Δωρεάν εφαρμογές
5,709 προβολες

Οι 6 καλύτερες δωρεάν portable εφαρμογές που πρέπει να έχεις μαζί σου

καλύτερες δωρεάν portable εφαρμογές

Οι δωρεάν portable εφαρμογές είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να έχεις τα αγαπημένα σου προγράμματα κάθε στιγμή μαζί σου. Πρόκειται στην ουσία για εφαρμογές οι οποίες δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν σε έναν υπολογιστή και φυσικά δεν προβαίνουν σε καμία αλλαγή στα αρχεία του συστήματός σου. Εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος διαθέσιμος χώρος, μπορείς να αποθηκεύσεις τις συγκεκριμένες εφαρμογές σε έναν εξωτερικό δίσκο αποθήκευσης USB stick προκειμένου να τις έχεις κάθε στιγμή μαζί σου. Εναλλακτικά, μπορείς να τις ανεβάσεις στο Cloud όπως το OneDrive,  το Google Drive ή το DropBox προκειμένου να μην χρειάζεται καν να κουβαλάς ένα στικάκι μαζί σου.

Δωρεάν portable εφαρμογές – Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι δωρεάν portable εφαρμογές, πέρα από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να τις αποκτήσεις, είναι φυσικά ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε υπολογιστή χωρίς να απαιτείτε η εγκατάστασή τους. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρειάζεται να εργαστείς σε έναν ξένο υπολογιστή ή έναν υπολογιστή με περιορισμένα δικαιώματα χρήστη.

Κάποιες από τις συγκεκριμένες εφαρμογές, διαθέτουν ένα αρχείο εγκατάστασης, το οποίο το μόνο που κάνει είναι να αποσυμπιέσει τα αρχεία σε έναν φάκελο της επιλογής σας. Οι περισσότερες ωστόσο διατίθενται σε αρχείο zip το οποίο θα χρειαστεί μόνος σου να αποσυμπιέσεις. Κατά την αποσυμπίεση, όλα τα απαραίτητα αρχεία ρυθμίσεων, γλώσσας κλπ. θα τοποθετηθούν σε έναν φάκελο από τον οποίο και είσαι σε θέση να «τρέξεις» την εκάστοτε εφαρμογή.

Σήμερα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες δωρεάν portable εφαρμογές που θα πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου, είτε σε κάποιο USB stick είτε στο Cloud.

Διάβασε επίσης: Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό

1. LibreOffice Portable

Οι 6 καλύτερες δωρεάν portable εφαρμογές LibreOffice

Το LibreOffice Portable είναι η μεγαλύτερη από τις δωρεάν portable εφαρμογές της λίστας μας με μέγεθος περίπου 165MB. Ωστόσο το μέγεθος είναι ιδιαίτερα μικρό αν σκεφτείς ότι αποτελεί μια ολοκληρωμένη εναλλακτική επιλογή του Microsoft Office. Έτσι, ανά πάσα στιγμή έχεις στην διάθεσή σου μια πλήρη σουίτα προγραμμάτων Office.

Ειδικότερα, το LibreOffice Portable περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα προγράμματα της πλήρης έκδοσης του LibreOffice και συγκεκριμένα:

  • Επεξεργαστής κειμένου – Writer
  • Υπολογιστικά φύλλα – Calc
  • Εφαρμογή Παρουσιάσεων – Impress
  • Πρόγραμμα Σχεδίασης – Draw
  • Math
  • Εφαρμογή επεξεργασίας βάσεων δεδομένων – Base

Η μόνη εφαρμογή που στην ουσία δεν συμπεριλαμβάνεται είναι η σχεδίαση γραφημάτων, κάτι ωστόσο που μπορεί να αναπληρωθεί και από τις απεικονίσεις και τα γραφήματα που σου παρέχει το Calc. Η κορυφαία δωρεάν portable εφαρμογή που θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών σου.

Κατέβασε εδώ το LibreOffice Portable

2. Google Chrome Portable

google crome portable

Όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης έχουν portable εκδόσεις. Η καλύτερη φυσικά είναι αυτή του Google Chrome. Ο βασικότερος λόγος φυσικά είναι η σύνδεση με τον Λογαριασμό σας Google, όπου όλοι οι σελιδοδείκτες και οι προτιμήσεις σας συγχρονίζονται αυτόματα. Μάλιστα, ακόμη και η portable εφαρμογή του Chrome σου παρέχει την δυνατότητα να εγκαταστήσεις τα πρόσθετα τις επιλογής σου. Ωστόσο καλό θα ήταν να περιοριστείς μόνο στα απαραίτητα αφού θα αυξήσουν τον χώρο που καταλαμβάνει η εφαρμογή.

Κατέβασε εδώ το Google Chrome Portable

3. CCleaner Portable

CCleaner app

Το CCleaner αποτελεί το κορυφαίο πρόγραμμα εκκαθάρισης ενός υπολογιστή από προσωρινά αρχεία, βελτιστοποίηση των αρχείων μητρώου κλπ. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μπορείς να εξασφαλίσεις αρκετό χώρο σε έναν υπολογιστή. Μάλιστα, κατεβάζοντας την δωρεάν Portable έκδοση της εφαρμογής μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή τις συγκεκριμένες δυνατότητες χωρίς κάποια εγκατάσταση. Ένα Must εργαλείο για κάθε χρήστη.

Κατέβασε το CCleaner Portable εδώ

 4.  VLC Media Player Portable

 VLC Media Player

Ένα video player πάντοτε χρειάζεται για να μπορέσεις να αναπαράγεις με ευκολία τις συλλογές από βίντεο που διαθέτεις. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου media player είναι ότι μπορεί να παίξει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο ήχου ή βίντεο, χωρίς την ανάγκη λήψης πρόσθετων κωδικοποιητών. Αυτό φυσικά το καθιστά ως την καλύτερη επιλογή.

Κατέβασε το VLC Media Player Portable εδώ

Διάβασε επίσης: Online ταινίες και σειρές – Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

5. Skype Portable

Skype Οι 6 καλύτερες δωρεάν portable εφαρμογές

Αν και το Skype τον τελευταίο καιρό έχει γνωρίζει μείωση στην χρήση του αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει το Zoom και το Facebook Messenger. Ωστόσο κακά τα ψέματα παραμένει το αγαπημένο για έναν μεγάλο αριθμό χρηστών που διατηρούν επαφή με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. Η portable έκδοση της εφαρμογής σου δίνει τη δυνατότητα να παραμείνεις σε επαφή με τις επαφές σου οποιαδήποτε στιγμή και από κάθε υπολογιστή.

Κατέβασε το Skype Portable εδώ

6. GIMP Portable

gimp επεξεργασία φωτογραφιών δωρεάν

Σίγουρα το Adobe Photoshop αποτελεί την νούμερο ένα εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών και γραφικών. Ωστόσο το GIMP αποτελεί έναν άξιο αντικαταστάτη του με αρκετές παρόμοιες λειτουργίες που θα σε βοηθήσουν με τις περισσότερες ανάγκες σου για επεξεργασία εικόνας. Μάλιστα, με την portable έκδοση του GIMP τώρα μπορείς να έχεις ένα από τα πιο χρήσιμα προγράμματα κάθε στιγμή μαζί σου.

Το μέγεθος του GIMP Portable είναι περίπου στα 200MB, ένα αρκετά μικρό μέγεθος αν σκεφτείς την πληθώρα των δυνατοτήτων που σου παρέχει. Λόγω των πολλών εργαλείων που διαθέτει (πινέλα, βούρτσες κλπ.) πιθανόν να πάρει λίγο χρόνο για να ξεκινήσει η εφαρμογή. Ωστόσο με λίγη

Διάβασε επίσης: Επεξεργασία φωτογραφιών – Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

Αυτές ήταν οι 6 καλύτερες δωρεάνportable εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να έχεις μερικές από τις πιο βασικές και χρήσιμες λειτουργίες κάθε στιγμή μαζί σου. Σίγουρα στο διαδίκτυο υπάρχουν πολύ περισσότερες εφαρμογές Portable, ωστόσο εμείς επιλέξαμε αυτές που θεωρήσαμε πιο σημαντικές.

Αν πιστεύεις ότι και κάποια άλλη εφαρμογή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην συγκεκριμένη λίστα με τις καλύτερες δωρεάν portable εφαρμογές, δεν έχεις παρά να μας την αναφέρεις στα σχόλια παρακάτω.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: