ΔιάφοραΝέα
1,141 προβολες

Οι συνδρομητές του Netflix ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια, νέο νούμερο ρεκόρ μέσα στο 2020.

Netflix 200 εκατομμύρια

Οι κινηματογράφοι μπορεί να περνάνε κρίση αυτή την εποχή αλλά το Netflix είχε μια φανταστική χρονιά. Η υπηρεσία streaming έχει συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια συνδρομητές, με τους 37 εκατομμύρια απ αυτούς να του έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια του 2020. Συγκριτικά, η βάση συνδρομητών του Netflix αυξήθηκε κατά 28 εκατομμύρια σε σχέση με το 2019.

Αυτή η ταχεία ανάπτυξη σημαίνει ότι το Netflix άυξησε από 111 εκατομμύρια συνδρομητές το 2018 σε πάνω από 200 εκατομμύρια πέρυσι. Τα έσοδα ανά χρήστη αυξήθηκαν επίσης, από 9,88 $ κατά μέσο όρο το 2018 σε 11,2 $ τώρα.

Οι περισσότεροι από τους νέους συνδρομητές (83%) προέρχονταν από χώρες εκτός ΗΠΑ και Καναδά. Περίπου οι μισοί από τους νεοεισερχόμενους προέρχονται από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή συνδρομητών.

Με όλα αυτά, τα ετήσια έσοδα αυξήθηκαν στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 76% στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Netflix αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το περιθώριο κέρδους του για το ολο το 2021 – τώρα αναμένει περιθώριο 20%, 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από πέρυσι.

Τα lockdown λόγω COVID-19 προκάλεσαν μια αύξηση στους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, με 15,8 εκατομμύρια νέους χρήστες. Μπορείτε να δείτε την κορυφή στο παρακάτω γράφημα. Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία προβλέπει μέτρια αύξηση στις συνδρομές κατά 6,0 εκατομμύρια δολάρια.

Η τελευταία σεζόν του The Crown ήταν μεγάλη επιτυχία και οι νέοι θεατές παρακολούθησαν και παλιότερες seasons. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν παρακολουθήσει τη σειρά. Το Queen’s Gambit συγκέντρωσε 62 εκατομμύρια προβολές και είναι υπεύθυνο για την τεράστια αύξηση των πωλήσεων στις σκακιέρες.

Οι ταινίες της τα πήγαν πολύ καλά επισης, το The Midnight Sky παρακολουθήθηκε από 72 εκατομμύρια νοικοκυριά κατά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες από την πρεμιέρα του. Το Holidate παρακολουθήθηκε από 68 εκατομμύρια νοικοκυριά, το The Christmas Chronicles: Part Two με 61 εκατομμύρια και το We Can Be Heroes με 53 εκατομμύρια (τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες).

Τοπικές σειρές προσελκύουν επίσης μεγάλο κοινό, π.χ. Οι Germany’s Barbarians παρακολουθήθηκαν από 37 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ η κορεατική εκπομπή τρόμου Sweet Home με 22 εκατομμύρια. Προφανώς, η γαλλική σειρά Lupine πρόκειται να γίνει το επόμενο μεγάλο hit με την πρόβλεψη ότι 70 εκατομμύρια νοικοκυριά θα το παρακολουθήσουν τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες.

Το Netflix έχει επί του παρόντος πάνω από 500 τίτλους στην παραγωγή και σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια νέα πρωτότυπη ταινία κάθε εβδομάδα του 2021. Ρίξτε μια ματιά στον σύνδεσμο Πηγή για το πλήρες δελτίο τύπου με περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες, περισσότερα για τον τρόπο εκτέλεσης των εκπομπών και των ταινιών και άλλες πληροφορίες.

Tags:

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: