GamesHow-To PC
1,805 προβολες

Πώς να στοχεύεις καλύτερα στα παιχνίδια με όπλα: 7 Tips για καλύτερο σημάδι

παιχνίδια με όπλα

Τα άτομα που παίζουν videogames είναι πάρα πολλά. Μεταξύ αυτών των ατόμων βρίσκονται και πάρα πολλοί που τους αρέσουν τα shooting games, όπως το CS GO. Ωστόσο, δεν είναι όλοι καλοί σε αυτά τα παιχνίδια, διότι αυτά τα παιχνίδια απαιτούν ορισμένες δεξιότητες. Η πιο σημαντική δεξιότητα που πρέπει να έχεις είναι το σημάδι. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δεις ορισμένα tips για το πώς να στοχεύεις καλύτερα στα παιχνίδια με όπλα.

1. Βρες τη ρίζα του προβλήματος

Οι περισσότεροι παίκτες συχνά ξοδεύουν αμέτρητες ώρες εξασκώντας τον στόχο τους χωρίς καν να αναλύουν τι είναι αυτό που προκαλεί τον κακό τους στόχο. Είναι τα αργά αντανακλαστικά σου; Έχεις πρόβλημα στο να παρακολουθείς την κίνηση των αντιπάλων; Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν τον στόχο σου στα παιχνίδια και το να γνωρίζεις τι δεν πάει καλά είναι το πρώτο βήμα προς τη βελτίωση.

Αντί να βρίσκεις δικαιολογίες για χαμένες βολές, θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι γιατί δεν μπόρεσες να πετύχεις τον αντίπαλό. Πολλά παιχνίδια FPS διαθέτουν κάμερα που δείχνει μια επανάληψη της μάχης, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όποιον σχεδιάζει να βελτιώσει τον στόχο του.

Αφού μάθεις πού υστερείς, μπορείς να κάνεις εξάσκηση με το Aim Lab για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Ίσως σε βοηθήσει με το να στοχεύεις καλύτερα στα παιχνίδια με όπλα.

2. Προσάρμοσε το sensitivity στο mouse: Παίζει καθοριστικό ρόλο στα παιχνίδια με όπλα

Αν κινείς το ποντίκι σου περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που πρέπει, τότε είναι λογικό να μην έχεις καλό στόχο. Οι επαγγελματίες παίκτες δοκιμάζουν διαφορετικά sensitivities προτού οριστικοποιήσουν τι τους βολεύει καλύτερα. Αυτό πρέπει να κάνεις και εσύ εάν ασχολείσαι σοβαρά με το gaming.

Η υψηλότερη ευαισθησία θα σου επιτρέψει να κάνεις γρήγορες στροφές στο περιβάλλον του παιχνιδιού, ενώ η χαμηλότερη ευαισθησία θα αυξήσει την ακρίβεια όταν κλειδώνεις σε έναν στόχο. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις το σωστό σημείο στη μέση, όπου η ευαισθησία είναι αρκετά υψηλή, ώστε να μην χρειάζεται να σέρνεις το ποντίκι σου ατελείωτα για να πυροβολήσεις έναν αντίπαλο πίσω σου και αρκετά χαμηλά για να στοχεύσεις στο κεφάλι (ή το σώμα) με ακρίβεια.

3. Διάλεξε το στόχαστρο που σου ταιριάζει

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις έναν αγώνα είναι να προσαρμόσεις το στόχαστρο. Ένα μικρότερο στόχαστρο σου επιτρέπει να στοχεύεις με μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς ξέρεις ακριβώς πού θα χτυπήσει η σφαίρα. Μερικοί παίκτες προτιμούν ένα μικρό τετράγωνο ως στόχαστρο, ενώ άλλοι διαπιστώνουν ότι η ακρίβειά τους βελτιώνεται με ένα κουκκίδα.

Πολλά από αυτά εξαρτώνται και από τις προσωπικές προτιμήσεις. Μπορεί να νιώθεις ότι ένα μικρότερο στόχαστρο είναι καλύτερο για headshot. Ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μεγάλο και μικρό στόχαστρο.

Διάβασε επίσης: League of Legends: Οι καλύτεροι champions για ranked το 2022

4. Μη βαράς παρατεταμένα

Η ανάκρουση και η μηχανική των όπλων στα παιχνίδια με όπλα κάνουν το παιχνίδι να φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Αλλά αυτή η τυχαία κίνηση του στοχάστρου μπορεί να σε δυσκολέψει να στοχεύσεις.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου της ανάκρουσης είναι το “tapping”, πράγμα που σημαίνει ότι κάνεις κλικ με το ποντίκι συχνά αντί να κρατάς πατημένο το κουμπί, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως “spraying”. Το tapping σου δίνει αρκετό χρόνο για να επανατοποθετήσεις ή να “ελέγξεις” την ανάκρουση, ώστε το στόχαστρο να μην απομακρύνεται από τον στόχο.

5. Μην τρέχεις

Παρόμοια με την ανάκρουση, η διασπορά της σφαίρας ενεργοποιείται όταν πυροβολείς ενώ κάνεις σπριντ. Αυτό επηρεάζει τον στόχο σου καθώς πολλές σφαίρες αποτυγχάνουν να χτυπήσουν τον στόχο λόγω της διασποράς.

Η διόρθωση αυτού είναι εύκολη. Μην τρέχεις ανά πάσα στιγμή ενώ παίζεις παιχνίδια FPS. Να κινείσαι αργά και αθόρυβα ενώ ελέγχεις τις γωνίες για αντιπάλους. Η λιγότερη κίνηση του παίκτη έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερη διασπορά-εξάπλωση της σφαίρας.

6. Βελτίωσε το game sense σου

Οι περισσότεροι χάρτες στα FPS παιχνίδια έχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες όπου μπορείς να “καμπερώσεις”. Το να μάθεις πού βρίσκονται αυτά τα σημεία και να ελέγχεις τακτικά τις γωνίες είναι ένας καλός τρόπος για να πετύχεις κάποιους θανάτους.

Μπορείς ακόμη και χωρίς τέλειο στόχο, αν γνωρίζεις πού είναι πιο πιθανό να κρυφτούν οι αντίπαλοι. Αυτή η διαίσθηση είναι επίσης γνωστή ως «αgame sense».

Μπορείς να βελτιώσεις το game sense με τους παρακάτω τρόπους: Παρακολουθώντας tutorials στο ίντερνετ, παίζοντας το παιχνίδι πιο συχνά και παρακολουθώντας live streams από επαγγελματίες παίκτες.

7. Αγόρασε καλό hardware: Είναι εξαιρετικό σημαντικό για τα παιχνίδια με όπλα

Το hardware είναι εξίσου σημαντικό με το ίδιο το παιχνίδι. Το να έχεις ένα ελαφρύ gaming ποντίκι θα σε βοηθήσει στη στόχευση, καθώς θα πρέπει να κάνεις λιγότερη προσπάθεια για να σύρεις ή να επανατοποθετήσεις τον στόχο σου. Ένα κατάλληλο γραφείο, μια καρέκλα και ένα mouse pad θα αποδειχθούν επίσης αποτελεσματικά στη βελτίωση των δεξιοτήτων σου στο παιχνίδι.

Δεδομένου ότι το ποντίκι είναι το πιο εξέχον κομμάτι του hardware που χρησιμοποιείς όταν στοχεύεις, θα πρέπει να προσέχεις τα χαρακτηριστικά ειδικά για παιχνίδια όταν αγοράζεις. Για παράδειγμα, ένα ποντίκι με ενσωματωμένο κουμπί DPI θα σε βοηθήσει να αλλάξεις το DPI του ποντικιού σου ενώ βρίσκεσαι στο παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας το software του ποντικιού, μπορείς να ορίσεις προσαρμοσμένες τιμές DPI και να κάνεις εναλλαγή μεταξύ τους πατώντας το εν λόγω κουμπί.

Ο στόχος κάνει όλη τη διαφορά στα παιχνίδια με όπλα

Ο στόχος σου μπορεί να είναι ένας make-or-break παράγοντας για το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Η προπόνηση με στόχο είναι εξίσου σημαντική με το να παίζεις το παιχνίδι, ειδικά αν είσαι επαγγελματίας παίκτης. Το να έχεις έναν μέντορα μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στο παιχνίδι, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι μια επιλογή για όλους.

Η απόδοση του hardware σου παίζει επίσης τεράστιο ρόλο όταν παίζεις ένα παιχνίδι. Ένας υπολογιστής χαμηλών προδιαγραφών μπορεί να σε εγκαταλείψει ενώ είσαι μέσα στο παιχνίδι, προσφέροντας χαμηλό ρυθμό καρέ όταν βρίσκεσαι μπροστά σε έναν αντίπαλο. Επομένως, το να γνωρίζεις πώς να ενισχύσεις την απόδοση του υπολογιστή σου για καλύτερο παιχνίδι θα έχει θετικό αντίκτυπο στις γενικές σου δεξιότητες.

Διάβασε επίσης: Τα 10 καλύτερα παιχνίδια επιβίωσης στον υπολογιστή

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version