Νέα
1,066 προβολες

Πέφτει το Netflix και κλείνει το CNN+ : Ποιό είναι το μέλλον για τις streaming πλατφόρμες;

πέφτει το Netflix

Όλοι γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχουν οι streaming πλατφόρμες αναφορικά με την παρακολούθηση ταινιών και σειρών στον σύγχρονο κόσμο. Το Netflix, η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη πλατφόρμα μας έχει κάνει να εθιστούμε τρόπον τινά σε όλο αυτόν κόσμο. Τις τελευταίες μέρες όμως, βλέπουμε μία πτώση σε κάποιες sttreaming πλατφόρμες. Πέφτει το Netflix και κλείνει το CNN+. Ίσως φταίει ο ανταγωνισμός, ίσως φταίει ότι ο κόσμος άρχισε να βαριέται. Κανείς δεν ξέρει.

Πέφτει το Netflix

Η μεγαλύτερη streaming υπηρεσία στον κόσμο δήλωσε αργά την Τρίτη ότι η μακροχρόνια αύξηση των συνδρομητών της, η οποία είχε τροφοδοτήσει την τιμή της μετοχής της, έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία αναμένει να χάσει 2 εκατομμύρια συνδρομητές το τρέχον τρίμηνο, έχοντας χάσει περίπου 200.000 τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα το Netflix να χάσει σχεδόν το 40 τοις εκατό της αγοραίας του αξίας, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αλήθεια είναι ότι πλέον υπάρχει τεράστιος κορεσμός στον κλάδο των streaming υπηρεσιών. Disney Plus, Amazon Prime και HBO είναι μόνο μερικές από τις streaming πλατφόρμες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Παρά τον κορεσμό κανείς δεν περίμενε τέτοια πτώση στους συνδρομητές του Netflix. Τι μπορεί όμως να κάνει για να ανακάμψει; Υπάρχουν ορισμένες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η streaming υπηρεσία θα περιορίσει τη “μοιρασιά” των λογαριασμών σε τόσες οθόνες. Πέραν αυτού, πολλοί λένε ότι το Netflix θα ενσωματώσει διαφημίσεις στην πλατφόρμα του. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια!

Κλείνει το CNN+

Όπως είναι λογικό, ο κορεσμός σε αυτήν την αγορά δεν επηρεάζει μόνο το Netflix. Όλο και περισσότερες πλατφόρμες streaming υπηρεσιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Σε αυτές ανήκει και το CNN+..

Ειδικότερα, ο νέος ιδιοκτήτης του CNN ανακοίνωσε πως θα κλείσει την υπηρεσία streaming CNN+ ούτε έναν μήνα μετά την κυκλοφορία της. Το CNN+ αποτελεί την streaming πλατφόρμα του μεγάλου καναλιού που δημιουργήθηκε στα τέλη Μαρτίου του 2022. Είναι λοιπόν πολύ περίεργο μέσα σε έναν μήνα να κλείνει η streaming υπηρεσία.

Η εταιρεία ξόδεψε έως και 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της υπηρεσίας, αλλά ξεκίνησε με αργό ρυθμό, προσελκύοντας μόλις 10.000 θεατές την ημέρα, σύμφωνα με αναφορές.

Ο JB Perrette, ο διευθυντής της streaming υπηρεσίας του CNN δήλωσε ότι η εταιρεία αναζητεί ένα «πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για να οδηγήσει τις μελλοντικές επενδύσεις τόσο στον τομέα των ειδήσεων όσο και στον τομέα του streaming.

Γενικά, είναι πολύ περίεργα τα πράγματα. Ίσως ο κόσμος να έχει μπουχτίσει με όλες αυτές τις streaming πλατφόρμες. Ίσως πάλι να περιμένει το κάτι παραπάνω που δεν μπορούν να του προσφέρουν. Όπως και να’ χει, το Netflix πέφτει και το CNN+ κλείνει. Θα δούμε άραγε και άλλες πλατφόρμες να κάνουν πίσω βήματα;

Διάβασε επίσης: Είσαι εθισμένος στα social media; Μάθε πώς να ξεκολλήσεις

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: