Διάφορα
2,504 προβολες

Οι καλύτεροι τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

Τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

Η εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί θα λέγαμε μια από τις δυσκολότερες διαδικασίες την σήμερον ημέρα. Ο καθένας μας θέλει να βάλει κάποια λεφτά στην άκρη, είτε για να πάει διακοπές το καλοκαίρι, είτε για να αγοράσει κάτι που έχει ανάγκη είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Η αγορά έχει ακριβύνει ιδιαίτερα, οι τιμές έχουν αυξηθεί τόσο στα προϊόντα διατροφής όσο και στα υπόλοιπα είδη. Οι μισθοί έχουν μειωθεί αρκετά. Άρα πως είναι δυνατόν να κάνεις εξοικονόμηση χρημάτων βάση όλων αυτών;

Σήμερα ετοιμάσαμε έναν οδηγό, με συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βάλεις μερικά χρήματα στην άκρη χωρίς να είναι αισθητά στο πορτοφόλι σου. Όπως προαναφέραμε, η διαδικασία δεν είναι εύκολη αφού θα υπάρξουν μήνες που θα χρειαστείς και το τελευταίο ευρώ του μισθού σου. Ωστόσο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τραβήξεις από τις οικονομίες που έκανες τους προηγούμενους μήνες, εκτός φυσικά αν υπάρξει τεράστια ανάγκη.

Διάβασε επίσης: Πως να κερδίσεις χρήματα online με αγορές: Pigogo.gr

Οι καλύτεροι τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

Εξοικονόμηση χρημάτων

Φυσικά οι συμβουλές που θα σου δώσουμε παρακάτω αποτελούν μικρές καθημερινές ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρώσεις κάποιο ποσό μετά από μερικούς μήνες. Μην περιμένεις να μαζέψεις μια περιουσία, ωστόσο το οτιδήποτε μπορεί να μαζευτεί στην άκρη είναι καλοδεχούμενο. Και όταν λέμε στην άκρη, δεν εννοούμε μόνο στην άκρη του μυαλού μας…

Κουμπαράς

Αποταμίευση χρημάτων

Όσο ξεπερασμένη και αν φαίνεται η μέθοδος του κουμπαρά, η αλήθεια είναι ότι πραγματικά αποδίδει. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να τοποθετείτε σε αυτόν μόνο ότι σας περισσεύει. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Πρώτα απ’ όλα, τους μήνες που μπορεί να είχες παραπάνω έσοδα και στο τέλος του μήνα να σου περίσσεψε κάποιο ποσό. Δεν χρειάζεται να το σπαταλήσεις όλο, μπορείς να το ρίξεις στον κουμπαρά σου. Ωστόσο η χρήση του κουμπαρά δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο στο τέλος του μήνα με τα χρήματα που περίσσεψαν. Αφού συνήθως όσα χρήματα έχεις τόσα χρήματα ξοδεύεις. Μια πολύ καλή πρακτική είναι να ρίχνεις στον κουμπαρά τα ρέστα από το σούπερ μάρκετ. Για παράδειγμα, εάν το σούπερ μάρκετ ήταν 17.80€, τα 2.20€ που θα πάρεις σαν ρέστα μπορείς να τα ρίξεις στον κουμπαρά.

Βασική προϋπόθεση είναι να βάζεις συνεχώς κέρματα που δεν θα σου φανούν στην καθημερινότητα και να μην ανοίγεις τον κουμπαρά να τα μετράς. Ο κουμπαράς θα πρέπει να είναι από αυτούς που δεν ανοιγοκλείνουν αλλά πρέπει να σπάσουν  για να δεις το περιεχόμενο. Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος θα σας φανεί αρκετά απλή και ίσως χαζή, η αλήθεια είναι ότι μετά από καιρό θα δείτε ότι αποδίδει. Φυσικά η μέθοδος αυτή αποδίδει μόνο όταν πληρώνεται με μετρητά στις συναλλαγές σας.

Εάν χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα για τις αγορές σου, τότε υπάρχει επίσης μια παρόμοια λύση με την δημιουργία ενός ψηφιακού κουμπαρά. Όλες οι τράπεζες παρέχουν την δυνατότητα για δημιουργία ενός αποταμιευτικού λογαριασμού. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός τραβάει αυτόματα χρήματα από τις συναλλαγές σου με την μορφή της στρογγυλοποίησης. Για παράδειγμα αν  αγοράσεις κάτι που κάνει 3.70€, τα 0.30€ θα αποθηκευτούν αυτόματα στον αποταμιευτικό λογαριασμό. Το ποσό από το οποίο θα γίνεται η στρογγυλοποίηση το ορίζεις εσύ είτε σε λεπτά του ευρώ, είτε σε ευρώ. Ένας αρκετά εύκολος τρόπος για εξοικονόμηση χρημάτων.

ΔΙάβασε επίσης: Πως να βγάλεις χρήματα πουλώντας domain names

Μην χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα

Έξοδα πιστωτικής κάρτας

Η αλήθεια είναι ότι η χρήση της πιστωτικής κάρτας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ωστόσο εάν η χρήση της δεν γίνει με σύνεση, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Αρκετός κόσμος την έχει πατήσει εκτελώντας συνεχώς συναλλαγές με πιστωτική κάρτα και στο τέλος το ποσό που κλήθηκαν να πληρώσουν ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορούσαν να δώσουν. Έτσι ακόμη και αν προτιμάς τις συναλλαγές με κάρτα έναντι των μετρητών, καλό θα ήταν πάντοτε να ξοδεύεις από κάποιον λογαριασμό ταμιευτηρίου στο οποίο θα υπάρχει συγκεκριμένο ποσό και θα μπορείς να το ελέγξεις ανά πάσα στιγμή.

Διάβασε επίσης: Πώς να βγάλεις λεφτά στο ίντερνετ πουλώντας τα σχέδιά σου

Περιόρισε τα περιττά έξοδα

πως να κάνω οικονομία

Όλοι έχουμε έξοδα, κάποια από αυτά είναι απαραίτητα, κάποια άλλα όχι και τόσο. Υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόπου που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις τα περιττά σου έξοδα. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι:

  • Μην βιάζεσαι να κάνεις ψώνια σε είδη ένδυσης, υπόδησης κλπ. Κάνε εξοικονόμηση χρημάτων περιμένοντας μέχρι να έρθουν οι εκπτώσεις.
  • Όταν πηγαίνεις για ψώνια κάνε μια λίστα και περιορίσου σε αυτή.
  • Εάν είσαι φαν του ποτού και της βραδινής εξόδου, περιόρισε τον αριθμό των ποτών που θα πιεις. Μια καλή μέθοδος είναι να πιεις ένα ποτό στο σπίτι πριν βγεις. Φυσικά δεν θα οδηγήσεις εσύ αν χρειαστεί να πας κάπου με αυτοκίνητο. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μερικές μέρες την βδομάδα να βγεις και κάπου ανέξοδα. Σε κάποιο πάρκο με μπύρες από το περίπτερο ή σε κάποιο σπίτι φίλου. Η διασκέδαση δεν υπάρχει μόνο στα μπαράκια.
  • Εάν καπνίζεις κόφτο. Σίγουρα είναι μια απολαυστική συνήθεια αλλά δεν σου προσφέρει και πολλά, πέραν των μεγάλων ποσών που σπαταλάς. Εάν πάλι σου είναι δύσκολο, μπορείς να περιορίσεις τον αριθμό των τσιγάρων στο μισό από ότι κάνεις συνήθως.
  • Εάν δουλεύεις το πρωί, δεν χρειάζεται να παίρνεις κάθε μέρα καφέ από έξω. Ειδικά εάν πίνεις περισσότερους από έναν. Πάρε πλαστικά ποτήρια στο σπίτι και φτιάξε έναν πριν ξεκινήσεις για δουλειά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το φαγητό από έξω. Καλή η τυρόπιτα από τον φούρνο απέναντι, αλλά γιατί να μην φτιάξεις έναν τοστάκι στο σπίτι;
  • Επένδυσε τα χρήματά σου, προσπαθώντας να κάνεις αγορές που θα κάνουν γρήγορη απόσβεση και θα σου προσφέρουν όφελος.

Διάβασε επίσης: Αναζήτηση εργασίας – Οι καλύτερες ιστοσελίδες

Πως δεν θα κάνεις ποτέ εξοικονόμηση χρημάτων

Εάν πραγματικά θέλεις να κάνεις εξοικονόμηση χρημάτων, θα πρέπει να θέσεις ένα συγκεκριμένο στόχο και να προσπαθήσεις να τον τηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν δεν είσαι αποφασισμένος δεν πρόκειται ποτέ να εξοικονομήσεις κάποιο ποσό. Το σίγουρο είναι ότι ακολουθώντας τις ανωτέρω συμβουλές όλο και κάτι θα μπορέσεις να βάλεις στην άκρη. Ότι ποσό και αν είναι αυτό φυσικά θα  είναι καλοδεχούμενο. Μπορεί να μην πάρεις καινούριο αυτοκίνητο, αλλά ένα 5ήμερο θα μπορέσεις να πας διακοπές.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: