ReviewsWeb
3,886 προβολες

Outlook ή Gmail; Ποιά υπηρεσία email είναι εν τέλει καλύτερη;

Outlook ή Gmail; Ποιά email υπηρεσία είναι εν τέλει καλύτερη;

Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν αλλάξει απίστευτα τον τρόπο που επικοινωνούμε. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και δεν ξέρουμε ποια να διαλέξουμε. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν ή το Outlook ή το Gmail. Ποιά όμως από τις δύο υπηρεσίες είναι καλύτερη; Σε αυτό το άρθρο θα δεις μία σύγκριση μεταξύ των δύο email services βάσει ορισμένων δυνατοτήτων και λειτουργιών προκειμένου να μπορέσεις να βγάλεις το “πόρισμά” σου και να κατασταλάξεις.

1. Το μέγεθος του email κατά τη σύνταξη

Ένα κακό στο Outlook είναι ότι το παράθυρο σύνταξης, όπου γράφεις emails, είναι μικρό. Μπορείς να προσαρμόσεις ελαφρώς το μέγεθος, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να συντάξεις τα emails σου, εάν ενσωματώνεις εικόνες ή θέλεις ένα interface χωρίς περισπασμούς.

Αντίθετα, το παράθυρο σύνταξης του Gmail, μπορεί να είναι όσο μεγάλο θέλεις. Είναι μικρό όταν επιλέγεις το Compose, αλλά μπορείς να γράψεις σε πλήρη οθόνη αν θέλεις. Μπορείς επίσης να το κάνεις ως ξεχωριστό παράθυρο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift και επιλέγοντας το Compose.

2. Outlook ή Gmail: Διαφημίσεις

Outlook ή Gmail; Ποιά email υπηρεσία είναι εν τέλει καλύτερη;

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαφημίσεις σε όλες τις δωρεάν υπηρεσίες και εφαρμογές που υπάρχουν στο ίντερνετ είναι πάρα πολύ ενοχλητικές. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν “κερδίζει” το Oulook.

Συγκεκριμένα, το Outlook περιορίζει τις διαφημίσεις στο ελάχιστο και αυτό είναι όντως θετικό. Υπάρχουν βέβαια σχετικές ρυθμίσεις και στις δύο υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά κατά γενική ομολογία οι διαφημίσεις στο Outlook δεν τραβούν την προσοχή όπως οι διαφημίσεις στο Gmail.

Εν ολίγοις το σύστημα στο Outlook αναφορικά με τις διαφημίσεις είναι πιο διακριτικό, με αποτέλεσμα να μην μας κουράζουν κατά τη χρήση της πλατφόρμας.

Διάβασε επίσης: Microsoft και Apple τρέμουν το νέο λειτουργικό της Google

3. Αποκλεισμός, διαγραφή και ταξινόμηση

Οι δυνατότητες σάρωσης και αποκλεισμού για τη διαγραφή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πιο εύχρηστες στο Outlook. Ενώ χρειάζονται αρκετά κλικ για να αποκλείσεις ένα συγκεκριμένο είδος μηνυμάτων από τα Εισερχόμενα του Gmail, χρειάζονται πολύ λίγα κλικ για να σαρώσεις αυτά τα μηνύματα από έναν λογαριασμό στο Outlook.

Όταν ο αποθηκευτικός χώρος στον λογαριασμό email σου είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να δεις ποια email καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο. Και το Gmail και το Outlook το κάνουν αυτό, αλλά το Outlook το κάνει πιο εύκολα.

4. Φάκελοι και ετικέτες

Outlook ή Gmail; Ποιά email υπηρεσία είναι εν τέλει καλύτερη;

Επειδή το Outlook χρησιμοποιεί κατηγορίες αντί για labels, είναι δυνατή η προσθήκη ετικετών στα μηνύματα email με πολλές κατηγορίες και η αποθήκευση αυτών των email σε διαφορετικούς φακέλους, κάτι που είναι ιδανικό για αναζήτηση και ανάκτηση μηνυμάτων.

Αυτό είναι ακόμη ένα θετικό για το Outlook συγκριτικά με το Gmail. Παρέχει εν ολίγοις μια πιο εύχρηστη λύση για την κατηγοριοποίηση των φακέλων και των μηνυμάτων.

5. Προβολή και αποθήκευση φωτογραφιών

Εάν λαμβάνεις email με συνημμένα, τότε θα λατρέψεις το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών που είναι ενσωματωμένο στο Outlook. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται σε μορφή παρουσίασης από την οποία μπορείς να προβάλεις, να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις φωτογραφίες στο OneDrive ή σε άλλο συνημμένο λογαριασμό αποθήκευσης cloud.

Και στο Gmail, μπορείς να κάνεις λήψη και αποθήκευση των περισσότερων συνημμένων στο Google Drive. Ωστόσο, ορισμένα συνημμένα μπορούν να προβληθούν και να κοινοποιηθούν μόνο.

6. Outlook ή Gmail: Αποθηκευτικός χώρος και ασφάλεια

Outlook ή Gmail; Ποιά email υπηρεσία είναι εν τέλει καλύτερη;

Στο τελευταίο τμήμα αυτής της λίστα θα μιλήσουμε για τον αποθηκευτικό χώρο και την ασφάλεια. Και στις δύο αυτές δημοφιλείς υπηρεσίες email παρατηρούμε παρόμοια πράγματα. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι σε αυτό το κομμάτι είναι ισάξιες.

Συγκεκριμένα, και οι δύο υπηρεσίες, Outlook και Gmail προσφέρουν 15 GB αποθηκευτικού χώρου. Να πούμε βέβαια, πως στη Google αυτά τα 15 GB μοιράζονται σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Google Photos και του Google Drive.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι δωρεάν εκδόσεις του Gmail και του Outlook χρησιμοποιούν TLS για την κρυπτογράφηση των email κατά τη μεταφορά. Ωστόσο, αυτή η κρυπτογράφηση λειτουργεί μόνο εάν το άτομο στο οποίο στέλνεις email χρησιμοποιεί μια υπηρεσία email που υποστηρίζει επίσης TLS. Βέβαια, οι περισσότερες μεγάλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούν TLS, επομένως αυτό δεν αποτελεί τεράστιο κίνδυνο.

Outlook ή Gmail εν τέλει;

Βάσει της παραπάνω λίστας η απάντηση είναι προφανής. Το Outlook παρά το ότι αποτελεί τη λιγότερο δημοφιλή από τις δύο υπηρεσίες παρέχει πολύ εύχρηστες δυνατότητες και λειτουργίες.

Όμως, η επιλογή έχει να κάνει πέρα από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες με το τι έχει συνηθίσει ο καθένας. Επομένως, μπορεί να είναι όντως καλύτερο το Outlook, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα άφηναν το Gmail αν το χρησιμοποιούσαν για καιρό. Πόσο μάλλον, όταν οι χρήστες του είναι φανατικοί οπαδοί της υπηρεσίας και της “πλέκουν το εγκώμιο” όπου βρεθούν και όπου σταθούν.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Skiff Mail; Είναι τελικά καλύτερο από το Gmail;

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: