How-To Pro
9,485 προβολες

Πως να μάθεις εύκολα προγραμματισμό: Οδηγός

Πως να μάθεις εύκολα προγραμματισμό: Οδηγός

Σε παλαιότερο άρθρο είχες διαβάσει πως μπορείς πρακτικά να γίνεις freelancer και να ξεκινήσεις μια δουλειά από το γραφείο του σπιτιού σου. Ας εξειδικεύσουμε λίγο την freelancing ιδιότητα που μπορείς να έχεις και ας ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της που είναι το coding ή αλλιώς προγραμματισμός. Θα το γράψω από την αρχή και θα το τονίσω. Η ζήτηση για προγραμματιστές παγκοσμίως ξεπερνάει την προσφορά. Αν μάθεις προγραμματισμό, αυτομάτως θα έχεις και δουλειές (πληθυντικός). Υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις και κυρίως να αποφασίσεις αν σου αρέσει αυτή η δουλειά. Αν είσαι έτοιμος λοιπόν να βουτήξεις στα βαθιά νερά του coding αν ξεκινήσεις με τον οδηγό: Πως να μάθεις εύκολα προγραμματισμό!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Πως να γίνω Freelancer: Τι είναι Freelancing

Μια τυπική μέρα ενός coder

Τι κάνει κάποιος που γνωρίζει προγραμματισμό;

Η απάντηση είναι απλή. Τα πάντα. Για οτιδήποτε υπάρχει στον ψηφιακό κόσμο, στον κόσμο του internet, χρειάζεται κάποιος προγραμματιστής να το δημιουργήσει, να το διορθώσει όταν χαλάσει και τέλος να το αναβαθμίσει σε κάτι καλύτερο. Με λίγα λόγια όποιος γνωρίζει κώδικα θα ασχοληθεί με:

 • Δημιουργία website και apps
 • Front-end και back-end support σε site και apps
 • Ενημέρωση site, apps και προγραμμάτων που ήδη υπάρχουν και χρήζουν αναβάθμισης
 • Θα γράφει κώδικα για διάφορα project που δεν θα καταλήξουν σε web ή apps

Κατά κύριο λόγο θα σας παρουσιαστούν 3 κατηγορίες εργασίας. Οι ιστοσελίδες, οι εφαρμογές και τα προγράμματα (από παιχνίδια μέχρι τραπεζικά συστήματα). Κάθε ένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τι χρειάζεται για να γίνω καλός προγραμματιστής

Αν και μπορεί να είναι προφανές, η κύρια ικανότητα που χρειάζεται κάποιος για να γίνετε προγραμματιστής είναι η καλή γνώση/βάση και κατανόηση κάποιων από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες υπολογιστών.Δεν χρειάζεται να γίνεις ειδικός σε κάθε γλώσσα εκεί έξω, καθώς η τεχνολογία αλλάζει και νέος κώδικας δημιουργείται συνεχώς, αλλά πρέπει να είσαι καλός σε κάποιες γλώσσες. Οι δύο πιο σημαντικές έμφυτες ιδιότητες που χρειάζεται να έχει κάποιος και βοηθάνε αρκετά είναι η αγάπη για την τεχνολογία και η υπομονή/αντοχή να περνάει αρκετές ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη παρατηρώντας και γράφοντας!

Πόσα βγάζει ένα προγραμματιστής

Εδώ έχουμε 2 κατηγορίες. Τον υπάλληλο που βγάζει όσα βγάζει ένας μέσος προς καλός υπάλληλος και τον freelancer που βγάζει όσα θέλει! Το θέμα βέβαια του freelancer όπως και του κάθε επαγγελματία είναι πως έχει περισσότερα έξοδα σε σχέση με το μισθωτό. Όπως και να έχει, ένας καλός προγραμματιστής μπορεί να δουλεύει άνετα για 25€ την ώρα. Το θέμα είναι πως όταν λέμε καλός δεν εννοούμε να έχει πτυχίο, καλό βαθμό και 10 χρόνια εμπειρία. Αρκεί να ξέρει να κάνει τη δουλειά. Συνήθως με 2-3 χρόνια εμπειρία είστε οκ για να αναλάβετε πολλές εργασίες των 15-30€ την ώρα. Όταν ξεκινάτε υπολογίστε τα μισά από αυτά. Για κάποιον που έχει πάνω από 5 χρόνια εμπειρία σε έναν τομέα και έχει γίνει ειδικός σε κάποιες γλώσσες τότε οι τιμές μπορεί να είναι και οι διπλές ή και οι τριπλάσιες. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις μαθαίνοντας καλά τις βάσεις και να κάνεις μικρές δουλειές για λίγα χρήματα ώστε να χτίσεις γρήγορα portfolio. Θα σου χρειαστεί όταν σου παρουσιαστεί η πρώτη ευκαιρία να το παρουσιάσεις.

Θετικά και αρνητικά για να γίνω coder

Όπως όλα έτσι και αυτό έχει αρνητικά και θετικά :

Θετικά:

 • Καλά λεφτά
 • Μπορείς να βγεις στην αγορά εργασία χωρίς πτυχίο, απλά κάνοντας μαθήματα/σεμινάρια για 3-6 μήνες
 • Μεγάλη ζήτηση με αυξανόμενη τάση
 • Μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι (είναι ο κανόνας)

Αρνητικά

 • Αρκετά μοναχική και μονότονη εργασία/lifestyle
 • Η τεχνολογία αλλάζει διαρκώς και πρέπει να προσαρμόζεσαι μαζί της
 • Θα είσαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη

Πως να μάθεις εύκολα προγραμματισμό: Η απάντηση

Αυτό το άρθρο θα τελειώσει με μια προτροπή προς τους απανταχού επίδοξους coders. Αν δεν ξέρεις γρι από γλώσσες προγραμματισμού ή γενικά ξέρεις λίγα σκόρπια πράγματα και ψάχνεις από κάπου να πιαστείς ξεκίνα από το studioweb. Ο Stef είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος προγραμματισμού που έχει φτιάξει μια on line σειρά μαθημάτων, δίνοντας έμφαση στις βάσεις του προγραμματισμού. Όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο μαθημάτων θα μπορείς άνετα να φτιάχνεις site, να αναπτύξεις apps και να δουλέψεις σαν freelancer. Περισσότερα για τον Stef μπορείς να δεις στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κανάλι του στο YouTube.

Χρησιμοποίησε τον κωδικό konstantinos και θα έχεις έκπτωση 20% σε όποιο course του studioweb επιλέξεις!

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: