Διάφορα
3,918 προβολες

Πως βάζω μία ημερομηνία γενεθλίων στο Google Calendar

Έχεις κακή μνήμη και ξεχνάς συνήθως τα γενέθλια ενός συγγενή ή φίλου με αποτέλεσμα να μην τους εύχεσαι σε τέτοιες ειδικές περιστάσεις; Ευτυχώς, στη σημερινή ψηφιακή εποχή υπάρχουν πολλοί τρόποι που σε βοηθούν να μην ξεχνάς τα γενέθλια σημαντικών για εσένα ανθρώπων. Φυσικά, υπάρχουν και οι ειδοποιήσεις στο Facebook που σου το υπενθυμίζουν, αλλά μιας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να παραμείνουν μακριά από το κοινωνικό δίκτυο ή απλώς προτιμούν για διάφορους λόγους να μην προσθέτουν τα γενέθλια τους στο προφίλ τους, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις πράγματι κάποιο σημαντικό γεγονός. Ως πρόσθετο επίπεδο προστασίας από τέτοιες ατυχίες για να μην ξεχνάς κανέναν, είναι να φροντίζεις να προσθέσεις εσύ από μόνο σου την ημερομηνία γενεθλίων στο Google Calendar για διάφορα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Είναι μια απλή διαδικασία;

Η προσθήκη γενεθλίων σε ένα ημερολόγιο σίγουρα ακούγεται αρκετά απλό αλλά δεν είναι τόσο εύκολη διαδικασία όσο νομίζεις καθώς πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά βήματα. Ειδικότερα, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους σου επιτρέπεται να πραγματοποιήσεις την προσθήκη μιας ημερομηνίας γενεθλίων στο Google Calendar. Παρακάτω σου δίνουμε τον πιο κατατοπιστικό και σύντομο οδηγό με όλα εκείνα τα βήματα που σου προσφέρει η Google για να πραγματοποιήσεις τις δικές σου προσθήκες.

Πρόσθεσε την ημερομηνία γενεθλίων στο Google Calendar μέσω των επαφών σου

Υπάρχει μια σημαντική προειδοποίηση για την προσθήκη των γενεθλίων μέσω αυτής της μεθόδου και πρέπει να γνωρίζεις πως το Google Calendar επί του παρόντος δεν διαθέτει εγγενή υποστήριξη για τις ειδοποιήσεις γενεθλίων. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν χρησιμοποιείς τόσο τακτικά το ημερολόγιό σου, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να χάσεις τα γενέθλιά σου.

Σου φαντάζει κάπως περίεργη η όλη διαδικασία; Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις αναλυτικά:

Πρώτο βήμα:

Μεταβαίνεις στην επαφή που χρειάζεσαι για να προσθέσεις τα γενέθλια κάποιου στην εφαρμογή “Επαφές”, έπειτα πατάς “Επεξεργασία επαφής” και, στη συνέχεια, πατάς το “Περισσότερα πεδία” στο κάτω μέρος.

Δεύτερο βήμα:

Κάνε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρεις το πεδίο για τα γενέθλια και έπειτα πάτησε στο πεδίο ημερομηνίας για να επιλέξεις την ημερομηνία που επιθυμείς. Όταν γίνει αυτό, πατάς απλώς το πεδίο που γράφει “Αποθήκευση”.

Τρίτο βήμα:

Άνοιξε την εφαρμογή ημερολογίου της Google. Τα γενέθλια θα εμφανιστούν μόλις συγχρονίσεις το ημερολόγιο με τις “Επαφές”, αλλά εάν θέλεις να επισπεύσεις τη διαδικασία, πατάς στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια πατάς “Ανανέωση” και αυτό ήταν όλο. Τα γενέθλια έχουν σημειωθεί εκεί.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσεις διαφορετικά σημαντικά ετήσια γεγονότα που συνδέονται με τους φίλους και την οικογένειά σου. Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται στο δεύτερο βήμα, αντί για “Birthday/Γενέθλια” μπορείς να επιλέξεις να προσθέσεις μια επέτειο στο ημερολόγιο ή ακόμα και ένα προσαρμοσμένο συμβάν της αρεσκείας σου.

Προσθήκη γενεθλίων ως επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση

Αν πρέπει οπωσδήποτε να θυμάσαι τα γενέθλια άλλων, ακόμη κι αν είναι κάποιος που δεν βρίσκεται στη λίστα των επαφών σου ή απλά αναζητάς έναν πιο γρήγορο τρόπο να προσθέσεις μια υπενθύμιση γενεθλίων στο ημερολόγιο της Google, αυτός είναι ο τρόπος για να το πράξεις:

Βήμα 1:

Άνοιξε την εφαρμογή του ημερολογίου και στην συνέχεια πάτησε στο εικονίδιο “+” στην κάτω δεξιά γωνία. Αμέσως μετά, πάτησε στην επιλογή “Reminder/Υπενθύμιση”.

Βήμα 2:

Tώρα προσθέτεις τα γενέθλια “[όνομα προσώπου]” ή κάτι παρόμοιο στο πεδίο κειμένου υπενθύμισης και επιλέγεις την ημερομηνία. Στη συνέχεια, πατάς στο “Does not repeat/Δεν επαναλαμβάνεται” και τσεκάρεις το “Every year/Κάθε χρόνο”.

Βήμα 3:

Aγγίζεις την επιλογή “Save/Αποθήκευση” στην επάνω δεξιά γωνία και έχεις τελειώσεις.

Να σημειωθεί πως εάν έχουν ήδη περάσει για φέτος τα γενέθλια κάποιου, θα βάλεις την υπενθύμιση  για του χρόνου, όχι για παλαιότερες ημερομηνίες.

Μπορείς επίσης να ορίσεις αυτήν την υπενθύμιση χρησιμοποιώντας το Google Assistant λέγοντας “Okay, Google, remind me about [person’s name]’s birthday on [date]” και φυσικά μην ξεχάσεις να επιλέγεις την λειτουργία επανάληψης κάθε χρόνο.Τέλος, μην ξεχνάς πως στο tsouk.gr θα βρεις πάρα πολλούς οδηγούς για κάθε σου ανάγκη!

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: