How-ToTech News
4,076 προβολες

Πώς να κάνεις αλλαγή στο όνομα χρήστη σου στο TikTok;

Πώς να κάνεις αλλαγή στο όνομα χρήστη σου στο TikTok

Είναι σίγουρο, ότι σε κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιείς στα social media, έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να πραγματοποιήσεις μια αλλαγή στο όνομα χρήστη σου. Μπορεί, για παράδειγμα να το βαρέθηκες ή να μην σου αρέσει πια. Έτσι και στην πλατφόρμα του TikTok, ίσως κάποια στιγμή θελήσεις να αλλάξεις το όνομα χρήστη σου. Όταν κάνεις εγγραφή στην εφαρμογή του TikTok, αυτή σου δίνει αυτόματα ένα μοναδικό όνομα χρήστη. Είναι πάντα της μορφής «user****», όπου τα αστεράκια αντιπροσωπεύουν αριθμούς. Στο παρόν άρθρο θα σου δείξουμε πώς μπορείς να αλλάξεις το όνομα χρήστη σου στο TikTok.

Πώς να κάνεις αλλαγή στο όνομα χρήστη σου στο TikTok σε λογισμικό Android;

Βήμα 1: Κατέβασε την εφαρμογή του TikTok από το Google Play Store και συνδέσου στον λογαριασμό σου. (Αν δεν έχεις έναν λογαριασμό και θες βοήθεια στο πως θα δημιουργήσεις ή στο τι κάνει η εφαρμογή,  διάβασε το προηγούμενο άρθρο της σελίδας, «Οδηγός χρήσης του TikTok για αρχάριους χρήστες»)

Βήμα 2: Πάτησε στο εικονίδιο «Προφίλ», που βρίσκεται στη κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βήμα 3: Πάτησε «Επεξεργασία προφίλ».

Βήμα 4: Πήγαινε στο όνομα χρήστη σου.

Βήμα 5: Αντικατέστησε το  με το καινούριο όνομα που θες να χρησιμοποιήσεις. Το όνομα μπορεί να περιέχει μόνο γράμματα, αριθμούς, τελείες και κάτω παύλες. Επίσης,  δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιον άλλον χρήστη. Αν χρησιμοποιείται θα έχει ένα κόκκινο «x» δίπλα. Όταν το όνομα που θα επιλέξεις είναι μοναδικό, θα έχει δίπλα ένα πράσινο «τικ».

Βήμα 6: Όταν είσαι έτοιμος/η, πάτησε «Αποθήκευση», στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Πώς να αλλάξεις το όνομα χρήστη στο TikTok μέσω iPhone;

Η διαδικασία αλλαγής ονόματος χρήστη στο TikTok για iPhone, είναι συνήθως  η ίδια με του Android. Ας δούμε τα βήματα:

Βήμα 1: Κατέβασε την εφαρμογή του TikTok από το App Store. (αν δεν την έχεις ήδη)

Βήμα 2: Άνοιξε την εφαρμογή και συνδέσου στον λογαριασμό σου.

Βήμα 2: Πάτησε στο εικονίδιο «Προφίλ», που βρίσκεται στo κάτω δεξιά μέρος  της οθόνης.

Βήμα 3: Πάτησε «Επεξεργασία προφίλ».

Βήμα 4: Πάτησε στο όνομα χρήστη σου.

Βήμα 5: Σβήσε το παλιό όνομα και πληκτρολόγησε το καινούριο που θες να χρησιμοποιήσεις. Όπως είπαμε και παραπάνω, το όνομα μπορεί να περιέχει μόνο γράμματα, αριθμούς, τελείες και κάτω παύλες. Όταν το όνομα που θα επιλέξεις είναι μοναδικό, θα έχει ένα πράσινο «τικ» δίπλα.

Βήμα 6: Πάτησε «Αποθήκευση», στη πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Αλλαγή ονόματος χρήστη στο TikTok, σε Windows, MacBook και Chromebook

Τo TikTok είναι διαθέσιμο και μέσω του υπολογιστή, από τον browser σου, αλλά μόνο για συγκεκριμένες λειτουργίες. Μπορείς να δεις κανονικά τα βίντεο των άλλων χρηστών στην αρχική σου σελίδα και να αλληλεπιδράσεις αφήνοντας ένα σχόλιο ή Like. Μπορείς να δεις κανονικά και τα δικά σου βίντεο στο προφίλ σου. Επίσης, μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω μηνυμάτων με τους φίλους σου.

Μπορείς ακόμα και να κοινοποιήσεις ένα βίντεο, μέσω του υπολογιστή σου.  Ωστοσο, δεν υπάρχει καμία επιλογή για να επεξεργαστείς και να αλλάξεις, το όνομα χρήστη σου αλλά ούτε και την εικόνα προφίλ σου.

Όταν πατήσεις στις «Ρυθμίσεις», θα δεις ότι οι επιλογές που θα εμφανιστούν, είναι πολύ περιορισμένες. Οι μόνες λειτουργίες που υπάρχουν είναι οι εξής:

  • Για «Διαγραφή Λογαριασμού»,
  • Να επιλέξεις αν ο λογαριασμός σου θα είναι Ιδιωτικός ή όχι,
  • Και τέλος, αν θες να λαμβάνεις ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας σου.

Άρα, μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet μπορείς, να αλλάξεις όνομα χρήστη στο TikTok.

Διαβάζοντας τα παραπάνω μπορεί να σου έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες. Υπάρχει όριο στο πόσες φορές θα αλλάξεις το όνομα σου ή ένα συγκεκριμένο διάστημα που πρέπει να περάσει; Συνέχισε να διαβάζεις για να λυθούν οι απορίες σου!

Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει κάποιο όριο στο πόσες φορές μπορώ να κάνω μια αλλαγή στο όνομα χρήστη μου στο TikTok;

Όχι! Μπορείς να αλλάξεις το όνομα χρήστη σου στο TikTok, όσες φορές θέλεις. Μερικοί χρήστες αλλάζουν συνεχώς το όνομα χρήστη τους, καθώς αλλάζουν το περιεχόμενο της σελίδας τους. Άλλοι επιλέγουν να αλλάξουν όνομα επειδή απλά το βαρέθηκαν. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα όριο στο πόσο συχνά μπορείς να το αλλάξεις.

Μπορείς να αλλάξεις όνομα χρήστη στο TikTok, πριν περάσει το όριο των 30 ημερών, από την τελευταία αλλαγή που έκανες;

Η απάντηση είναι όχι. Οι προγραμματιστές του TikTok έχουν βάλει αυτόν τον κανόνα για να αποφεύγεται το spam και το cyberbullying. Ενώ μπορείς να αλλάξεις το όνομα χρήστη σου όσες φορές θελήσεις, μπορείς να πραγματοποιήσεις μια τέτοια αλλαγή, μόνο μια φορά κάθε 30 ημέρες.

Αν αλλάξω όνομα χρήστη στο TikTok, θα αλλάξει και ο σύνδεσμος για το προφίλ μου;

Ναι, ο σύνδεσμος για το προφίλ σου θα αλλάξει. Για αυτόν τον λόγο σκέψου καλύτερα τι όνομα θα επιλέξεις, πριν αλλάξεις όνομα χρήστη. Αν κάνεις κάποιο λάθος, θα πρέπει να κρατήσεις το όνομα αυτό για 30 ημέρες.

Το TikTok είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή, με ωραίο σχεδιασμό, που μπορείς να κατανοήσεις εύκολα, σε όποια ηλικία και αν ανήκεις. Για να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη, πρέπει να το χρησιμοποιείς μέσω της εφαρμογής για κινητό ή μέσω του tablet σου.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον τρόπο που η πλατφόρμα διαχειρίζεται το θέμα με την αλλαγή ονόματος χρήστη; Θα ήθελες να αλλάξει κάτι; Ενημέρωσε μας στα σχόλια!

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: