Δωρεάν εφαρμογές
5,391 προβολες

Πώς να κατεβάσεις μαζικά φωτογραφίες από Facebook και Instagram

Πώς να κατεβάσεις μαζικά φωτογραφίες από Facebook και Instagram

Το Facebook και το Instagram αποτελούν τα πιο κορυφαία κοινωνικά δίκτυα αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, έχουν αποκτήσει μια σημαντική θέση στην καθημερινότητά μας, με ολοένα και περισσότερους χρήστες να μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές σε αυτά. Δεν είναι επίσης λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά τους προφίλ  για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους πιο εύκολα από ότι θα έκαναν σε μια υπηρεσία Cloud. Ωστόσο τι γίνεται όταν οι φωτογραφίες σε ένα album είναι αρκετές και θέλεις να τις κατεβάσεις όλες;

Κατέβασε μαζικά φωτογραφίες από Facebook και Instagram

Σήμερα θα αναλύσουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να κατεβάσεις μαζικά φωτογραφίες από Facebook και Instagram. Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα εύκολη και θα σου πάρει μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης, η συγκεκριμένη τεχνική δεν περιορίζεται μόνο στα δύο αυτά κοινωνικά δίκτυα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στο Twitter, το Pinterest, το Ask.fm και το Weibo.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι φωτογραφίες που θα κατεβάσεις θα έχουν σχετικά μικρή ανάλυση, αφού τα κοινωνικά αυτά δίκτυα εφαρμόζουν μια λειτουργία αυτόματης συμπίεσης κάθε φορά που ανεβάσεις μια φωτογραφία. Ωστόσο το συγκεκριμένο μειονέκτημα δεν οφείλεται στην τεχνική που θα αναλύσουμε παρακάτω αλλά στις ίδιες τις φωτογραφίες.

Διάβασε επίσης: Κατέβασε YouTube βίντεο μέσω VLC ή Google Chrome extension

Μαζική λήψη φωτογραφιών από τα κοινωνικά δίκτυα

φωτογραφίες από Facebook και Instagram

 Προκειμένου να κατεβάσεις μαζικά φωτογραφίες από Facebook και Instagram το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα πρόσθετο για τον Chrome browser. Το συγκεκριμένο πρόσθετο ονομάζεται DownAlbum και σου επιτρέπει να κατεβάσεις εύκολα και γρήγορα μια φωτογραφική συλλογή στον υπολογιστή σου. Η αποθήκευση θα γίνει σε δύο αρχεία. Έναν φάκελο που θα περιέχει όλες τις φωτογραφίες καθώς και ένα αρχείο HTML το οποίο θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη φωτογραφική συλλογή. Ένας υπέροχος τρόπος για να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου.

Διάβασε επίσης: Μου έκλεισαν το προφίλ στο Facebook – Τι να κάνω τώρα;

Πώς να χρησιμοποιήσεις το DownAlbum Chrome Extension

 Η χρήση του συγκεκριμένου προσθέτου όπως προαναφέραμε είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς την σελίδα του προσθέτου στο Chrome Web Store και να εγκαταστήσεις το πρόσθετο.

Για να μεταβείς στην σελίδα πάτησε εδώ

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προσθέτου θα σου εμφανίσει δίπλα από την μπάρα αναζήτησης ένα εικονίδιο φωτογραφίας. Το εικονίδιο αυτό θα γεμίζει με χρώμα μόλις υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες για λήψη. Τώρα μπορείς να επισκεφτείς οποιαδήποτε σελίδα στο Facebook ή το Instagram, να ανοίξεις το album φωτογραφιών που θέλεις και να πατήσεις στο εικονίδιο. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα πρέπει να πατήσεις το «NORMAL».

download social media photos

Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση των φωτογραφιών θα ανοίξει μια ξεχωριστή καρτέλα με όλες τις φωτογραφίες. Όπως θα δεις και στο επάνω μέρος, προκειμένου να αποθηκεύσεις τις φωτογραφίες θα πρέπει να πατήσεις Ctrl + S. Αυτό ήταν όλο. Τώρα μπορείς να ανοίξεις τον φάκελο που επέλεξες να γίνει η λήψη και θα δεις τόσο τον φάκελο με τις φωτογραφίες όσο και το αρχείο HTML.

DownAlbum λήψη φωτογραφιών από κοινωνικά δίκτυα

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κατεβάσεις μαζικά φωτογραφίες από Facebook και Instagram. Εάν γνωρίζεις και εσύ κάποιον ακόμη θα χαρούμε να τον αναφέρεις στα σχόλια παρακάτω.

Διάβασε επίσης: Ανέβασμα φωτογραφιών στο Instagram από τον υπολογιστή

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: