Games
3,918 προβολες

Playstation 5 – Ημερομηνία κυκλοφορίας, Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Τιμή

Όλη την καλοπροαίρετη διάθεση είχε εδώ και μήνες η Google, η οποία θέλησε να κάνει τεράστια βήματα, επενδύοντας στο μέλλον των παιχνιδιών, ανακοινώνοντας την νέα υπηρεσία Streaming Cloud, Stadia.  Ωστόσο το ίδιο ενδιαφέρον εκδήλωσε και η Microsoft για το Xbox στην έκθεση της E3 τον Ιουνίου. Παράλληλα η Sony αποφάσισε να δώσει κάποια πρώτα στοιχεία για την επόμενη παιχνιδομηχανή της και έτσι προέκυψε η συζήτηση για την άφιξη του Playstation 5.

Σε αποκλειστικό δημοσίευμα που φιλοξένησε στις σελίδες του το περιοδικό Wired αναφέρεται το εξής:

 «Σαν αναγνώστες εντοπίσαμε μερικές πρώιμες λεπτομέρειες του PlayStation 5 ή τουλάχιστον μας επιτράπηκε να ρίξουμε μια ματιά στην επόμενη έκδοση του PlayStation.»

Επίσης, δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά νέες τεχνολογίες για την μονάδα επεξεργασίας της επερχόμενες συσκευής και κάποια στοιχεία με μια αόριστη ημερομηνία κυκλοφορίας.

«”Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας ” είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς εκεί έξω. Ιδίως τους fans της εταιρείας που έχουν ένα ιδιαίτερο “κόλλημα” με αυτή την κονσόλα από την δεκαετία του ’90.»

Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Αρκετοί χρήστες αναρωτιούνται αν θα δουν γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης καθώς και αν πράγματι υπάρχουν ορατές διαφορές στα γραφικά (κάτι ακούστηκε για ανάλυση έως 8K). Επιπλέον, ελπίζουμε όντως να δούμε συμβατότητα με παλαιότερους τίτλους παιχνιδιών.

Είναι άραγε πράγματι όλα αυτά εφικτά;

Αξίζει να ξοδέψεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου και να διαβάσεις εδώ όλες τις λεπτομέρειες για την πολυπόθητη κονσόλα των Ιαπώνων.

Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας – Πότε θα το δούμε;

Μάθε και εσύ ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα «Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας;»

Μέχρι στιγμής, όλα τα διαθέσιμα Tools για τους προγραμματιστές και τα στούντιο παιχνιδιών περιορίζονται σε ένα Dev-Kit με μη ολοκληρωμένη μορφή που ουσιαστικά θα προσφέρει κάποια βασικά εφόδια στην κοινότητα προγραμματιστών ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη γενιά παιχνιδιών. Χάρη στην επίσημη δήλωση της Sony Γνωρίζουμε τώρα ότι το νέο PS5 θα γεμίσει τα ράφια πολλών καταστημάτων σε αρκετά μέρη του πλανήτη το 2020. Δόθηκε η πολυπόθητη απάντηση περί κυκλοφορίας του προϊόντος. Οπότε στο θέμα μας «Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας» πλέον γνωρίζουμε ότι έχουμε λίγους μήνες μπροστά μας μέχρι να μας εκπλήξει και από κοντά αυτή η παιχνιδομηχανή.

Η τιμή του PlayStation 5 – Πόσο κοστίζει;

Το οικονομικό ζήτημα είναι πάντοτε ένα δύσκολο κομμάτι για κάθε χρήστη. Το κόστος του νέου PS5, τουλάχιστον για την ώρα, παραμένει άγνωστο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Cerny παρέμεινε κάπως αμίλητος όσον αφορά το θέμα της τιμής. Από την άλλη, θα έπρεπε να φανταστούμε ότι για να μπορέσει να προσφέρει ο κατασκευαστής όλα αυτά τα καλούδια σε μια συσκευή, οφείλεις και εσύ σαν τελικός καταναλωτής να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη όσο και να σε ενοχλεί αυτό.

Η ισορροπία που θέλει να διατηρήσει η Sony βασίζεται στην ιδέα πως πρέπει να τα διαθέσει πολλές παροχές στους χρήστες της, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά της και μάλιστα σε μια αγορά όπου πλέον υπάρχουν και εναλλακτικές streaming υπηρεσίες όπως το Stadia της Google και το Project Scarlett της Microsoft.

Μεγάλο μέρος από την όλη γενική κουβέντα που γίνεται γύρω από το PlayStation 5 αφορά και την νέα μονάδα SSD που βοηθά την κονσόλα να τραβήξει τα δεδομένα από τα αρχεία παιχνιδιών και να τα παρουσιάσει όλα αυτά στην οθόνη με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία μειώνει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης.

Ωστόσο, δεδομένης της αναφερόμενης ισχύος της κονσόλας επόμενης γενιάς, αυτές οι μονάδες SSD και οι εσωτερικές λειτουργίες της ίδιας της κονσόλας είναι ισοδύναμες ή ακόμα και καλύτερες από τις πιο ακριβές προτάσεις PC.

PlayStation 5 – Πόσο ισχυρό είναι;

Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας
credit to @ en.letsgodigital.org

Δεν πρέπει να περιμένεις μια απλή αναβάθμιση του PS4, καθώς αυτή η νέα κονσόλα θα είναι μια σημαντική μεταβολή όχι μόνο στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα παιχνίδια αλλά πως ο ίδιος χρήστης βιώνει την εμπειρία μέσα σε αυτά. Φαίνεται ότι η Sony δεσμεύεται να παρέχει “μια βελτιωμένη εμπειρία” συγκριτικά με τα όσα ξέραμε.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, υπάρχει μια μεγάλη αναβάθμιση τόσο στην CPU όσο και στην GPU του επόμενου PlayStation, που σημαίνει μεγαλύτερες ταχύτητες, καλύτερα γραφικά και μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Η CPU προέρχεται από την σειρά AMD Ryzen 3ης γενιάς, η οποία διαθέτει επεξεργαστή 8 πυρήνων βασισμένοι στη νέα μικρο-αρχιτεκτονική Zen 2 7nm. Αυτή η τεχνική ορολογία μεταφράζεται σχεδόν σε εξωφρενικά ισχυρή CPU, η οποία συνδυάζεται με μια προσαρμοσμένη GPU Radeon Navi με την εκπληκτική ακουστική ανίχνευση ακτίνων.

Διάβασε επίσης: Τώρα μπορείς να παίζεις το original Diablo στον browser σου!

Η ανίχνευση Ray είναι ένα νέο κομμάτι τεχνολογίας που προστίθεται στο παιχνίδι για να σου μεταφέρει μια πιο ρεαλιστική απόδοση του τρόπου με τον οποίο το φως αλληλεπιδρά με έναν 3D κόσμο. Αυτό σημαίνει καλύτερη αντανάκλαση, φωτισμό και ατμόσφαιρα, κάνοντας τα όλα να φαίνονται μαγικά!

Η Sony επίσης με το chip της AMD θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ήχου στα παιχνίδια, επιτυγχάνοντας πιο ρεαλιστικές αλληλεπιδράσεις στο παιχνίδι για τις πηγές ήχου.

Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο ο ήχος αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον στο παιχνίδι. Έτσι, τα βήματα κάτω από έναν διάδρομο ή οι εκρήξεις που λαμβάνουν χώρα στο παιχνίδι καθίστανται πιο ρεαλιστικές.

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η ταχύτερη φόρτωση του παιχνιδιού (loading screen). Το πιο σημαντικό είναι η έννοια των βελτιωμένων οθονών φόρτωσης.  Σίγουρα έχετε δει τα βίντεο που τρέχουν σε απευθείας σύνδεση, δείχνοντας τον Spider-Man της Marvel στο PS4 pinging Spidey πέρα ​​από τον χάρτη σε μόλις 0,8 δευτερόλεπτα σε αντίθεση με τα 15 δευτερόλεπτα για το τρέχον PS4.

Αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, τότε μιλάμε πραγματικά για την κονσόλα επόμενης γενιάς. Ωστόσο φανταστείτε να γίνεται αυτό με ανάλυση 8K!

Πως ο δίσκος SSD θα αλληλεπιδράσει με την κονσόλα

Θα έχετε μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών που μπορείτε να εγκαταστήσετε

Μην μπείτε στον κόπο να εγκαταστήσετε το προφίλ ενός παίκτη και να εξοικονομήσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο για άλλα πράγματα. Θα υπάρχει περισσότερη ελευθερία να παίζετε παιχνίδια πλουσιότερα, πληρέστερα και με μεγλαύτερη λεπτομερια.

Controller PlayStation 5 – Πώς λειτουργεί η νέα ρύθμιση;

Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Sony μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα αλληλεπιδράσει ο νέος μοχλός με τα παιχνίδια και την κονσόλα.

Λοιπόν, έχουμε ένα νέο σύστημα απτικής ανάδρασης που αντικαθιστά τους κραδασμούς του χειριστηρίου. Η απτική κίνηση του μοχλού θα σου δώσει καλύτερη αίσθηση σχετικά με το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για μια χειροβομβίδα που πέφτει κοντά, είτε για θορύβους κατά την διάρκεια μιας μάχης.

Υποτίθεται ότι αυτές οι αισθήσεις θα είναι πιο έντονες ακόμη και το περπάτημα μέσα στο γρασίδι ή στην λάσπη.  Αν και δεν έχουμε ιδέα πώς ένας μοχλός μπορεί να μεταδώσει την αίσθηση του γρασιδιού που κινείται γύρω από τα πόδια μας.

Επιπλέον, υπάρχει νέα ενημέρωση που αφορά τους παράγοντες ενεργοποίησης και η Sony ακολούθησε το προβάδισμα της Microsoft με την προσαρμοστική τεχνολογία ενεργοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι οι ενεργοποιητές έχουν καλύτερη αντίσταση και ανατροφοδότηση την ώρα που παίζεις.

Είτε οδηγάς ένα αυτοκίνητο ή τραβάς ένα βέλος από τη φαρέτρα σου, θα νιώθεις την κάθε κίνηση στα χέρια σου.

Ποια παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν στο PS5;

Playstation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Από εικασίες πολλών σε συνδυασμό με αυτά που ακούστηκαν τον περασμένο Ιούνιο στην έκθεση Ε3, όλοι αναμένουν παιχνίδια όπως Death Stranding και Call of Duty: Modern Warfare, που μπορεί να κυκλοφορήσει μετά το PS4.

Ποια παιχνίδια θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στην νέα κονσόλα;  

CyberPunk 2077 – Πολύ πιθανό η δημιουργία νέας έκδοσης

Ghost of Tsushima Ένα παιχνίδι που μας έκοψε την ανάσα στην έκθεση E3 2018.

Marvels AvengersΘα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το Square Enix prokect στην έκθεση E3.

Elder Scrolls VI Λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα που το παιχνίδι αυτό έχει παραμείνει απλά μια φήμη, θα μπορούσαμε να το δούμε και στο PS6 …

God of War 2? – Τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά σίγουρα θα ήταν ηλίθιο να μην δούμε νέα έκδοση ενός παιχνιδιού που έκανε θραύση το 2018.

The Last of Us: Part II Αυτό είναι ένα άλλο παιχνίδι που θα μπορούσε να βγει και στο PS4 και PS5 και ίσως να το δούμε να φτάνει στις κονσόλες εγκαίρως για τα Χριστούγεννα του 2019. Αλλά αν δεν πάρει μια επανέκδοση του PS5 τότε πραγματικά θα απογοητευτούν πολλοί

GTA 6 – Σιγά-σιγά, οι διαρροές και οι φήμες για το επόμενο παιχνίδι Grand Theft Auto αρχίζουν να αναδύονται και οι πρώτες αναφορές ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι η Rockstar θα συνεργαστεί με την Sony για την δημιουργία του GTA 6 ως αποκλειστικό περιεχόμενο του PS5, προτού κυκλοφορήσει και σε άλλες κονσόλες.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: