Νέα
2,175 προβολες

Συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα: Θα αυξηθούν οι τιμές ή όχι;

Συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα Θα αυξηθούν οι τιμές ή όχι;

Αντικειμενικά, η τηλεόραση πλέον δεν αποτελεί τη must συσκευή σε κάθε σπίτι που ήταν κάποτε. Ωστόσο, πάντοτε θα την έχουμε ανοιχτή προκειμένου να “χαζεύουμε”. Αυτό βέβαια το “χάζεμα” συμβαίνει στα δωρεάν κανάλια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση τα κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης, με κορυφαία από αυτά να είναι το Cosmote Tv και η Nova λόγω κυρίως του γεγονότος ότι προβάλλουν αθλητικούς αγώνες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι τιμές στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα θα αυξηθούν λόγω της επιστροφής του φόρου.

Διάβασε επίσης: Aπεριόριστα δωρεάν MB ή λεπτά ομιλίας στο What’s up της Cosmote: Τι ισχύει;

Η επιστροφή του φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα που είχε ανασταλεί

Συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα Θα αυξηθούν οι τιμές ή όχι;

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές, τον Ιούλιο που μας έρχεται, επιστρέφει ο φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης. Το “τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση” εισήχθη για πρώτη φορά το 2016. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους είχε ανασταλεί.

Ειδικότερα, ο φόρος για τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα είχε ανασταλεί την περίοδο από 1 Οκτωβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 και στη συνέχεια, έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Στόχο για αυτήν την αναστολή αποτέλεσε η μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των λογαριασμών για τους καταναλωτές, στο πλαίσιο της παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των περιορισμών και του “εγκλεισμού” λόγω Covid-19.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν αγώνες ποδοσφαίρου online

Τι ζητούν τα συνδρομητικά κανάλια (Cosmote & Nova)

Συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα Θα αυξηθούν οι τιμές ή όχι;

Από ό,τι φαίνεται, η επιστροφή του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση που αφορά στο ποσοστό της τάξης του 10%, θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως τα συνδρομητικά κανάλια θα αυξήσουν τις τιμές.

Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή συνδρομητικά κανάλια στην Ελλάδα έσπευσαν να “διαμαρτυρηθούν” σχετικά με την απόφαση να επιστρέψει ο εν λόγω φόρος. Η Cosmote Tv και η Nova έχουν ζητήσει μάλιστα την παράταση της αναστολής του τέλους για τη συνδρομητική τηλεόραση, ζητώντας να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Παράλληλα, φημολογείται πως υπάρχουν ήδη πιέσεις, έτσι ώστε στην περίπτωση που δεν λάβει παράταση η αναστολή του τέλους, να εφαρμοστεί φόρος και στις συνδρομητικές ψηφιακές πλατφόρμες που έρχονται από το εξωτερικό.

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει άδικο τα ελληνικά κανάλια να έρθουν αντιμέτωπα με το τέλος για τη συνδρομητική τηλεόραση, την ώρα που streaming πλατφόρμες όπως το Netflix, το Disney Plus κλπ είναι στο απυρόβλητο. Άλλες χώρες μάλιστα, προχώρησαν και επέβαλαν φόρο σε αυτές τις πλατφόρμες.

Όπως και να έχει, το πιο πιθανό είναι ότι θα επιβαρυνθούμε εμείς οι ίδιοι, δηλαδή οι καταναλωτές, στην περίπτωση που επιστρέψει όντως το τέλος για τη συνδρομητική τηλεόραση από 1η Ιουλίου.

Διάβασε επίσης: Το κορεατικό La Casa De Papel έρχεται μεταξύ άλλων τον Ιούνιο στο Netflix (Δες το trailer)

Tags: , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: