Desktop ToolsOnline Tools
10,926 προβολες

Πως να φτιάξεις και να επεξεργαστείς τις δικές σου κινούμενες GIF εικόνες – Οδηγός

Μια φορά κι έναν καιρό, οι κινούμενες GIF εικόνες – ένα αρχείο που φορτώνει στον browser και παίζει ένα μικρό συνεχόμενο looping από κινούμενα σχέδια – έκανε το “ντεμπούτο” του στο διαδίκτυο, παίζοντας συνεχώς σε ιστοσελίδες όπως το MySpace και το GeoCities. Αυτές οι εικόνες ήταν βαριές, αργούσαν να φορτώσουν και σε αρκετές περιπτώσεις έπαιζαν μουσική με αποτέλεσμα να γινόντουσαν ιδιαίτερα ενοχλητικές. Οι κινούμενες GIF εικόνες πολλές φορές οδηγούσαν τους επισκέπτες – όταν έκαναν κλικ πάνω σε αυτές – σε θρυλικές ιστοσελίδες όπως το Hampster Dance.

Αλλά εκείνη ήταν μια διαφορετική εποχή. Μια εποχή όπου η σύνδεση του ίντερνετ ήταν αργή και η δημιουργία κινούμενων GIF εικόνων ήταν σχεδόν ακατόρθωτη. Σήμερα, οι κινούμενες GIF εικόνες υπάρχουν σε κάθε blog, ιστοσελίδα, forum ή κοινωνικό δίκτυο, οι χρήστες τις λατρεύουν και καθένας μπορεί να δημιουργήσει δικές του εύκολα και γρήγορα.

Αυτές τις μέρες ο καθένας μπορεί να φτιάξει τις δικές του κινούμενες GIF εικόνες. Δεν έχει σημασία αν θα είναι από δικές του φωτογραφίες και βίντεο, από ταινίες, σειρές ή από κάποιο βίντεο του YouTube, αν έχει έναν υπολογιστή ή ένα smartphone, η δουλειά μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Δυστυχώς, κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter δεν υποστηρίζουν αρχεία GIF, φοβούμενοι πως το μέγεθος τους θα καθυστερεί το φόρτωμα των σελίδων τους. Αλλά σε ιστοσελίδες όπως το Tumblr, μπορείς να αναζητείς ή να ανεβάζεις τις δικές σου κινούμενες GIF εικόνες και στη συνέχεια να τις δημοσιεύεις στους χρήστες που σε ακολουθούν ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Είτε είσαι blogger που θέλεις να δημιουργείς κινούμενες GIF εικόνες για το blog σου, είτε ένας απλός χρήστης που θέλει να δημοσιεύει τις αστείες γκριμάτσες της γάτας / σκύλου του, τα παρακάτω εργαλεία θα σου φανούν ιδιαίτερα πρακτικά.

Πως να φτιάξεις και να επεξεργαστείς τις δικές σου κινούμενες GIF εικόνες - ΟδηγόςΔημιούργησε κινούμενες GIF εικόνες από ιστοσελίδες

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσεις κινούμενες GIF εικόνες. Ο πρώτος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας πολλές ακίνητες εικόνες. Ο δεύτερος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας διάφορα κλιπ από βίντεο που είναι σε απευθείας σύνδεση με ιστοσελίδες όπως το YouTube. Ο τρίτος τρόπος είναι να δημιουργήσεις μια δική σου από την αρχή, κάτι το οποίο απαιτεί εξειδικευμένα προγράμματα όπως το Adobe Photoshop (για το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω).

MakeAGIF

Το MakeAGIF είναι αμφισβήτησα το καλύτερο online εργαλείο για να δημιουργείς κινούμενες GIF εικόνες. Με το συγκεκριμένο εργαλείο μπορείς να δημιουργείς GIF εικόνες από ακίνητες φωτογραφίες, από βίντεο του YouTube, από δικά σου βίντεο, από τη κάμερα του υπολογιστή σου ή ακόμα και να ανεβάζεις GIF εικόνες και να τις επεξεργάζεσαι.

Για να κάνει την διαδικασία ακόμα πιο εύκολη, το MakeAGIF παρέχει και ένα πρόσθετο για το Google Chrome το οποίο σου επιτρέπει να μετατρέπεις κομμάτια από βίντεο του YouTube σε GIF εικόνες με το πάτημα ενός κουμπιού.

imgflip

Με το imgflip μπορείς να ανεβάζεις δικά σου βίντεο, κλιπ από το YouTube ή να προσθέτεις δικές σου εικόνες και στη συνέχεια να τις ενώνεις. Μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα των GIF εικόνων σου, τις διαστάσεις καθώς επίσης και την ποιότητα. Όταν ολοκληρώνεις την επεξεργασία μιας GIF εικόνας, θα χρειαστεί να την κατεβάσεις απευθείας στον υπολογιστή σου μιας και η υπηρεσία δεν παρέχει αποθηκευτικό χώρο όπως το MakeAGIF.

GIFMaker.me

Το GIFMaker.me φημίζεται αρκετά και προτείνεται από χιλιάδες χρήστες αφού δεν απαιτεί να κάνεις εγγραφή για να δημιουργήσεις μια κινούμενη GIF εικόνα. Το μειονέκτημα του είναι πως το μόνο είδος δημιουργίας που υποστηρίζει είναι με την μεταμόρφωση πολλαπλών φωτογραφιών. Μπορείς επίσης να ανεβάσεις ένα βίντεο από το YouTube, αλλά ο ήχος θα παίζει μόνο όσο θα βρίσκεσαι μέσα στην ίδια ιστοσελίδα.

Υπάρχει ένα έξτρα, ωστόσο, με το GIFMaker.me που το κάνει να ξεχωρίζει: οι χρήστες έχουν την ικανότητα να ανεβάζουν μια έτοιμη GIF εικόνα και να την κάνουν να παίζει με ανάποδο ρυθμό. Το ανέβασμα των GIF εικόνων αργεί πάρα πολύ για να ολοκληρωθεί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες, αλλά μικρό το κακό.

Gickr

Με το Gickr έχεις την ικανότητα να μετατρέψεις ένα βίντεο του YouTube σε κινούμενη GIF εικόνα, αλλά με περιορισμένο μέγεθος στα 200 pixels πλάτος και χωρίς την ικανότητα να επιλέγεις πιο σημείο από το βίντεο θέλεις να πάρεις. Το κάνει αυτόματα με αποτέλεσμα να δημιουργεί κινούμενες GIF εικόνες από βίντεο του YouTube οι οποίες δεν ξέρεις στο τέλος τη μορφή θα έχουν. Μπορείς, ωστόσο, να πάρεις εικόνες από το Flickr ή το Picasa και να τις μετατρέψεις σε GIF μορφή.

Picasion.com

Με το Picasion μπορείς να αλλάζεις το μέγεθος των GIF εικόνων σου, να βάζεις διάφορα φίλτρα εφέ, να δημιουργείς εικόνες από στιγμιότυπα που ανεβάζεις ή να εισάγεις φωτογραφίες από το Flickr και το Picasa. Μπορείς να αποθηκεύσεις τις φωτογραφίες σου και να τις δημοσιεύεις σε όποια ιστοσελίδα τις υποστηρίζει.

Δημιούργησε κινούμενες GIF εικόνες με τη χρήση προγραμμάτων

Αν θέλεις να δημιουργείς επαγγελματικές GIF εικόνες και όχι απλές από δωρεάν ιστοσελίδες και εφαρμογές, τότε τα παρακάτω προγράμματα είναι αυτά που χρειάζεσαι. Ξεκινώντας από το Photoshop, το οποίο είναι αμφισβήτησα το καλύτερο εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών και δημιουργίας GIF εικόνων.

make-animated-gif_step-4b

Photoshop CC

$9.99 δολάρια το μήνα – Windows | Mac

Αν είσαι πραγματικός καλλιτέχνης, τότε έχεις σίγουρα το Photoshop στον υπολογιστή σου. Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο εργαλείο της Adobe, από την έκδοση CS3 και νεότερη, μπορείς να δημιουργήσεις εκπληκτικές κινούμενες GIF εικόνες με τόσο απλή και εύκολη διαδικασία, που και ένα μικρό παιδί μπορεί να εκτελέσει.

Με το Photoshop μπορείς να ανεβάζεις βίντεο σε μορφές MPEG, MP4, AVI και MOV και να τις μετατρέψεις σε GIF. Όταν ανεβάζεις ένα βίντεο, επέλεξε την επιλογή Video Frames από τα Layers για να επιλέξεις πιο κλιπ από τα βίντεο θέλεις να μετατρέψεις σε GIF εικόνα. Όσο πιο μικρό το κλιπ του βίντεο, τόσο πιο μικρό θα βγει και το μέγεθος του τελικού αρχείου σου. Με το Photoshop μπορείς επίσης να κατεβάζεις τα αρχεία σου σε ότι ανάλυση επιθυμείς, να επεξεργάζεσαι τα χρώματα, τα σχέδια και ακόμα να προσθέτεις και κείμενα στις GIF εικόνες σου.

Το Photoshop είναι αμφισβήτησα το καλύτερο εργαλείο για την επεξεργασία φωτογραφιών και τη δημιουργία κινούμενων GIF εικόνων.

GIMP

Δωρεάν – Windows | Mac | Linux

Δεν θέλεις να πληρώσεις για το Photoshop; Με το GIMP (το GNU εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών) μπορείς να επεξεργάζεσαι και να δημιουργείς από απλές φωτογραφίες, μέχρι και μεγάλου μεγέθους κινούμενες GIF εικόνες. Το GIMP είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα εναλλακτικά προγράμματα για τους χρήστες που δεν θέλουν να πληρώσουν για το Photoshop, και παρέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας χρήστης για να δημιουργήσει εντυπωσιακές GIF εικόνες.

Giffing Tool

Πλήρωσε όσα θέλεις – Windows

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για το συγκεκριμένο εκπληκτικό εργαλείο δημιουργίας GIF εικόνων. Απλά το κάνεις εγκατάσταση και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να τραβάς βίντεο από την κάμερα σου και να φτιάχνεις τις δικές σου κινούμενες εικόνες. Αν πληρώσεις, ωστόσο, θα ξεφορτωθείς το μικρό εικονίδιο του προγράμματος που εμφανίζεται κάτω από κάθε GIF εικόνα. Αν και στην αρχή πολύ πιθανόν να σου φανεί λίγο δύσκολο στη χρήση, μόλις μάθεις τα βασικά, θα μπορείς να δημιουργείς εντυπωσιακές GIF εικόνες.

Δημιούργησε κινούμενες GIF εικόνες από το smartphone ή το tablet σου

Gif-Me-Camera-Pro

Μπορεί εφαρμογές όπως το Instagram και το Vine να μην υποστηρίζουν τα αρχεία GIF, αλλά ιστοσελίδες όπως το Tumblr θα χαρούν να σε δουν να ανεβάζεις τις δικές σου GIF εικόνες. Η δημιουργία GIF εικόνων μπορεί να γίνει πολύ εύκολη και απλή με τη χρήση των παρακάτω εφαρμογών.

Gif Me! Camera

Δωρεάν και επί πληρωμής – Android | iOS | Windows Phone

Το Gif Me! Camera σου επιτρέπει να τραβάς 15-δευτερολέπτων βίντεο από την κάμερα του smartphone σου, και στη συνέχεια τα μετατρέπει αυτόματα σε GIF εικόνες. Σου παρέχει την επιλογή να επεξεργαστείς τις GIF εικόνες σου προσθέτοντας φίλτρα εφέ, αλλάζοντας την ταχύτητα και τα χρώματα.

Για να ξεφορτωθείς το λογότυπο της εφαρμογής από τις GIF εικόνες σου, θα χρειαστεί να αγοράσεις την επί πληρωμής έκδοση της εφαρμογής, Gif Me! Camera Pro.

Cinemagram

Δωρεάν – iOS | Android

Με το Cinemagram όχι μόνο μπορείς να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι GIF εικόνες, αλλά έχεις την ικανότητα να τις μοιράζεσαι και με άλλους χρήστες της εφαρμογής. Μπορείς να το φανταστείς ως το Vine των GIF εικόνων. Κάθε GIF εικόνα μπορείς να την μοιραστείς και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram, το Tumblr, το Pinterest, το Twitter και το Facebook.

Moquu

Δωρεάν – iOS | Windows Phone

Με το Moquu μπορείς να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι GIF εικόνες εύκολα και γρήγορα. Η εφαρμογή έχει στοχεύσει αποκλειστικά στα Windows Phone και παρέχει μια διαφορετική έκδοση για τις iPad συσκευές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφαρμογής, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και για τις Android συσκευές.

Εσύ πως φτιάχνεις τις δικές σου GIF εικόνες; Πες μας τις απόψεις σου αφήνοντας το σχόλιο σου παρακάτω.

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: