MobileΚινητά News
3,269 προβολες

Οι σωτήριες νέες λειτουργίες στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά (Google Maps & Tiktok)

Οι σωτήριες νέες λειτουργίες στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Όλο και περισσότερες εφαρμογές κάνουν την εμφάνισή τους. Είτε καινοτόμες είτε όχι μας “παρασέρνουν” με σκοπό να αφιερώσουμε τον χρόνο μας σε αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, για να καταφέρουν να παραμείνουν στην κορυφή, πολλές δημοφιλείς εφαρμογές προβαίνουν σε ορισμένες βελτιώσεις. Ο λόγος αφορά στις “σωτήριες” νέες λειτουργίες του Google Maps και του Tiktok.

Διάβασε επίσης: Aπεριόριστα δωρεάν MB ή λεπτά ομιλίας στο What’s up της Cosmote: Τι ισχύει;

Οι νέες λειτουργίες του Google Maps

Οι σωτήριες νέες λειτουργίες στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Οι Χάρτες της Google είναι ίσως μία από τις πιο συνήθεις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Η εφαρμογή με τον καιρό έχει προχωρήσει σε διάφορες βελτιώσεις προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η χρήση του Google Maps εκτός σύνδεσης, καθώς και η ενημέρωση για την τιμή της βενζίνης στα πρατήρια που βρίσκονται στην περιοχή μας.

Ωστόσο, η Google δε μένει μόνο σε αυτές τις αναβαθμίσεις. Συνεχώς προσπαθεί να κάνει την εφαρμογή της πιο εύχρηστη και πιο χρήσιμη. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο φαίνεται να κινείται και τώρα. Η σωτήρια νέα λειτουργία λοιπόν του Google Maps έχει να κάνει με τον καθαρό αέρα.

Ειδικότερα, οι Χάρτες της Google σε iOS και Android διαθέτουν ένα νέο επίπεδο ποιότητας αέρα που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν σχεδιάζεις την επόμενη πεζοπορία ή τη βόλτα σου.

Το νέο επίπεδο εμφανίζει μια επικάλυψη με δείκτη ποιότητας αέρα (AQI) απευθείας στο πλέγμα του χάρτη χρησιμοποιώντας ορισμένα δεδομένα για να δείξει πόσο υγιής είναι γενικά ο αέρας. Αυτό, όπως είναι προφανές, θα μας βοηθήσει με τον καιρό να γνωρίζουμε που είναι καλύτερο να “τριγυρνούμε¨ όταν κάνουμε τη βόλτα μας.

Παράλληλα, μόλις πρόσφατα, η Google μας ενημέρωσε για την αναβάθμιση στο Street View του Google Maps. Με αυτήν την αναβάθμιση, οι χρήστες της εφαρμογής και της συγκεκριμένης λειτουργίας θα μπορούν τρόπον τινά να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο.

Συγκεκριμένα, επιλέγοντας το Street View στο Google Map και διαλέγοντας ένα σημείο, μπορείς να πατήσεις το “See more dates”, ώστε να δεις πώς εξελίχθηκε το συγκεκριμένο μέρος από το 2007 μέχρι σήμερα. Μία τέτοια λειτουργία μας ωθεί να αναπολήσουμε στιγμές από το παρελθόν και να καταλάβουμε πόσο αλλάζει ο κόσμος με την πάροδο του χρόνου.

Διάβασε επίσης: Συγχώνευση Google Meet & Google Duo: Η Google μας “ξανασυστήνει” τις υπηρεσίες της

Η νέα λειτουργία του Tiktok

Οι σωτήριες νέες λειτουργίες στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Το Tiktok αποτελεί αναμφίβολα την πιο δημοφιλή πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Τα ολιγόλεπτα βιντεάκια μας μαγνητίζουν, με αποτέλεσμα να αφιερώνουμε αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας. Και μπορεί όντως να μας παρέχει έναν τρόπο για να διασκεδάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε και να ενημερωθούμε, αλλά όλη αυτή η αποχαύνωση μπορεί να έχει και τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Για να σταματήσει λοιπόν αυτόν τον εθισμό των χρηστών της, η πλατφόρμα του Tiktok εισάγει μία νέα σωτήρια λειτουργία, την οποία πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ειδικότερα, από δω και στο εξής το Tiktok θα εμφανίζει ειδοποιήσεις στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε για πάρα πολλή ώρα την εφαρμογή βλέποντας βιντεάκια.

Θα μας δείχνει επίσης και τα στατιστικά αναφορικά με τον χρόνο που αφιερώνουμε στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δυνατότητα αυτή μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμη, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους να θέσουν ένα μέτρο στον χρόνο που αφιερώνουν στο Tiktok.

Γενικότερα, αυτές οι νέες λειτουργίες σε Google Maps και Tiktok μας αποδεικνύουν πως οι εταιρείες πίσω από τις δημοφιλείς εφαρμογές προσπαθούν συνεχώς τα κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Από κει και πέρα είναι στο χέρι μας να φιλτράρουμε τα καλώς και τα κακώς κείμενα κάθε ξεχωριστής εφαρμογής.

Διάβασε επίσης: ERMAC 2.0: Το κακόβουλο λογισμικό που βλάπτει το android κινητό σου

Tags: , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: