MobileΔιάφορα
2,919 προβολες

Πώς να πετύχεις στο Tiktok – Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Πώς να πετύχεις στο Tiktok; Ένα ερώτημα που ακούμε όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Το Tiktok είναι για πολλούς η πιο αγαπημένη πλατφόρμα-μέρο κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το Tiktok αποτελεί ουσιαστικά μία πλατφόρμα μέσω της οποίας πολλοί αποκτούν φήμη και βγάζουν χρήματα. Μάλιστα, είναι γνωστό πως δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην επεξεργασία βίντεο για να ανέβει στο Tiktok. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η ποιότητα στα βίντεο δεν παίζει κανέναν ρόλο.

Σεφ, γιατροί, δημοσιογράφοι, διαφημιστές, τραγουδιστές και γενικότερα πολλοί “content creators” βρήκαν όλοι το κοινό τους και δημιούργησαν το δικό τους brand μέσω του TikTok.

Από την ίδρυσή του το 2005, το Youtube, έχει έρθει αντιμέτωπο με πολλούς ανταγωνιστές, οι οποίοι είτε επέτυχαν, όπως το twitch, είτε απέτυχαν, όπως το dailymotion. Το Tiktok από την άλλη έφερε “κάτι διαφορετικό”. Η κατακόρυφη λειτουργία, δηλαδή η κάθετη μορφή για τα μικρής διάρκειας βίντεο που προσφέρει στους χρήστες του το έχουν κάνει να ξεχωρίζει.

Διαφορετικές προσεγγίσεις

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από χρήστες του Tiktok που είχαν απλά στόχο να προσφέρουν μέσω της πλατφόρμας συμβουλές για κάποιον τομέα. Μάλιστα, είναι σημαντικό πως οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν τα πάντα μέσω της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές και εργαλεία π.χ. για την επεξεργασία των βίντεο.

Αντίθετα, υπάρχουν και πολλοί που ξοδεύουν χρήματα σε εξοπλισμό και software προκειμένου να προσδώσουν καλύτερη ποιότητα στα βίντεο που ανεβάζουν στο Tiktok, παρά το ότι είναι μικρής διάρκειας. Ειδικότερα, αυτοί που βλέπουν το Tiktok ως την κύρια πηγή εισοδήματός τους αφιερώνουν 3 και 4 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας εργαλεία και εφαρμογές για βίντεο διάρκειας 20 και 30 δευτερολέπτων.

Κατά παρόμοιο τρόπο υπάρχει και μία αντίθεση στη συχνότητα του να ανεβάζεις βίντεο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το το κλειδί για να ανέβεις στο Tiktok είναι να ανεβάζεις σχεδόν συνέχεια βίντεο ανεξαρτήτως διάρκειας. Αντίθετα, υπάρχουν και πολλοί που δίνουν μεγαλύτερη βάση στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Σύμφωνα με αυτούς η συχνότητα δεν μπορεί από μόνη της να σε ανεβάσει.

Κάνε βίντεο για κάτι που σου αρέσει

Η αλήθεια είναι το το κοινό στο Tiktok είναι τεράστιο κι επομένως είναι πολλά τα θέματα για τα οποία θα μπορείς να κάνεις βίντεο. Το ζήτημα είναι τα βίντεο και τα θέματα που αφορούν στα βίντεο αυτά τα ελκύουν όχι μόνο το ενδιαφέρον άλλων χρηστών αλλά και το δικό σου. Οι συνταγές, το fitness, η μουσική, τα αθλητικά και οι απόψεις και οι γνώσεις περί τεχνολογίας που μπορείς να μοιραστείς είναι μόνο κάποια από τα θέματα που βρίσκουν πάντοτε “οπαδούς” στο Tiktok. Το ζήτημα είναι να κάνεις βίντεο για θέματα που προκαλούν πρώτα πρώτα σε εσένα έναν ενθουσιασμό. Στο κάτω κάτω το Tiktok είναι ένας χώρος διασκέδασης. Κάνε αυτό που σου αρέσει και αργά ή γρήγορα θα μπορέσεις να πετύχεις στο Tiktok.

Tiktok και εισόδημα

Γενικότερα, είναι πολλές οι εταιρείες που θα σε χρηματοδοτήσουν για να διαφημίσεις τα προϊόντα τους. Εάν το θέμα των βίντεό σου είναι συναφές με τον τομέα δραστηριότητας μίας εταιρείας (π.χ. αν κάνεις βίντεο για την τεχνολογία μπορεί να σε προσεγγίσει μία αντίστοιχη εταιρεία για να προβάλλεις τα προϊόντα της) κι έχεις μεγάλο κοινό συγκεντρώνοντας πολλές προβολές, τότε μπορείς να έχεις ένα καλό εισόδημα.

Πέραν των διαφημίσεων και των εσόδων από χορηγούμενα βίντεο, σε κάποιες χώρες υποστηρίζεται το TikTok Creator Fund. Ουσιαστικά, σε ορισμένες περιοχές το Tiktok πληρώνει ένα άγνωστο ποσό στους χρήστες. Αυτοί οι χρήστες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10.000 ακολούθους και να συγκεντρώνουν 100.000 προβολές σε μία περίοδο 30 ημερών.

Διάβασε επίσης: Πόσα πληρώνει το Youtube για κάθε προβολή;

Το να πετύχεις στο Tiktok έχει και τα αρνητικά του

Πολλές πάλι είναι οι μαρτυρίες από content creators που έχουν επιτύχει στην πλατφόρμα κι έχουν μεγάλα κέρδη . Όμως, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο “εθισμός”. Συγκεκριμένα, πολλοί tiktokers δεν μπορούν με τίποτα να ξεκολλήσουν το μυαλό τους σκεπτόμενοι όλοι την ώρα τι θα μπορούσαν να κάνουν, έτσι ώστε να συνεχίσουν αυτό το εγχείρημά τους.

Ένα άλλο αρνητικό του Tiktok είναι τα hate comments. Γενικότερα, όλοι έχουμε παρατηρήσει πως πολλοί “βγάζουν χολή” στο Tiktok. Αυτό συνήθως δεν έχει να κάνει με το θέμα των βίντεό σου ούτε με το γενικότερο content σου. Αυτό σημαίνει πως αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με την πλατφόρμα, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι πάντοτε θα υπάρχουν και επικριτικά σχόλια ανεξαρτήτως του τι ανεβάζεις.

Να δοκιμάσω εν τέλει να γίνω Tiktoker;

Το Tiktok είναι εμφανώς ο βασιλιάς των social media σε ό,τι αφορά την προβολή βίντεο. Άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους αφιερώνουν χρόνο σκρολάροντας στο Tiktok. Το Tiktok, όπως είδαμε παραπάνω, μπορεί να σου προσφέρει αρκετά χρήματα αν καταφέρεις να ανέβεις. Πέρα από αυτό όμως σου δίνεται η δυνατότητα να επηρεάσεις αρκετό κόσμο διαμορφώνοντας ως έναν βαθμό απόψεις και συνειδήσεις. Δοκίμασέ το, γιατί δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί.

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: