ΔιάφοραΤεχνολογία
4,532 προβολες

Οι καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για android εφαρμογές

Το Android είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για κινητές συσκευές με πάνω από 3 εκατομμύρια εφαρμογές στο Google Play. Τα νούμερα αυτά μας κάνουν να αναζητούμε το πώς θα δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες εφαρμογές. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δεις ποιες είναι οι καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για Android εφαρμογές.

1. Java: Η δημοφιλέστερη από τις γλώσσες προγραμματισμού για android εφαρμογές

Η Java είναι αναμφίβολα ο ηγέτης σε αυτόν τον τομέα και μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια η κύρια γλώσσα ανάπτυξης Android. Το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα επίσημα εκπαιδευτικά μαθήματα για τον προγραμματισμό Android βασίζονται σε αυτή τη γλώσσα σηματοδοτεί τη δημοτικότητά της.

Για την Java, μπορείς να βρεις μια τεράστια ποσότητα πηγαίου κώδικα στο GitHub. Οι ίδιοι οι προγραμματιστές σημειώνουν ότι αυτή η γλώσσα είναι πολύ βολική για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές.

Η Java έχει εξαπλωθεί ευρέως σε δεκάδες βιομηχανίες προγραμματισμού. Επομένως, για τους επίδοξους προγραμματιστές Android ένα καλό σημείο για να ξεκινήσουν θα ήταν να μάθουν για την Java.

2. Kotlin

Η Kotlin σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς όλες τις καλύτερες πτυχές της Java σε ένα προϊόν λογισμικού χωρίς τα μειονεκτήματά του. Η σύνταξη και άλλα χαρακτηριστικά της γλώσσας προγραμματισμού Kotlin είναι σύγχρονα και κατανοητά.

Το 2019, η Google όρισε την Kotlin ως την προτιμώμενη γλώσσα προγραμματισμού για την Android πλατφόρμα , καθιστώντας την μία από τις επίσημες γλώσσες προγραμματισμού για την ανάπτυξη Android. Επιπλέον, είναι απρόσκοπτα συμβατή με Java.

3. C#

Η C# έχει πάρει πάρα πολλά καλά στοιχεία από την Java, ενώ έχει προσθέσει και κάποια δικά της ωραία χαρακτηριστικά. Ο προγραμματισμός Android με C# συνεπάγεται τη χρήση του “Xamarin”.

Όσον αφορά την ανάπτυξη Android, μπορούμε να επισημάνουμε τη διαθεσιμότητα πρόσβασης στα πιο λειτουργικά περιβάλλοντα ανάπτυξης: Visual και Xamarin Studio. Η C# είναι επίσης χρήσιμη όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το Unity. Το Unity είναι μια μηχανή – πλατφόρμα παιχνιδιών για τη δημιουργία 2D ή 3D παιχνιδιών για κινητά.

4. C++

Η C++ είναι μια γλώσσα προγραμματισμού πολλαπλών πλατφορμών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία υψηλής απόδοσης εφαρμογών για κινητά και υπολογιστές. Αυτή η γλώσσα υψηλού επιπέδου εισήχθη ως μια εκτεταμένη έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού C.

Παρέχει στους προγραμματιστές πλήρη έλεγχο της μνήμης και των πόρων του συστήματος. Για να αναπτύξεις εφαρμογές Android, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πληθώρα βιβλιοθηκών που είναι διαθέσιμες για αυτήν τη γλώσσα.

Όμως, για να λειτουργεί ο κώδικας γραμμένος σε C ++ στο AndroidStudio, χρειάζεσαι το δικό σου σύνολο λογισμικού γνωστό ως NDK. Το NDK σου επιτρέπει να βελτιώσεις την απόδοση, κάτι που είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για μια καλή εφαρμογή για android.

Διάβασε επίσης: Fintech: Τι είναι και πώς λειτουργεί

5. Dart

Η Dart προσφέρει μια ενοποιημένη προσέγγιση ανάπτυξης τόσο για iOS όσο και για Android χρησιμοποιώντας Flutter. Το Flutter σου επιτρέπει να αναπτύσσεις εφαρμογές πολλαπλών πλατφορμών.

Το Dart είναι ουσιαστικά μία εναλλακτική της JavaScript. Μεταφράζεται σε δυαδικό κώδικα, λόγω του οποίου επιτυγχάνεται υψηλή ταχύτητα λειτουργιών. Αποτελεί επίσης μια τεχνολογία της Google, ένα πλήρες SDK που κυκλοφόρησε το 2018.

6. Python

Η Python δεν έχει εγγενή υποστήριξη στο Android, αλλά υπάρχουν ορισμένα εργαλεία που σου επιτρέπουν να αναπτύξεις εφαρμογές Python και στη συνέχεια να τις μετατρέψεις σε APK. Το πιο δημοφιλές εργαλείο για τη μετατροπή κώδικα Python σε APK είναι το έργο Kivy. Το Kivy έχει ουσιαστικά αναπτυχθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη εφαρμογών.

7. Lua

Η Lua χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές πολλαπλών πλατφορμών που εκτελούνται σε Android. Σε συνδυασμό με τη Lua, υπάρχει ένα ειδικό περιβάλλον ανάπτυξης στο Corona που προσφέρει στους χρήστες έναν πολύ εύκολο τρόπο ανάπτυξης εφαρμογών Android και παρέχει πλήρη έλεγχο της διαδικασίας. Το Corona είναι κωδικοποιημένο στη γλώσσα προγραμματισμού Lua, η οποία έχει πολύ πιο απλή σύνταξη από την Java.

8. Basic 4 Android: Μία από τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για android εφαρμογές για αρχάριους

Η B4A είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για αρχάριους. Κατά την ανάπτυξη εφαρμογών με αυτήν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές πρόσθετες βιβλιοθήκες με διαφορετικές λειτουργίες και δεν θα χρειαστείς ειδικά εργαλεία για την εκτέλεση προγραμμάτων. Η Basic4Android διαθέτει έναν ισχυρό οπτικό σχεδιαστή που υποστηρίζει διαφορετικούς προσανατολισμούς και μεγέθη οθόνης.

Μπορείς να μάθεις πολλά νέα πράγματα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και να δημιουργήσεις βασικές εφαρμογές. Όμως, για τη δημιουργία προηγμένων εφαρμογών θα πρέπει να μάθεις μία από τις προαναφερθείσες γλώσσες προγραμματισμού.

9. JavaScript

Η JavaScript είναι μια πολύ δημοφιλής γλώσσα που επιτρέπει στους web developers να κάνουν τα πάντα, όπως π.χ. να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα web apps.

Αρκετά πλαίσια JavaScript στοχεύουν ειδικά σε πλατφόρμες ανάπτυξης κινητών όπως το Ionic και το React Native. Είναι εύκολο να αναπτύξεις εφαρμογές για κινητά μεταξύ πλατφορμών με αυτά τα πλαίσια και τις βιβλιοθήκες. Ουσιαστικά, χρειάζεται να γράψεις μόνο μία έκδοση της εφαρμογής και θα λειτουργήσει σε iOS ή Android.

Διάβασε επίσης: SEO: Τι είναι, πώς λειτουργεί και γιατί είναι τόσο σημαντικό

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: