How-To PCΔωρεάν προγράμματα
4,406 προβολες

Πώς να κλειδώσεις τους φακέλους – τα αρχεία σου στον υπολογιστή με 3 ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα

Η διατήρηση της ασφάλειας των προσωπικών σου δεδομένων είναι εύκολη όταν κλειδώνεις τα αρχεία και τους φακέλους σου. Σε ένα κοινόχρηστο περιβάλλον υπολογιστή, όπου πολλά άτομα έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες, το κλείδωμα των φακέλων καθίσταται απαραίτητο. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δεις 3 ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα, με τα οποία μπορείς να κλειδώσεις τους φακέλους – τα αρχεία σου στον υπολογιστή.

1. Easy File Locker

Το Easy File Locker είναι ένα δωρεάν αξιόπιστο software για το κλείδωμα αρχείων. Σου παρέχει διάφορες επιλογές για την προστασία των αρχείων και των φακέλων σου, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσβασης άλλων σε αυτά και του περιορισμού της ικανότητάς τους να τα διαγράφουν. Μπορείς επίσης να κάνεις τα αρχεία και τους φακέλους αόρατους.

Η διεπαφή του software είναι πολύ καθαρή και εύκολη στην πλοήγηση. Επιπλέον, είναι ένα ελαφρύ software που δεν θα επιβαρύνει υπερβολικά τον υπολογιστή σου. Η χρήση του είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολη. Αρχικά την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να ορίσεις έναν κωδικό πρόσβασης.

Για να το κάνεις αυτό πήγαινε πάνω αριστερά στην καρτέλα System και μετά επίλεξε Set Passwrod. Στη συνέχεια, θα σου ζητηθεί να βάλεις τον κωδικό πρόσβασής σου και να τον επιβεβαιώσεις. Για να κλειδώσεις τους φακέλους που θέλεις ακολούθησε απλώς τα παρακάτω βήματα:

1. Πήγαινε στην καρτέλα Files & Folders και κάνε κλικ στο Add File ή Add Folder, ανάλογα με το τι θέλεις να κλειδώσεις.

2. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες κουκκίδες για να περιηγηθείς στα δεδομένα σου και να επιλέξεις τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλεις να κλειδώσεις.

3. Επίλεξε τον τύπο προστασίας που θέλεις να επιβάλει το software, καταργώντας την επιλογή ενός ή και των τεσσάρων πλαισίων, όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Πάτα OK για να κλειδώσεις τον φάκελο.

Δες τι κάνει καθεμία από τις τέσσερις επιλογές στον κλειδωμένο φάκελο:

Accessible: Η κατάργηση της επιλογής αυτού του πλαισίου θα εμποδίσει οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στον κλειδωμένο φάκελο.
Writable: Οι χρήστες δεν θα μπορούν να αλλάξουν το αρχείο εάν αυτό το πλαίσιο δεν είναι επιλεγμένο.
Deletable: Εάν η προστασία δεν είναι απενεργοποιημένη, το κλειδωμένο αρχείο δεν μπορεί να διαγραφεί ακόμη και με πρόσβαση διαχειριστή.
Visible: Εάν καταργήσεις την επιλογή αυτού του πλαισίου κατά το κλείδωμα ενός αρχείου ή φακέλου, θα εξαφανιστεί από τον υπολογιστή σου.

Διάβασε επίσης: Συμπίεση NTFS: Εξοικονόμησε αποθηκευτικό χώρο στο PC σου

2. Wise Folder Hider

Το δωρεάν software προστασίας αρχείων Wise Folder Hider έχει μια καθαρή διεπαφή που διευκολύνει την απόκρυψη ευαίσθητων αρχείων και φακέλων με λίγα μόνο κουμπιά. Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλά άλλα αρχεία απόκρυψης φακέλων, η τροποποίηση των κρυφών αρχείων είναι επίσης πολύ εύκολη.

Κατά την πρώτη εγκατάσταση του λογισμικού, θα χρειαστεί να ορίσεις έναν κύριο κωδικό πρόσβασης.

Μπορείς να αποκρύψεις οποιοδήποτε αρχείο, φάκελο ή μονάδα USB στο software κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί στο κάτω μέρος της διεπαφής λογισμικού, κάνοντας περιήγηση στα αρχεία και τους φακέλους του υπολογιστή σου και επιλέγοντας αυτό που θέλεις να προστατέψεις.

Υπάρχουν μερικές ακόμη επιλογές μέσα στο software στις οποίες μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση κάνοντας κλικ στο κουμπί βέλους προς τα κάτω ακριβώς δίπλα σε κάθε αρχείο ή φάκελο, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνει κάθε επιλογή:

Open: Η επιλογή Open χρησιμοποιείται κατά την επεξεργασία ενός κρυφού αρχείου ή φακέλου. Κάνοντας κλικ σε αυτόν, ο κρυφός φάκελος θα γίνει ορατός στην αρχική του θέση, επιτρέποντάς σου να κάνεις αλλαγές. Όταν ολοκληρώσεις την επεξεργασία, μπορείς να τον αποκρύψεις ξανά.
Unhide: Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η επιλογή κάνει τον κρυφό φάκελο ορατό σε όλους.
Set Password: Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, μπορείς να προσθέσεις έναν κωδικό πρόσβασης δεύτερου επιπέδου για την προστασία των κρυφών φακέλων μέσα στο software. Επομένως, ακόμα κι αν ο κύριος κωδικός πρόσβασης έχει παραβιαστεί, αυτό το δεύτερο επίπεδο ασφάλειας θα διατηρήσει τα δεδομένα σου ασφαλή.

3. Lock & Hide Folder

Ένα άλλο δωρεάν software απόκρυψης φακέλων, το Lock and Hide Folder, είναι πολύ καλό για αρχάριους. Αν και η διεπαφή δεν είναι ευχάριστη στο μάτι, είναι αρκετά διαισθητική.

Μόλις αποκρύψεις έναν φάκελο χρησιμοποιώντας αυτό το software, αποκλείει κάθε είδους πρόσβαση στον κρυφό φάκελο. Ακόμη και η προσαρμογή της γραμμής εντολών, η αναζήτηση των Windows, η δημιουργία συντομεύσεων ή η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος δεν μπορούν να το εμφανίσουν. Έτσι, εάν δεν κάνεις unhide τους φακέλους από το software, κανείς δεν θα μπορεί ποτέ να έχει πρόσβαση σε αυτούς.

Για να αποκρύψεις οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο, κάνε κλικ στο κουμπί Add στην επάνω αριστερή γωνία, κάνε περιήγηση και επίλεξε το αρχείο που θέλεις να κρύψεις, επίλεξε το πλαίσιο για το αρχείο στο software και κάνε κλικ στο Hide.

Για να εμποδίσεις άλλους να εισέλθουν στο software, πρέπει να ορίσεις έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείς να ορίσεις έναν κωδικό στο μενού Options για να διατηρείς τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους σου ασφαλή από άλλους χρήστες σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή.

Όπως καταλαβαίνεις, και τα 3 αυτά δωρεάν software προγράμματα είναι πανεύκολα στη χρήση. Θα σου επιτρέψουν να κλειδώσεις τους φακέλους στον υπολογιστή σου και γενικότερα θα σου προσφέρουν μία ασφάλεια. Αξίζει να τα δοκιμάσεις. Απλά κατέβασέ τα και κράτα τα δεδομένα που θέλεις για σένα και μόνο για σένα!

Διάβασε επίσης: Οι 6 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές του Twitter για κινητά

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: