Διάφορα
7,176 προβολες
1 Σχόλιο

Πώς να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ

Πώς να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στην κατοχή μας ένα παλιό και αργό λάπτοπ. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ και να το κάνετε και πάλι λειτουργικό. Κακά τα ψέματα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μετά την πάροδο μιας πενταετίας – επταετίας, θεωρείτε αρκετά παλιό. Η τεχνολογία τρέχει και οι νέες εφαρμογές και τα παιχνίδια γίνονται αρκετά βαριά για το μηχάνημα που έχετε στην κατοχή σας.

Αν λοιπόν και εσείς έχετε παρατηρήσει ότι το laptop σας γίνεται ολοένα και πιο αργό με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν ακόμη και οι πιο απλές εργασίες (όπως το σερφάρισμα στο ίντερνετ) πολύ πιθανόν να σκεφτείτε ότι είναι ώρα να το πετάξετε. Σίγουρα ένα format να βελτιώσει την κατάσταση του λάπτοπ σας και να βοηθήσει κάπως την ταχύτητά του, ωστόσο μέχρι ενός σημείου. Πριν λοιπόν απογοητευτείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε να μετατρέψετε το λάπτοπ σας σε Chromebook με την εγκατάσταση του Chromium OS, την έκδοση δηλαδή ανοιχτού κώδικα του Chrome OS της Google.

Αξιοποιήστε το παλιό σας λάπτοπ μετατρέποντάς το σε Chromebook

Chromium os laptop

Οι δυνατότητες φυσικά του λειτουργικού συστήματος Chromium OS σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που σας προσφέρουν τα Windows. Ωστόσο το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ελαφριά, γρήγορα και απλά στην χρήση τους, αποτελούν μια υπέροχη επιλογή για να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ. Μάλιστα, το Chromium OS αποτελεί πιο ελαφρύ λειτουργικό και από αρκετές εκδόσεις των linux.

Η διαδικασία για να μετατρέψετε το αργό σας λάπτοπ σε chromebook δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα της εταιρείας Neverware με την ονομασία CloudReady.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το CloudReady δωρεάν

Το CloudReady αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ μετατρέποντάς το σε ChromeBook πολύ εύκολα. Μάλιστα, η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Chromium OS μπορεί να γίνει συνδυαστικά με τα Windows, επιτρέποντάς σας να τα εναλλάσσετε όποτε χρειάζεται.

Πώς να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ με το Cloudready

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή από τον ανωτέρω σύνδεσμο, θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε δύο βήματα για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του CloudReady. Αρχικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν bootable USB drive εγκατάστασης και στην συνέχεια να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από το συγκεκριμένο USB drive. Όπως δηλαδή θα κάνατε για την εγκατάσταση οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος από ένα USB drive. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε σίγουρα αποτελέσματα, θα χρειαστείτε ένα USB με χωρητικότητα 8GB ή 16GB, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψετε να κρατήσετε backup των αρχείων που δεν θέλετε να χάσετε.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Ubuntu; Η δημοφιλέστερη Linux διανομή

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής θα βρείτε και στον επίσημο οδηγό εγκατάστασης του CloudReady. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι προκειμένου να αξιοποιήσετε το παλιό σας λάπτοπ με το Chromium OS, θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2GΒ μνήμη RAM. Εάν η μνήμη σας είναι μικρότερη, θα πρέπει να την αναβαθμίσετε ώστε να δεχθεί το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα.

Chromebook – ένα λάπτοπ για γρήγορο σερφάρισμα

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του Chromium OS θα έχετε πλέον στην κατοχή σας ένα γρήγορο και εύχρηστο Chromebook προκειμένου να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το παλιό σας λάπτοπ για ακόμη περισσότερο καιρό. Σίγουρα οι δυνατότητές του δεν θα είναι σημαντικές, ωστόσο θα μπορείτε άνετα να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο ή να το προσφέρετε σε κάποιον γνωστό σας, ή μέλος της οικογένειάς σας.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: