Τεχνολογία
4,968 προβολες

Πως να ελέγξεις αν αγοράζεις κλεμμένο κινητό

Πως να ελέγξεις αν αγοράζεις κλεμμένο κινητό

Αν ετοιμάζεσαι να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο κινητό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι το εξής: Αν είναι κλεμμένο κινητό ή αγορασμένο από τον ίδιο άνθρωπο. Ευτυχώς, πλέον υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το ελέγξεις.

Μια εταιρεία με βάση τις ΗΠΑ μπορεί να σου πει αν το κινητό που κρατάς στα χέρια σου είναι κλεμμένο ή όχι. Για την ακρίβεια, η εταιρεία δημιούργησε το Stolen Phone Checker, μια ιστοσελίδα η οποία σε ενημερώνει πότε ένα κινητό είναι κλεμμένο.

Η ιστοσελίδα μπορεί να ελέγξει τρία διαφορετικά πράγματα σε μια συσκευή: Αν έχει δηλωθεί κλεμμένη βάση των IMEI, MEID και ESN της συσκευής – τους μοναδικούς κώδικες που έχει κάθε κινητό δηλαδή. Αυτοί οι κωδικές πολλές φορές βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής (κάτω από τη μπαταρία), αλλά σε κάποιες συσκευές μπορείς να τους βρεις στις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.

Διάβασε επίσης: Δεν ανοίγει το κινητό μου (ή το tablet), τι να κάνω;

Το να ελέγχεις αν μια συσκευή είναι κλεμμένη ή όχι είναι πολύ σημαντικό για αρκετούς λόγους. Το τελευταίο που θέλεις άλλωστε είναι να βρεις τον μπελά σου (δεν είναι δύσκολο να εντοπίσεις άλλωστε μια κλεμμένη συσκευή μέσω εφαρμογών που χρησιμοποιούν GPS).

Φυσικά, το Stolen Phone Checker δεν είναι κάτι καινοτομικό και καινούργιο, αφού στο παρελθόν ιστοσελίδες όπως το Swappa είχαν ξανά προσπαθήσει να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά απέτυχαν. Οπότε, την επόμενη φορά που θα αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο κινητό από το eBay, το Craigslist ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα ή άτομο, φρόντισε να εγκαταστήσεις πρώτα την εφαρμογή.

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: