Τεχνολογία
5,054 προβολες

Πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ στο σπίτι

Πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ στο σπίτι

Η παραμονή μέσα στο σπίτι έχει γίνει πλέον αναγκαστική, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να μετατρέπει την οικία σε γραφείο προκειμένου να μπορέσει να συνεχίζει να εργάζεται. Είτε λοιπόν έχεις μετατρέψει το δικό σου σπίτι σε γραφείο, είτε απλά θέλεις να περάσεις τον χρόνο σου καλύτερα τις ημέρες αυτές, πολύ πιθανόν να σκεφτείς να αναβαθμίσεις την σύνδεσή σου στο ίντερνετ. Προκειμένου να το πετύχεις αυτό, δεν χρειάζεται να προβείς σε μεγάλες αλλαγές στην εγκατάστασή σου ή στην γραμμή του ίντερνετ, αλλά να αγοράσεις μερικά έξυπνα gadgets.

Σίγουρα και εσύ θα έχεις βρεθεί στο σημείο όπου η σύνδεση του ίντερνετ δεν είναι όσο γρήγορη θα ήθελες, ή δεν πιάνει με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου. Έτσι η πρώτη σου σκέψη είναι πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ στο σπίτι. Σήμερα λοιπόν ετοιμάσαμε μια λίστα με τα καλύτερα προϊόντα της εταιρείας TP-Link που θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις το διαδίκτυό του σπιτιού σου και να απολαύσεις υψηλότερες ταχύτητες στο ίντερνετ..

Ενίσχυσε το Wi-Fi του σπιτιού σου

Το wifi αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας σύνδεσης στο ίντερνετ, αφού επιτρέπει την σύνδεση αρκετών συσκευών, τόσο υπολογιστών όσο και κινητών τηλεφώνων και tablet. Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για να ενισχύσεις το σήμα του wifi σου ώστε να απολαμβάνεις υψηλότερες ταχύτητες σε κάθε μέρος του σπιτιού σου.

Πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ με Wi-Fi extenders

Η πρώτη επιλογή που μπορείς να κάνεις για να επεκτείνεις το σήμα του wi-fi σου είναι να προμηθευτείς ένα Wi-Fi Extender. Η συσκευή τοποθετείτε μεταξύ του router και την συσκευή που θέλετε να συνδέσετε έτσι ώστε να ενισχυθεί το σήμα και να μην υπάρχουν απώλειες λόγω παρεμβάσεων από τοίχους έπιπλα κλπ. Με μια απλή αναζήτηση θα βρεις ότι υπάρχουν αρκετές τέτοιες συσκευές που θα σε βοηθήσουν να επεκτείνεις το σήμα. Εμείς επιλέξαμε πάλι ένα προϊόν της TP-Link και συγκεκριμένα το TP–Link RE200. Ένας από τους πιο δυνατούς ενισχυτές το οποίο περιλαμβάνει επιπρόσθετη θύρα Ethernet και dual band Wi-Fi.

Πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ στο σπίτι TP–Link RE200
TP–Link RE200 Wi-Fi extender

Διάβασε επίσης: WiFi Extender – Πιο γρήγορο ίντερνετ με αυτά τα οικονομικά gadgets

Ενίσχυση του Wi-Fi με Powerline Adapters

Εάν το σήμα του wi-fi δεν φτάνει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, ή είναι αρκετά αδύναμο και η σύνδεση με ένα καλώδιο Ethernet δεν είναι εφικτή, τότε η τεχνολογία PLC θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Η συγκεκριμένη τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού σου προκειμένου να μεταφέρεις την σύνδεση του ίντερνετ σε κάθε δωμάτιο. Η εγκατάσταση των συγκεκριμένων γίνεται πολύ εύκολα αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις μια συσκευή PLC δίπλα στο router σου και μία δεύτερη στο δωμάτιο που θέλεις να μεταφέρεις το σήμα του wifi. Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το αντίστοιχο μπορεί να γίνει και για τις θύρες Ethernet. Δύο πολύ καλές επιλογές από την TP-Link είναι οι συσκευές TL-4220KIT και TL–PA7017P KIT.

Πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ στο σπίτι TL-4220KIT
TL-4220KIT wifi powerline adapter

Πώς να βελτιώσεις το ίντερνετ με ένα Mi-Fi router

Το Mi-Fi router είναι στην ουσία ένα router το οποίο σου επιτρέπει να συνδεθείς στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (3G ή 4G). Συγκεκριμένα η συσκευή έχει υποδοχή για κάρτα SIM και μπορείτε να την μεταφέρετε σε οποιονδήποτε χώρο χωρίς την ανάγκη για δίκτυο ADSL ή οπτικών ινών. Με απλά λόγια είναι σαν να δημιουργείς ένα φορητό σημείο πρόσβασης από το κινητό σου, χωρίς όμως να χαλάς την μπαταρία της συσκευής σου. Μάλιστα, οι περισσότερες συσκευές Mi-Fi routers διαθέτουν και θύρες για φόρτιση USB. Μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί το M7200 της TP-Link.

M7200
M7200 Mi-Fi Router

Διάβασε επίσης: Πως να κάνεις το laptop σου Hotspot Wi-Fi ώστε να μοιράζεις ίντερνετ

Switches

Τέλος τα switches αποτελούν έξυπνες συσκευές οι οποίες σου επιτρέπουν να συνδέσεις πολλαπλές συσκευές σε ένα ενσύρματο δίκτυο.  Χρησιμοποιώντας μία συσκευή σαν αυτή, μπορείς να συνδέσεις σε ένα τοπικό δίκτυο LAN όλες τις συσκευές σου ώστε να μπορείς να διαμοιράζεσαι αρχεία, περιφερειακές συσκευές καθώς και την σύνδεση του ίντερνετ. Μία πολύ καλή επιλογή αποτελεί το TL–SG108.

TL–SG108
TL–SG108 Switcher
Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: