Νέα
1,077 προβολες

Προχωρά σε απολύσεις το Netflix – Συνεχίζεται η κατρακύλα

Προχωρά σε απολύσεις το Netflix - Συνεχίζεται η κατρακύλα

Η τεράστια streaming πλατφόρμα, η οποία ακούει στο όνομα Netflix, έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο που παρακολουθούμε ταινίες και σειρές. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός πλέον είναι τεράστιος. Και αυτό, όπως είναι λογικό, φέρνει δυσάρεστα μαντάτα για τη streaming πλατφόρμα. Είδαμε έναν μήνα πριν ότι το Netflix έχασε συνδρομητές. Πέραν αυτού, μάθαμε ότι το Netflix μελετά την εισαγωγή διαφημίσεων στην πλατφόρμα και σταματάει την κοινή χρήση λογαριασμών. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές δε μένει μόνο εκεί. Ειδικότερα, λόγω της κατρακύλας, την οποία διανύει, το Netflix προχωρά σε απολύσεις.

Προχωρά σε απολύσεις το Netflix: Πόσοι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους;

Μόλις χθες, το Netflix προέβη σε μία δυσάρεστη κίνηση, η οποία, όπως είναι λογικό, μαθεύτηκε και αν μη τι άλλο φέρνει τον κολοσσό του streaming σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από ό,τι ήταν.

Οφείλουμε βέβαια να πούμε, πως παρά το ότι γιγαντώθηκε το Disney Plus και παίρνουν φόρα και άλλες πλατφόρμες, το Netflix συνεχίζει να είναι το Νούμερο 1. Παρόλα αυτά, βλέπει τα έσοδα του συνεχώς να πέφτουν.

Στο πλαίσιο λοιπόν της αναζήτησης τρόπων με σκοπό την μείωση του λειτουργικού κόστους, το Netflix προχωρά σε απολύσεις 150 εργαζομένων. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει το 2 τοις εκατό του εργατικού του δυναμικού. Όσο μικρό και αν φαίνεται το νούμερο, και μόνο το ότι η TOP πλατφόρμα σε αυτόν τον κλάδο προχωρά σε μαζικές απολύσεις, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι κάκιστα.

Οι 150 αυτοί άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους είναι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών και εργάζονταν μέχρι πρότινος στο τμήμα προσλήψεων, στο τμήμα επικοινωνίας και στο τμήμα του content creation.

Η δικαιολόγηση του Netflix

Οι εκτπρόσωποι του Netflix προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την κίνησή τους αναφορικά με τις απολύσεις στο προσωπικό μίλησαν για την ανάγκη μείωσης του κόστους προκειμένου να εξισορροπηθεί με τη μείωση των εσόδων.

Ειδικότερα, σημείωσαν πως οι απολύσεις έγιναν με μεγάλη λύπη και δε στόχευαν σε κανέναν υπάλληλο προσωπικά λόγω για παράδειγμα κακής απόδοσης. Οι “επιχειρηματικές ανάγκες” όπως χαρακτήρισαν στο Netflix τον λόγω μείωσης του προσωπικού δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους εργαζομένους στην πλατφόρμα.

Όπως και να έχει, το Netflix συμπεριφέρεται αλλόκοτα. Αυτό είναι προφανές. Και είναι πραγματικά κρίμα, διότι δεν αποτελεί απλώς μία streaming πλατφόρμα, αλλά το μέσο εκείνο που άλλαξε τα πάντα με τις ρηξικέλευθες ιδέες του.

Διάβασε επίσης: 20 πράγματα που δεν ήξερες για το Netflix: Αύτη είναι η πλατφόρμα που έχει αλλάξει τις ζωές μας

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: