Desktop Tools
4,123 προβολες

Συμπίεση αρχείων: Δες τα top 4 compress προγράμματα για το Windows PC σου

Συμπίεση αρχείων Δες τα top 4 compress προγράμματα για το Windows PC σου

Η κοινή χρήση δεδομένων είναι η ραχοκοκαλιά της αποτελεσματικής ομαδικής συνεργασίας. Η κοινή χρήση μικρών αρχείων μέσω email είναι εφικτή. Όταν όμως το μέγεθος των δεδομένων υπερβαίνει τα πολλά gigabyte, υπάρχει πρόβλημα. Ως λύση σε αυτό το ζήτημα, σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα επιτρέπουν στους χρήστες να συμπιέζουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε μικρότερα “πακέτα” για ευκολότερη κοινή χρήση. Ουσιαστικά, η συμπίεση αρχείων μειώνει το πραγματικό μέγεθος των αρχείων διατηρώντας όλα τα δεδομένα. Παρακάτω λοιπόν θα δεις τα 4 καλύτερα προγράμματα για να κάνεις compress τα αρχεία στον Windows υπολογιστή σου.

Διάβασε επίσης: Συμπίεση NTFS: Εξοικονόμησε αποθηκευτικό χώρο στο PC σου

1. WinZip

Το WinZip είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα συμπίεσης και αποσυμπίεσης που υπάρχουν. Είναι αρκετά απλό χρήση κι επομένως πολύ καλό για αρχάριους. Σημειωτέον πως στη συμπίεση σχετικά μικρών αρχείων δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ωστόσο, όταν μιλάμε για μεγαλύτερα αρχεία, μπορούμε να πούμε ότι καθυστερεί.

Επιπλέον, με την ομαλή κρυπτογράφηση, μπορείς να μοιράζεσαι αρχεία zip με απόλυτη ηρεμία χωρίς να ανησυχείς για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Επιπλέον, μπορείς να το ενσωματώσεις με την προτιμώμενη υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Επομένως, η μετεγκατάσταση δεδομένων μεταξύ της τοπικής αποθήκευσης και της αποθήκευσης στο cloud είναι εύκολη.

Μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ.

2. WinRAR: Ίσως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα για συμπίεση αρχείων

Πέραν της τεράστιας δημοτικότητάς του, το WinRAR φαίνεται να είναι το πιο αξιόπιστο compress πρόγραμμα. Να πούμε βέβαια πως δεν έχει τόσο απλή διεπαφή όσο το WinZip. Ωστόσο, ολοκληρώνει τη συμπίεση των αρχείων σε χρόνο μηδέν.

Επιπλέον, το WinRAR ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των δεδομένων σου και συνοδεύεται από κρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης 256-bit για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σου, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσει.

Μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ.

3. Bandizip

Το Bandizip παρά το ότι δεν είναι και τόσο γνωστό, είναι και αυτό ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη συμπίεση αρχείων. Το Bandizip αποτελεί θα λέγαμε μια κορυφαία επιλογή για τους χρήστες των Windows λόγω του συνδυασμού συμπίεσης και κρυπτογράφησης υψηλής απόδοσης. Διαθέτοντας έξι φορές καλύτερο ρυθμό συμπίεσης από τον μέσο όρο, ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης του AES256 διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σου προστατεύονται από τα “αδιάκριτα βλέμματα”.

Η διεπαφή του Bandizip είναι εξαιρετικά ομαλή, με καθοδηγούμενες οδηγίες για κάθε βήμα στη διαδικασία συμπίεσης αρχείων, επομένως είναι ιδανικό για αρχάριους. Εκτός από τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού σε συμπιεσμένα αρχεία, το λογισμικό σε ειδοποιεί επίσης για πιθανές απειλές κατά την προσθήκη νέων εγγράφων, διατηρώντας τον υπολογιστή σου ασφαλή.

Μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ.

4. Express Zip: Το τελευταίο πρόγραμμα για συμπίεση αρχείων στη λίστα μας

Το Express Zip ανήκει δικαίως στη λίστα μας, παρά το ότι η διεπαφή του είναι λιγάκι περίπλοκη. Η μεταφορά και η απόθεση αρχείων με το εν λόγω πρόγραμμα είναι πάρα πολύ εύκολη.

Είναι επίσης εύκολο να προστατεύσεις τα συμπιεσμένα αρχεία με κωδικό πρόσβασης πριν τα μοιραστείς και η κρυπτογράφηση δεδομένων τα προστατεύει από τα “αδιάκριτα βλέμματα”. Μπορείς επίσης να επιλέξεις το επίπεδο συμπίεσης που προτιμάς και το εργαλείο είτε θα το συμπιέσει γρήγορα αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος είτε σε μικρότερο μέγεθος με χαμηλότερη ταχύτητα.

Μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ.

Διάβασε επίσης: Μετατροπή κειμένου σε ήχο: Οι top 4 δωρεάν text-to-speech ιστοσελίδες

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης:
Exit mobile version