ΔιάφοραΝέα
2,692 προβολες

Οριστικό τέλος για τα McDonald’s στη Ρωσία: Ποιός τα αγοράζει και τι θα γίνει με τους εργαζομένους;

τέλος για τα McDonald's στη Ρωσία Ποιός τα αγοράζει

Τα MacDonald’s είσαι ίσως πιο γνωστή αλυσίδα καταστημάτων fast food σε όλο τον κόσμο. Τόσο το συγκεκριμένο brand όσο και αυτό της Coca Cola έχουν γίνει κατά καιρούς σύμβολα. Ωστόσο, βλέπουμε για πρώτη φορά τα Mac να εγκαταλείπουν μία τεράστια περιοχή. Ήδη από τον Μάρτιο έκλεισαν πάνω από 100 καταστήματα Starbucks στη Ρωσία και πριν μερικές μέρες μάθαμε ότι κλείνουν οριστικά και τα McDonald’s στη Ρωσία. Ποιός όμως θα τα αγοράσει και τι θα γίνει με τους χιλιάδες υπαλλήλους;

Από το 1990 στο 2022: Κλείνουν τα McDonald’s στη Ρωσία

Λίγο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου τα McDonald’s έκαναν ένα τεράστιο άνοιγμα λειτουργώντας το πρώτο τους κατάστημα στη Μόσχα το 1990. Από εκεί και έπειτα τα MacDonald’s άρχισαν να επεκτείνονται στη Ρωσία δημιουργώντας μία τεράστια αγορά.

Ωστόσο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία τα McDonald’s πήραν μία τεράστια απόφαση ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Όμως, η απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα στη Ρωσία από προσωρινή μετετράπη σε οριστική φέρνοντας το τέλος της εποχής τους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παρά τα τεράστια έσοδα από τη ρωσική αγορά, η εταιρεία των McDonald’s ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τα καταστήματά της και θα εγκαταλείψει τη Ρωσία. Υποστήριξε ότι η ανθρωπιστική κρίση που έχει να κάνει με τον πόλεμο και το απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας σημαίνει ότι η συνέχιση της λειτουργίας των εστιατορίων της δε συνάδει με τις αξίες της εταιρείας.

Διάβασε επίσης: Το supermarket Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα: Δες πού ανοίγει καταστήματα

Ποιός θα αγοράσει τα McDonald’s και τι θα γίνει με τους εργαζομένους;

Οριστικό τέλος για τα McDonald's στη Ρωσία Ποιός τα αγοράζει και τι θα γίνει με τους εργαζομένους;

Σύμφωνα με αναφορές τα McDonald’s στη Ρωσία θα τα αγοράσει ο Ρώσος επιχειρηματίας Alexander Govor. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε τεράστια σχέση με το brand στη Ρωσία, αλλά παράλληλα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως η διύλιση πετρελαίου.

Η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Όμως, το σημαντικό είναι ότι το brand θα αλλάξει. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως με το rebranding θα πάψουν να υφίστανται πινακίδες με το όνομα της εταιρείας καθώς και οι μεγάλες χρυσές αψίδες που κοσμούν πολλά καταστήματα της McDonald’s σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους που εργάζονταν μέχρι πρότινος στα McDonald’s στη Ρωσία, ο Govor υπογράμμισε πως θα διατηρήσει τους 62.000 Ρώσους υπαλλήλους της McDonald’s για τουλάχιστον δύο χρόνια με τους ίδιους όρους και θα χρηματοδοτήσει τις υπάρχουσες υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ιδιοκτήτες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Συμφώνησε επίσης να πληρώσει τους μισθούς των εταιρικών υπαλλήλων της McDonald’s μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση.

Η αλήθεια είναι πως βλέπουμε πολλά και από πολλές μεριές χτυπήματα στη ρωσική οικονομία. Αν μη τι άλλο τα McDonald’s είναι τεράστιο brand κι επομένως σίγουρα θα υπάρχουν επιπτώσεις στο ρωσικό κράτος και οικονομικές αλλά και σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις του κόσμου.

Μένει βέβαια να δούμε όταν καταλαγιάσουν τα πράγματα, αν θα επιστρέψουν τα McDonald’s ή αν δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής!

Διάβασε επίσης: 300€ “στο χέρι” για διακοπές στη Σάμο και 150€ για τη Βόρεια Εύβοια: Δες αν τα δικαιούσαι

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: