίσεις  το trading bot σου, να αποκομίζει κέρδη μόλις η αύξηση της επένδυσής σου ανέλθει π.χ. στο 1%, 2%, 5% και ούτω καθεξής ή να κλείσεις τη συναλλαγή εάν η αξία του νομίσματος πέσει κάτω από ένα ορισμένο ποσοστό.

Οι πιο έμπειροι χρήστες, μπορούν να προγραμματίσουν τα bot τους και να προσθέσουν τη δική τους πινελιά. Για αρχάριους, που δεν μπορούν να εφαρμόσουν μια δικιά τους στρατηγική, το Cryptohopper διαθέτει ένα marketplace που προσφέρει στρατηγικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να αγοράσουν. Προσφέρει επίσης δοκιμή παρουσίασης, ώστε να μπορέσεις να εκτελέσεις το πρόγραμμά σου και να δεις πώς θα αποδώσει, χωρίς να διακινδυνεύσεις πραγματικά χρήματα. Το Cryptohopper προς το παρόν υποστηρίζει 75 κρυπτονομίσματα σε 9 μεγάλα ανταλλακτήρια crypto, όπως το Binance, το OKEx, το Houbi, το Kraken, το Bittrex, το Coinbase Pro, το Cryptopia, το Poloniex και το Kucoin.

Χρέωση: Το Cryptohopper είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή, ωστόσο προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών. Ύστερα από αυτό το διάστημα,  το πρόγραμμα Explorer θα σου κοστίσει 15€ το μήνα, το πρόγραμμα Adventure κοστίζει 45€ το μήνα, ενώ το πρόγραμμα Hero έχει μηνιαία χρέωση 90€.

Πλεονεκτήματα

 • Υποστηρίζει πάνω από 75 κρυπτονομίσματα.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση.

2. 3commas

Παρομοίως με το Cryptohopper, το 3commas είναι επίσης μια προγραμματιζόμενη smart πλατφόρμα trading,  που επιτρέπει στους traders να ορίζουν παραμέτρους και να δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε να δημιουργήσουν μια στρατηγική, με στόχο το κέρδος. Εάν είσαι αρχάριος, έχεις επίσης την επιλογή της αντιγραφής των συναλλαγών άλλων traders, με κορυφαίες επιδόσεις στην πλατφόρμα.

Το 3commas παρέχει την υπηρεσία auto trading σε 12 ανταλλακτήρια crypto, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Huobi, KuCoin, Bitfinex, Yobit, Bittrex, Bitstamp, Poloniex, Cex, HitBTC, GDAX και OKEx. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία με τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών και στην συνέχεια θα πρέπει να πληρώσουν για τα προγράμματα επί πληρωμή, εάν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Χρέωση: Το πακέτο Starter θα σου κοστίσει 25€ μηνιαίως. Το πακέτο Advance 45€ το μήνα και το πακέτο Pro 90€ το μήνα.

Πλεονεκτήματα

 • Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία crypto.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση.

3.  Crypto Trading Bots: Coinrule

Στόχος της κυκλοφορίας του Coinrule, πίσω στο 2017, ήταν η παροχή μιας εύχρηστης πλατφόρμας για τον χρήστη, στην οποία ο καθένας θα μπορούσε εύκολα να συμμετέχει. Σημαντικό είναι το ότι η πλατφόρμα διαθέτει δωρεάν έκδοση, έτσι ώστε όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή απλά δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα, να μπορούν να συμμετέχουν. Επιπρόσθετα, υπάρχουν άλλα τρία πακέτα επί πληρωμή με περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες.

Το Coinrule υποστηρίζει πάνω από 10 ανταλλακτήρια crypto, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Coinbase, Kraken, Bitmex.

Χρέωση: Το πρόγραμμα Hobbyist ξεκινά από 35€ το μήνα, το πρόγραμμα Trader κοστίζει 70€ το μήνα και το πρόγραμμα Pro κοστίζει 440€ το μήνα.

Πλεονεκτήματα

 • Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία crypto.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Πολλές χρήσιμες λειτουργίες.
 • Προσφέρει δωρεάν έκδοση.

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι διαθέσιμη κάποια εφαρμογή για κινητό.

4. Pionex

Το Pionex είναι η πρώτη πλατφόρμα ανταλλαγής crypto, που προσφέρει δωρεάν trading crypto bots στους χρήστες της. Μέχρι σήμερα υπάρχουν συνολικά 16 trading bots, ενσωματωμένα σε κάθε λογαριασμό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πληρώσεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιείς. Η Pionex εδρεύει στη Σιγκαπούρη, δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2019 και έχει άδεια λειτουργίας MSB (Money Service Business) από την FinCen, κάτι θετικό για την αξιοπιστία της πλατφόρμας. Οι έμπειροι, καθώς και οι αρχάριοι χρήστες, μπορούν να χρησιμοποιούν άνετα το Pionex, ακόμη και χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Παρόλα αυτά, το Pionex δεν διαθέτει δοκιμαστικό λογαριασμό για αρχάριους.

Χρέωση: Η Pionex δεν έχει χρεώσεις συνδρομής. Ωστόσο, χρεώνει την κάθε συναλλαγή με 0,05%, ένα μικρό ποσό, σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες που χρεώνουν ακόμη περισσότερο, μαζί με τη συνδρομή.

Πλεονεκτήματα

 • Χωρίς συνδρομή.
 • Χαμηλές προμήθειες συναλλαγών, στο 0,05% ανά συναλλαγή.
 • Υποστηρίζει πάνω από 40 crypto.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Διαθέτει επιλογή στρατηγικής με τεχνητή νοημοσύνη, που θα διαβάσει τις τελευταίες 7 ημέρες συναλλαγών για να καθορίσει την καλύτερη πορεία.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δοκιμαστικός λογαριασμός.

5. TradeSanta

Το TradeSanta επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν auto trade σε κρυπτονομίσματα. Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολύ μικρές  τιμές, που ξεκινούν από 10€ έως 25€ το μήνα. Παρόλα αυτά, η δωρεάν δοκιμή της πλατφόρμας διαρκεί μόνο 3 ημέρες. Το TradeSanta υποστηρίζει πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως Binance, HitBTC, Houbi, Coinbase Pro, OKEx και άλλα.

Χρέωση: Το TradeSanta έχει τρία πακέτα επί πληρωμή. Το Basic πρόγραμμα για 10€ το μήνα, το Advanced πρόγραμμα για 15€ το μήνα και το Maximum πρόγραμμα για 25€ το μήνα.

Πλεονεκτήματα

 • Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Πολλές χρήσιμες λειτουργίες.
 • Προσιτές χρεώσεις στις συνδρομές.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση.

6. Crypto Trading Bots: Shrimpy

Το Shrimpy είναι κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη πλατφόρμα για trading. Συνδέει όλους τους διαφορετικούς λογαριασμούς σου, από διαφορετικές πλατφόρμες ανταλλακτηρίων, επιτρέποντας σου να διαχειρίζεσαι εύκολα το χαρτοφυλάκιο σου και να έχεις εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς σου κατά τις συναλλαγές. Η διαμόρφωση του είναι φιλική προς τους νέους χρήστες, κατά την πλοήγησή τους στην πλατφόρμα. Διαθέτει λειτουργίες αντιγραφής trading, που επιτρέπουν στους χρήστες να αντιγράφουν trades από traders με κορυφαίες επιδόσεις, σε πραγματικό χρόνο.

Εάν είσαι έμπειρος trader, μπορείς επίσης να εισάγεις τη στρατηγική σου και να κάνεις το σύστημα να την εκτελέσει για εσένα αυτόματα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει συνολικά 16 ανταλλακτήρια crypto, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Kucoin, Kraken, Gemini, Coinbase.

Χρέωση: Το Starter πρόγραμμα κοστίζει 15€ το μήνα, το Professional  πρόγραμμα 70€ το μήνα και το πρόγραμμα Enterprise 265€ το μήνα.

Πλεονεκτήματα

 • Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση.

7. Napbots

Το Napbots κυκλοφόρησε το 2018 και από τότε έχει αναπτύξει 20 στρατηγικές υψηλών κερδών, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι traders, για να επωφεληθούν από την αστάθεια της αγοράς. Αν και λειτουργεί μόνο με περιορισμένα ανταλλακτήρια  crypto, το Napbots υποστηρίζει όλα τα μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως Bitcoin, Ethereum, EOs, Binance coin, Ripple και πολλά άλλα.

Χρέωση: Η υπηρεσία δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση. Οι μηνιαίες συνδρομές ξεκινούν από 20 € για τη συνδρομή Silver, 50 € για τη συνδρομή Gold, ενώ η συνδρομή Platinum κοστίζει 100 € το μήνα.

Πλεονεκτήματα

 • Προσφέρει καλές στρατηγικές και λειτουργίες για να «νικήσεις» την αγορά.
 • Υποστηρίζει τα περισσότερα από τα κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum, Binance Coin και άλλα.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση.
 • Συμβατό μόνο με λίγες πλατφόρμες ανταλλακτηρίων.
 • Υπάρχει προμήθεια 2€ το μήνα.
 • Απαραίτητη ελάχιστη επένδυση 885€.

8. Stoic

Το Stoic είναι μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, που προσφέρει auto trading bot για γρήγορες συναλλαγές, χωρίς την επίβλεψή σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ορίσεις στόχους και συγκεκριμένες παραμέτρους και μόλις αυτές εκπληρωθούν, το trading bot θα κάνει μια συναλλαγή για να κερδίσεις χρήματα.

Επιπλέον, μπορείς να συνδέσεις τον λογαριασμό σου και να έχεις πρόσβαση σε αυτόν, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Stoic λειτουργεί μόνο με το ανταλλακτήριο Binance, υποστηρίζοντας BTC, ETH, BCH και LTE.

Χρέωση: Το Stoic δεν έχει χρεώσεις συνδρομής, αλλά κρατάει ως προμήθεια το 5% από τον λογαριασμό σου ετησίως.

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλές χρεώσεις.
 • Απλό και εύκολο στη χρήση.

Μειονεκτήματα

 • Υποστηρίζει μόνο το ανταλακτήριο Binance.
 • Πρέπει να καταθέσεις τουλάχιστον 885€.

9. Crypto Trading Bots: BitUniverse

Αυτή είναι άλλη μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, που σε βοηθά να παρακολουθήσεις το χαρτοφυλάκιο σου και τις τιμές της αγοράς. Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι πολύ απλή και φιλική προς τον χρήστη. Το BitUniverse βοηθά τον χρήστη, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνει ένας trader, για να μπορέσει να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Επιπλέον, υπάρχει ρύθμιση για αυτόματη διαπραγμάτευση. Λειτουργεί με πάνω από 26 ανταλλακτήρια crypto, όπως Binance, Bittrex, Bitfiner, Coinbase, kraken, Kucoin και άλλα. Καλύπτει πάνω από 6.000 κρυπτονομίσματα που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Χρέωση: Ύπαρξη δύο διαφορετικών προγραμμάτων. Το Δωρεάν πρόγραμμα, σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και λειτουργίες  για τη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων και του χαρτοφυλακίου σου. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα Premium θα σου κοστίζει 20€ το μήνα και θα μπορείς  να απολαύσεις τα πλήρη οφέλη και τις λειτουργίες, που είναι διαθέσιμες σε αυτήν την πλατφόρμα.

Πλεονεκτήματα

 • Απλό και εύκολο στη χρήση.
 • Πολλές χρήσιμες λειτουργίες.
 • Προσιτές τιμές στις συνδρομές.
 • Έχει δωρεάν έκδοση.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει λειτουργία Paper Trading/Demo.

10. One Button Trader

Ακριβώς όπως λέει το όνομά του χρειάζεται να πατήσεις μόνο ένα κουμπί, για να προσαρμόσεις ένα bot που να ταιριάζει στο στυλ σου και ύστερα μπορείς να χαλαρώσεις, όσο το OB trader θα κάνει τη δουλειά για εσένα. Το λογισμικό αυτό είναι απλό και πλήρες, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για επιτυχημένα trades. Το OB trader προς το παρόν υποστηρίζει Binance, Bitvavo, Binance US, Bitpanda και Kraken.

Χρέωση: Το OB trader προσφέρει Δωρεάν  πρόγραμμα, αλλά και περισσότερα οφέλη και λειτουργίες μέσω των  premium προγραμμάτων. Οι τιμές ξεκινούν από 25€ το μήνα για το πρόγραμμα Traveler, 110€ το μήνα για το πρόγραμμα Venturer και 485€ το μήνα για το πρόγραμμα Voyager.

Πλεονεκτήματα

 • Πολύ εύκολο στη χρήση.
 • Ασφαλής χρήση.
 • Προσιτές τιμές στις συνδρομές.

Μειονεκτήματα

 • Περιορισμένες πλατφόρμες ανταλλακτηρίων.
 • Μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε διαστήματα 15 λεπτών.

Συμπέρασμα για τα Crypto Trading Bots

Στο παρόν άρθρο σου παρουσιάσαμε μερικά από τα καλύτερα crypto trading bots, τα οποία μπορείς να εξερευνήσεις αν ασχολείσαι ή σκέφτεσαι να ασχοληθείς με τα κρυπτονομίσματα. Για να μπορέσεις να επιλέξεις ποιο από αυτά είναι κατάλληλο για εσένα και σου ταιριάζει, θα πρέπει να δοκιμάσεις μερικά από αυτά, καθώς οι ανάγκες και οι προτιμήσεις του κάθε χρήστη είναι διαφορετικές.

Γράψε μας στα σχόλια αν ασχολείσαι με τα κρυπτονομίσματα και αν χρησιμοποιείς κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες για τις συναλλαγές σου.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: